У США власник бару застрелив учасника протестів. Обвинувачення йому не висунули - PostEat

пошук

У США власник бару застрелив учасника протестів. Обвинувачення йому не висунули
15-06-2020 0 1775


38-річний Джейк Гарднер (Jake Gardner), який володіє двома барами у місті Омаха застрелив учасника протестів. Обвинувачення йому не висунули — прокурори оцінили його дії, як самозахист.

Інцидент стався 30 травня близько 23:00 біля бару The Hive в місті Омаха, штат Небраска. Коли група протестувальників наблизилась до бару, то хтось розбив вікна закладу і штовхнув батька Гарднера. Між протестувальниками та власником сталась словесна суперечка. Через кілька хвилин 22-й річний протестувальник Джеймс Скьорлок був застрелений Гарднером при спробі нападу. Свідки стверджують, що він не розбивав вікна бару і не штовхав батька ресторатора, а втрутився у суперечку пізніше. 

На відео, яке потрапили в інтернет видно, що Джейк Гарднер просить протестувальників відійти від бару. Його валять на землю, а після Джеймс Скьорлок нападає на нього ззаду. Після слів «Відійди від мене, будь ласка, облиш мене» Гарднер зробив кілька попереджувальних пострілів і постріл в напрямку нападника, який став для Скьорлока смертельним.

Обережно! Відео містить сцену вбивства людини. 

Прокурор Дуглас Дон Кляйн вивчив відео та опитали свідків і не знайшов в інциденті ознак злочину, — «Це був трагічний випадок в результаті самооборони». Свідки не підтвердили припущень, що Гарднер провокував чи ображав протестувальників. За словами прокурора Гарднер шокований трагедією та жалкує про свій вчинок. 

Вбивство протестувальника й виправдання вбивці спровокувало нову хвилю протестів у місті Омаха. Кузина Джейка Гарднера приєдналась до протестувальників та заявила, що відчуває глибокий сором за вчинок члена сім’ї. Власник приміщення відмовив Гарднеру у продовженні оренди та виселив бар з приміщення.

Згідно з повідомленням місцевих ЗМІ розголос інциденту призвів до того, що переглядом справи займеться 16 членів великого журі під керівництвом федерального прокурора. Дата повторного засідання щодо інциденту поки не оголошена. 

Фото: Instagram Libby Rea

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

Читайте також:

Катастрофа Bon Appetit: через расизм посади втрачають редактор напоїв та колишній відеоредактор

У США ресторатори зі зброєю в руках захистили заклад від погрому

У США згадали темношкіру шефиню, яка вела кулінарні шоу за 10 років до Джулії Чайлд

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi