У США знайшли найстарішу у світі курку - PostEat

пошук

У США знайшли найстарішу у світі курку
08-03-2023 0 764


У США знайшлася найстаріша курка у світі з тих, що нині живуть. Курка на прізвисько Peanut, за твердженням її господині, дожила до 20 років. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннесса.

@guinnessworldrecords Oldest living chicken 🐔 Peanut — 20 years 304 days 🇺🇸 #chicken #pets #bantam #guinnessworldrecords ♬ original sound — Guinness World Records

Марсі Паркер з Мічигану подала заявку на визнання Peanut рекордсменкою і зібрала докази для Книги рекордів Гіннеса — фотографії, відео, свідчення свідків та публікації у ЗМІ. 

Зараз підтверджено, що курка на прізвисько Peanut, є найстарішою живою куркою у світі. Станом на 1 березня 2023 року курці було щонайменше 20 років 304 дні. Вік підтвердив ветеринар, яка вперше побачила дорослу Peanut у 2003 році.

Навесні 2002 року курка знесла велику кладку яєць у її курнику. Одне з яєць не вилупилося, і Марсі збиралася викинути його в ставок на корм для риб, але почула слабке цвірінькання. Марсі витягла курча з яйця, воно було дуже слабким. Жінка виходила курча вдома та назвала її Peanut. Мати-курка не прийняло потім курча, тому Peanut почала жити в домі.

Зараз рекордсменка живе разом із Марсі лише взимку, а влітку гуляє на вулиці. Попри поважний вік, курка почувається непогано.

«Вона хитається при ходьбі, але все одно встає та їсть. У вітальні Peanut дивиться телевізор і дивиться у вікно, кудахкає над частуванням», — розповідає Марсі.

Тривалість життя курей дуже різна, в середньому становить близько 5-10 років. Найстаріша курка в історії — Маффі (1989 — 2012), яка дожила до 23 років 152 днів.

Фото: Книга рекордів Гіннесса

Читайте також:

В окупованій частині Запорізької області росіяни відбирають зерно у фермерів

«БарменДиктат» розповів про найпопулярніші коктейлі у лютому

У США випустили морозиво зі смаком курки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi