пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Музей у Нагасакі відтворив «400-річне» пиво місцевого виробництва. У музеї вважають, що їм вдалося відтворити те, що вважається першим у Японії вітчизняним пивом. Про це повідомляє NHK.
Музей відтворив пиво на основі записів у бухгалтерських книгах однойменного торгового дому, який існував близько 400 років тому на території міста Хірадо.
Згідно з бухгалтерськими книгами, у 1636 році для приготування пива було імпортовано коричневий цукор. Міська влада каже, що це найстаріший в Японії запис про виробництво пива.
Торік музей запустив проєкт із відродження напою, об’єднавшись із пивоварнею у префектурі Токусіма. Відтворена версія була заснована на рецепті пива, яке Нідерланди експортували на схід — також з коричневим цукром як основний інгредієнт. З огляду на те, що в ті часи сусло, як вважають, зберігалося в дубових бочках, для посилення аромату поточного продукту використовується дубова стружка.
Глава музею Йосіхару Окаяма вважає, що це пиво, мабуть, використовувалося як інструмент міжнародної взаємодії.
Читайте також:
У Великій Британії чоловіка вигнали з McDonald’s через його зовнішній вигляд
Штучний інтелект допоможе створювати напої в Японії
«Видавництво Старого Лева» випустило книгу «Шляхетна кухня Галичини»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi