Штучний інтелект допоможе створювати напої в Японії - PostEat

пошук

Штучний інтелект допоможе створювати напої в Японії
13-03-2023 0 327


Японський виробник напоїв Sapporo Holdings Ltd розроблятиме нові варіанти своєї продукції за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє медіакомпанія Nikkei.

Холдинг Sapporo, який випускає пиво, вино, міцні алкогольні напої, газовану воду, соки, каву і чай, підписав угоду з компанією IBM про розробку системи штучного інтелекту, яка зможе створювати більше трильйона комбінацій нових смаків. Фахівці вважають, що комп’ютерні алгоритми здатні вдвічі скоротити витрати на розробку нових продуктів.

Це дозволить японському виробнику задовольняти попит на напої й отримати перевагу над конкурентами. Для створення нового смаку спочатку потрібно буде визначитися з концепцією, потім додати до неї низку уточнень, наприклад, зазначити, що смак має бути солодким або кислим. Крім того, потрібно вказати один із 170 продуктів Sapporo Holdings Ltd як зразок.

Штучний інтелект згенерує 100 можливих рецептур нового напою за лічені секунди на основі 1200 попередніх рецептів та 700 інгредієнтів. Крім того, алгоритм оцінюватиме смаки за 100-бальною шкалою залежно від того, наскільки вони схожі на початковий опис.

Фото: Nikkei

Читайте також: 

«Видавництво Старого Лева» випустило книгу «Шляхетна кухня Галичини»

Євген Клопотенко приготує страви, які згенерує штучний інтелект

На Херсонщині на один місяць скасували «сухий закон»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi