У ЄС дозволили їсти цвіркунів і черв'яків - PostEat

пошук

У ЄС дозволили їсти цвіркунів і черв'яків
31-01-2023 0 700


Раніше в ЄС дозволялося вживати в їжу тільки борошняних хробаків і сарану, а тепер у цей список увійшли цвіркуни домашні й черв’яки буффало. Про це повідомляє DW.

З 24 січня 2023 року цвіркун домашній (Acheta domesticus) і черв’як буффало — личинка бурого борошняного хрущака (Alphitobius diaperinus) вважаються безпечними для використання під час виробництва продуктів харчування. Рішення про те, яких комах людині можна їсти, ухвалюється на основі регламенту ЄС про нетрадиційні харчові продукти (Novel Foods regulation)

Відтепер цвіркунів і черв’яків буффало можна використовувати в замороженому, пастоподібному, сушеному і порошкоподібному вигляді для виробництва харчових продуктів. Наприклад, їх можуть використовувати у виробництві пластівців, протеїнових батончиків, замінників м’яса, а також печива та інших борошняних виробів. 

Дозволи на поставку продукції з комах з терміном на п’ять років отримали дві компанії. Компанія з В’єтнаму — на продукцію зі цвіркунів, а з Франції — на продукцію з личинок хрущака.

Фото: DW; AFLO/imago images

Читайте також: 

Італія активно продовжує продавати вино в росію під час війни в Україні

Виробництво хамону в Іспанії опинилося під загрозою через дефіцит жолудів

В Україні запровадять нові вимоги щодо продажу яєць

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi