Виробництво хамону в Іспанії опинилося під загрозою через дефіцит жолудів - PostEat

пошук

Виробництво хамону в Іспанії опинилося під загрозою через дефіцит жолудів
31-01-2023 0 352


Хамон iberico bellota, який виробляється в Іспанії, опинився під загрозою зникнення через дефіцит ключового продукту харчування для свиней — жолудів. Про це повідомляє The Guardian.

Цьогоріч кількість жолудів, що опали, серйозно знизилася через те, що літо в країні стало більш спекотним і посушливим. Це призвело до зниження виробництва цього виду хамону на 20% в одному з чотирьох регіонів Іспанії, які офіційно виробляють хамон.

Хамон iberico bellota виготовляється лише з чорноногих свиней, які мають провести останній місяць свого життя, харчуючись жолудями у дубовому лісі. Дерева, які ростуть на заході та північному заході Іспанії, звикли до більш вологого клімату, тому високі температури і тривала відсутність дощів негативно позначаються на їхньому стані.

Минулий рік був найспекотнішим за всю історію спостережень в Іспанії та третім за рівнем посушливої погоди. Кількість дощів у регіоні Екстремадура знизилась за останні 50 років на 35%. 

Додамо, iberico bellota — один з найдорожчих і вишуканих різновидів хамону. Кілограм цього хамону коштує близько 100 євро.

Читайте також: 

В Україні запровадять нові вимоги щодо продажу яєць

Ольга Насонова продовжує ділитись своїми прогнозами для ресторанного бізнесу на 2023 рік

Сергій Клімов створює гру про українське вино

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi