Український борщ потрапив у двадцятку кращих супів світу за версією CNN - PostEat

пошук

Український борщ потрапив у двадцятку кращих супів світу за версією CNN
01-03-2021 0 1698


Український борщ включили в рейтинг двадцяти кращих супів світу за версією американського телеканалу CNN Travel.

«Шматочки ніжного буряка плавають у блискучому червоному бульйоні, улюбленому в Україні та по всій Східній Європі. Борщ, який часто приправлений доброю порцією сметани, є чим завгодно, але не буряковим супом. Він отримує свій яскравий смак від ферментованого бурякового соку, який є ще однією регіональною особливістю», — описують смакові характеристики CNN.

Також видання зазначило, що хоча борщ іноді відносять до російської кухні, це твердження викликає гарячі суперечки. Також авторка матеріалу Джен Роуз Сміт підкреслила, що зараз українські кухарі проводять кампанію щодо включення їхньої версії до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Серед супів, потрапивших до рейтингу Банга (Banga) з Нігерії, який готується з плодів олійної пальми, яловичини, свіжого сома, сушених морепродуктів з додаванням різних спецій. А також в’єтнамський суп Фо Бо (Beef pho (phở bò)), бульйон для якого вариться протягом декількох годин з корицею, анісом і іншими спеціями, потім в нього додається рисова локшина і яловичина.

Також до двадцятки кращих супів потрапили: рибний суп буябес (Bouillabaisse, Франція), кальду верде з пряними ковбасками та картоплею (Caldo verde, Португалія), м’ясний суп з пшеницею чорба фрік (Chorba frik, Алжир), чупе з креветками та кукурудзою (Chupe de camarones, Перу), холодний томатний гаспачо (Gazpacho, Іспанія), арахісовий суп (Groundnut soup, Західна Африка), густий та пряний гамбо (Gumbo, США), пряний суп з нуту харіра (Harira, Марокко), харчо з горіхами та сливовим соусом ткемалі (Kharcho, Грузія), яловичий суп з ланджоуською локшиною (Lanzhou beef noodle soup, Китай), рибний суп з травами мохінга (Mohinga, М’янма), наваристий суп менудо з часниковим бульйоном (Menudo, Мексика), кокосовий суп з креветками (Moqueca de camarão, Бразилія), курячий суп з локшиною та спеціями сото-аям (Soto ayam, Індонезія), гострий та цитрусовий Том Ям (Tom yum goong, Тайланд), свинячий тонкоцу рамен (Tonkotsu ramen, Японія), йогуртовий суп з крупою та м’ятою (Yayla çorbasi, Туречина).

Читайте також:

Michelin назвав борщ російським і вибачився

The Washington Post написав про боротьбу України за борщ

В український прокат вийшов фільм Євгена Клопотенко «Борщ. Секретний інгредієнт»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi