«Українською смачніше» (с.) Посольство Україні у США. Мовний скандал в McDonald’s став геополітичним - PostEat

пошук

«Українською смачніше» (с.) Посольство Україні у США. Мовний скандал в McDonald’s став геополітичним
18-06-2020 0 1377


Гучне обговорення відсутності російської мови у меню закладів McDonald’s в Україні переросло в геополітичне протистояння. Посольство Україні у США заявило, «українською смачніше», а посольство РФ у США запідозрило керівництво McDonald’s у симпатіях радикальному українському націоналізму.

Посольство України у Сполучених Штатах Америки підтримало компанію McDonalds, яка веде бізнес в Україні українською мовою.

«Ми цілком розуміємо McDonald’s, назви їжі українською мовою звучать значно смачніше. Велика подяка компанії за тверду позицію щодо української мови в меню McDonald’s в Україні. Тепер ми можемо сказати: «Вивчайте українську мову з McDonald’s», — наголошується у твіттері посольства.

Водночас у фейсбуці посольства РФ у США з’явився допис з порівнянням меню McDonald’s у Києві та інших містах — Москві та Таллінні.

У дописі дипломати РФ закликали McDonald’s повернутись в окупований російськими військами Крим, а українське керівництво запідозрили у симпатіях радикальному українському націоналізму. Так, на одній з ілюстрацій допису йдеться про те, що скоро гостей McDonald’s проситимуть сказати слово «паляниця». Начебто саме так українські націоналісти (ймовірно, що мова про воїнів УПА) під час Другої світової війни перевіряли, чи не є людина росіянином. У коментарях це назвали черговим міфом російської пропаганди.

Водночас користувач Poc Сатана запевняє, що мовний скандал було спровоковано саме ним. Він мав на меті довести, що часто люди підсвідомо налаштовані на негатив і знаходять утиски там, де раніше їх не помічали. Мовляв, російської мови у McDonald’s не було і до скандалу і всіх це влаштовувало. Але варто було подати її відсутність, як доказ утисків російськомовних в Україні — одразу виник резонанс.

Фото: Facebook McDonald’s

Вже понад три роки ми розповідаємо вам про світ гастрономії. Будемо вдячні за підтримку на Patreon!

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi