Україна обмежила ввезення птиці та інкубаційних яєць зі Швеції та США через пташиний грип - PostEat

пошук

Україна обмежила ввезення птиці та інкубаційних яєць зі Швеції та США через пташиний грип
17-01-2024 0 419


Україна обмежила ввезення птиці, інкубаційних яєць та продуктів із неї зі Швеції та США через пташиний грип, також заборонено ввезення тварин з Іраку через блутанг. Про це повідомляє Східне міжрегіональне головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.

Згідно з повідомленням, заборонено ввезення в Україну інкубаційних яєць, птиці та продуктів із неї з неблагополучних зон Швеції. Виняток — продукти, які пройшли обробку методом, що гарантує знищення збудника зазначеного захворювання. Така сама заборона на ввезення в Україну птиці, інкубаційних яєць та продуктів із неї з штату Пенсильванія в США.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що в Україну заборонене ввезення цієї продукції з таких штатів США, як Арканзас, Міссурі, Алабама, Вашингтон, Каліфорнія, Орегон, Айова, Міннесота, Монтана, Юта, Південна Дакота, Північна Дакота, Вісконсин, Джорджія, Меріленд, Огайо, Колорадо, Канзас, Мічиган, Нью-Йорк, Айдахо.

Також згідно з розпорядженням, також заборонено ввезення в Україну з Іраку схильних до блутангу тварин і генетичного матеріалу від них.

Додамо, вірус блутангу – це інфекційне захворювання вірусної природи, яке можна розпізнати, серед іншого, за синім кольором язика. Чутливими є виключно жуйні тварини, тому уражаються переважно велика рогата худоба, вівці та кози.

Читайте також:

Актори серіалу «Ведмідь» поцілувались на врученні премії «Еммі»

У Варшаві відчинилось «Міністерство чебуреків»

Компанія Bolt запустила сервіс доставки їжі у Броварах

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi