Українська винарня презентувала вино з іспанського сорту Альбаріньо - PostEat

пошук

Українська винарня презентувала вино з іспанського сорту Альбаріньо
08-08-2019 0 2649


Виноробня Бейкуш з Миколаївської області презентувала вінтаж вина 2018 року з сорту винограду Альбаріньо. Це типовий сорт для білих сухих вин Іспанії та Португалії і вирощування Альбаріньо на березі Чорного моря — один з сортових експериментів винарні.

До експерименту винарні Бейкуш сорт Альбаріньо не вирощувався в Україні. Більшість насаджень сорту сконцентровано на атлантичному узбережжі Піренейського півострова в іспанському регіоні Галісія та північній Португалії.

Власник винарні Бейкуш Євген Шнейдеріс побачив спільні риси в мікрокліматі атлантичного і чорноморського узбережжя та вирішив посадити лози Альбаріньо на власних виноградниках на мисі Бейкуш неподалік Очакова.

2018 року було зібрано вже третій врожай Альбаріньо. Стилем вина займались енолог-консультант Біссо Атанасов та винороб Ольга Ромашко. Зібраний виноград пройшов процес м’якого пресування та вініфікації за принципом «менше кисню, більше сталі і холоду», щоб зберегти аромат. 9 місяців вино витримувалось на осаді, щоб отримати концентрований аромат та тільність.

За словами власників винарні Бейкуш вино Альбаріньо 2018 року отримали легкий та питкий стиль, з відтінками квітів жасмину або апельсину. На винарні вино порівнюють з сухими мускатами й звертають увагу на свіжість та мінеральність вина.

Фото: Beykush winery

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi