Українські полярники зможуть варити пиво на станції «Академік Вернадський» - PostEat

пошук

Українські полярники зможуть варити пиво на станції «Академік Вернадський»
30-11-2021 0 423


Українські полярники на станції «Академік Вернадський» незабаром матимуть можливість самостійно варити пиво. Вже у грудні «Сільпо» подарує експедиції пивоварне обладнання та всі необхідні інгредієнти для виготовлення напою та відвантажити це все для відправлення в Антарктику. Про це повідомляється на сайті “Сільпо”.

«Станція «Академік Вернадський» – маленький куточок України посеред айсбергів. Там не гірше, ніж вдома, варять борщі та ліплять вареники, співають українські пісні. Але згадаймо, яке місце в нашому дозвіллі тут, на материку, відіграє смачне, пінне пиво! А там, в Антарктиді, воно – абсолютний дефіцит: раз на сезон завозять щось розфасоване в банках. Тож життя на «Вернадському» завдяки ініціативі «Сільпо» стане ще трохи комфортнішим та душевнішим», – зазначив Євген Дикий, директор НАНЦ.

На днях майбутні учасники 27-ї Української антарктичної експедиції вчилися, як готувати крафтове пиво на майстер-класі від команди Beermaster Brewery на чолі з Віктором Ващуком. Після цього відбулася дегустація.

«Для нас це безцінна нагода навчити українських полярників, професіоналів своєї справи, всіх тонкощів пивоваріння, щоб вони змогли готувати справжнє крафтове пиво далеко від дому. Адже ми розуміємо, як важливо, щоб наші співвітчизники, справжні поціновувачі пива, могли насолоджуватися ним довгими зимовими вечорами не тільки вдома, а й під час експедиції», – прокоментував Віктор Ващук, головний пивовар Beermaster Brewery – власної лінійки крафтового пива мережі «Сільпо».

Він розповів про два сорти пива, які вже наступного року зможуть варити українські полярники.

Світле пиво в стилі Helles BOCK, притаманного холодній порі року. За словами Віктора Ващука, цей стиль знайшов своїх поціновувачів у всьому світі, і тепер найкращі зразки такого пива можна знайти у будь-якому куточку нашої планети. Відтепер про нього дізнаються і в Антарктиді. Щоб надати крафтовому пиву української айдентики, вирішили зварити його з додаванням українських хмелів «Гайдамацький» та «Слов’янка», які вирощено на Поліссі. Обрали також відбірний віденський солод для довершеності смаку та ароми. Гарно виброджене і збалансоване солодами пиво в посмаку проявляє себе нотками житнього хліба або підсмажених хлібних тостів.

Темне пиво в стилі American STOUT. «До класичного рецепта стауту ми вирішили додати українську гречку. Ту саму знамениту гречку, з якої випікають гречаний багет. Через підвищену щільність це пиво потребує довшого процесу бродіння та дозрівання», – поділився секретом Віктор Ващук. 

Фото: Facebook Національний антарктичний науковий центр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi