Уряд США закликав американців їсти більше акулячого м’яса - PostEat

пошук

Уряд США закликав американців їсти більше акулячого м’яса
13-11-2019 0 1093


«Надмірний вилов та витіснення риби з її ареалів виснажили популяції акул в інших країнах. В США популяція стійка і покупцям варто підтримати рибалок, які ловлять акул з дотриманням суворих правил», — сказано у повідомленні Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA).

Автори повідомлення пояснюють, що в останні десятиліття вдалося досягти успіхів у відновленні популяції акул в територіальних водах США. «Наприклад, з 43 видів атлантичних акул, якими опікується NOAA сьогодні жоден не перебуває на межі зникнення чи під загрозою такого статусу. Такий статус мають тільки акула-молот та довгокрила акула і їх вилов заборонений», — сказано у повідомленні.

Заклик державного управління їсти більше акул отримав змішані оцінки. В обговорення його називають «безвідповідальним» та наводять дані дослідження вилову 2013 року. В ньому сказано, що комерційний вилов щороку вбиває близько 100 млн акул. Риба здебільшого гине від полювання на акулячі плавці, коли в акули відрізають тільки спинний плавець, а тушу викидають у море. З сушених плавців готують суп за традиційним рецептом часів династії Хань (II століття до н. е.).

Фото:  NOAA



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi