В центрі Києва встановили мініскульптуру на честь найдавнішого київськго стрітфуду - PostEat

пошук

В центрі Києва встановили мініскульптуру на честь найдавнішого київськго стрітфуду
09-10-2024 0 275


Легендарна київська перепічка стала ювілейною 45-ю мініскульптурою культурно-історичного проєкту Шукай, який розповідає історії Києва через бронзові скульптурки. Про це у Facebook повідомила авторка проєкту «Шукай!» Юлія Бевзенко.

Перепічка — сосиска в смаженому тісті — відомий київський стрітфуд, який продається вже 38 років й входить у всі можливі путівники для гостей Києва. У черзі на Богдана Хмельницького, 3, стояв чи не кожен киянин. Віконечко, черга біля нього, рука, яка видає перепічку, — символи того, що все буде добре, що Київ живе! Саме цьому й присвячена мініскульптура — перепічка в руці, яку автори зробили завжди теплою завдяки вбудованому нагрівнику.
 
 
«Скульптурка — наш перший вихід у публічну площину з моменту відкриття у 1986 році, і ми раді, що це сталося саме в такому культурному проєкті, де ми виступили меценатами. Наша родина дуже любить Київ і вірить у нього. Ми бачили столицю в день набуття Незалежності, під час Революцій, порожнім у ковід, згуртованим та незламним у війну. Ми побачимо й нагодуємо тих, хто святкуватиме на Хрещатику Перемогу, яку разом з іншими воїнами виборює на фронті й мій батько, Ігор Миколайович Грищенко, герой України, засновник легендарної “Київської перепічки”», —  розповідає директор ТОВ «Українська перепічка» Антон Грищенко.
 
 
Відшукати мініскульптуру «Київська перепічка» можна на Богдана Хмельницького, 3, справа біля вікна, де можна придбати саму перепічку.
 
 
Проєкт «Шукай!» – це культурно-історичний проєкт, який розповідає історії Києва через бронзові мініскульптури. Наразі скульптур уже 45 і регулярно відкриваються нові.
 
 
Фото: Facebook Юлія Бевзенко (автор фото Андрій Проць)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi