В Україні виявили печиво з небезпечною речовиною, яка може викликати параліч - PostEat

пошук

В Україні виявили печиво з небезпечною речовиною, яка може викликати параліч
26-01-2023 0 998


В Україні завезли румунське печиво Apetitki Petit Beurre, у якому міститься небезпечна для здоров’я людини речовина. Про це повідомляє Держпродспоживслужба Івано-Франківської області.

«Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 12.01.2023 № 2022.7376-fup 4 стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021)», — йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попередила про необхідність вилучення печива з продажу. Покупців закликали повідомляти Головному управління установи про випадки виявлення продукції з небезпечною речовиною. 

«Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів», — розповідають у Держпродспоживслужбі.

До симптомів ураження належать: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження конюктиви, пошкодження рогівки ока. Вдихання пари або пилу може призвести після прихованого періоду до серйозного ураження нервової системи.

Фото: Facebook Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

Читайте також: 

WFP та FAO допоможуть Україні у розмінуванні сільськогосподарських земель

У Кракові відкрили ресторан української кухні «Cieplo»

Борис Джонсон похвалив страви, які скуштував в потязі «Укрзалізниці» 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi