Видання кулінарної дипломатії «Україна. Їжа та історія» презентували в Києві - PostEat

пошук

Видання кулінарної дипломатії «Україна. Їжа та історія» презентували в Києві
05-03-2021 0 1623


2 березня в Українському кризовому медіацентрі відбулась презентація історико-гастрономічного видання «Україна. Їжа та історія» (Ukraine: Food and History). Це перше видання, яке покликане сприяти розвитку української кулінарної дипломатії та має на меті «закохати у світ української кухні».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Презентували видання креативна директорка Українського інституту Тетяна Філевська, дослідниця  та засновниця проєкту їzhakultura дослідниця Олена Брайченко, шеф-кухар Ярослав Артюх та автор текстів, історик, журналіст, доцент кафедри історії середніх віків та візантиністки Львівського національного університету ім. Івана Франка Ігор Лильо.

Як зазначають автори проєкту, презентаційне видання «Україна. Їжа та історія» відкриває потенціал у промоції позитивного іміджу України. Рецепти книжки допоможуть навчитися готувати страви, що закохають кожного в українську кухню та країну. Книжка  «Україна. Їжа та історія» розвінчує стереотипні уявлення, що українська кухня, переобтяжена жирними чи надміру м’ясними стравами. Автори книги попіклувалися, аби розширити горизонти сприйняття української кулінарії та сформувати сучасні візуальні образи, відповідні часу. Книга представляє збалансовано українські кулінарні традиції та інновації, регіональний і мультикультурний вимір української кулінарії. Крок за кроком у текстах та пропонованих рецептурах, ця книга переконає читача, як багато українці досі не знають про своє минуле, славні кулінарні традиції та унікальні продукти.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Автори книги: Олена Брайченко — к. і. н., дослідниця гастрономічної культури, Ігор Лильо – д.і.н., дослідник історії їжі, Марина Гримич, д. і. н., дослідниця, Віталій Резніченко – к.і.н., доцент. Оксана Сибидло – фудфотографка, Олена Старанчук — дизайнерка, графік, В’ячеслав Попков (Чернігів), Олена Жаботинська (Івано-Франківськ), Ярослав Артюх (Київ), Віталій Гуралевич (Тернопіль), Оксана Задорожна (Львів), Денис Комаренко (Київ) – шеф-кухарі.

ЧИТАТИ КНИГУ УКРАЇНСЬКОЮ

ЧИТАТИ КНИГУ АНГЛІЙСЬКОЮ

Довідка:

Український інститут – державна інституція в сфері управління Міністерства закордонних справ України. Місія Українського інституту – зміцнення міжнародної і внутрішньої суб’єктності України засобами культурної дипломатії. Ми налагоджуємо міжнародні культурні зв’язки між людьми та інституціями і створюємо можливості для взаємодії українців зі світом (UA)

Їzhakultura – науковий та освітній проєкт про гастрономічну культуру. Його мета – формувати, розвивати та популяризувати дослідження харчової культури в Україні. Ми прагнемо зберегти та поширити давні кулінарні техніки, народні рецептури, регіональні харчові практики, котрі є частиною нематеріальної спадщини українців.

Фото надані видавцями «Україна. Їжа та історія»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi