Відомі українські ресторани відмовляється від сумнівного «делікатесу». - PostEat

пошук

Відомі українські ресторани відмовляється від сумнівного «делікатесу».
04-02-2020 0 2090

Партнери

Автор


Ще один столичний заклад, ресторан сім’ї Діми Борисова «Ватра» відмовляється від жорстокого «делікатесу» в своєму меню! Нещодавно керівниця закладу Ірина Кульчицька підписала угоду про відмову від фуа-гра. Ірина так прокоментувала своє рішення: «Ми — як компанія в якої серед цінностей — екологічність, яка для нас про стосунки з людьми та природою, прийняли рішення приєднатись до проєкту «Стоп фуа-гра», підтримати «Відкриті клітки Україна» і вивести цей продукт з меню».

Фуа-гра – збільшена в 7-10 разів, печінка хворих качок та гусей, яких силоміць відгодовують таким чином, щоб вони отримували в 4 рази більше їжі, ніж їм потрібно. Для цього використовують високоенергетичний корм, який не є видовою їжею цих тварин, це неминуче сприяє багатьом небезпечним хворобам печінки, та порушує роботу всього організму тварини, викликаючи багато інших захворювань і роблячи існування птахів вкрай болісним.

Нагадуємо, що раніше від продажу фуа-гра вже відмовилися київські ресторани, в тому числі і ресторани сім’ї Борисових — «Канапа» та «Остання барикада», а також заклади в Івано-Франківську та Львові.

Єдина фабрика, що виготовляла фуа-гра в Україні зачинилась у вересні, а законопроєкт ЗП-2802 “Про внесення змін до Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” щодо удосконалення захисту тварин від жорстокого поводження” щодо удосконалення захисту тварин від жорстокого поводження”, завдяки якому в Україні на законодавчому рівні виробництво та продаж фуа-гра буде заборонено був поданий депутатами Верховної Ради 24.01.2020 року http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67982.

 

Фото: ГО “Відкриті клітки Україна”

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi