Baileys видасть книги авторок, які не могли писати під своїм ім'ям через сексизм та дискримінацію - PostEat

пошук

Baileys видасть книги авторок, які не могли писати під своїм ім'ям через сексизм та дискримінацію
14-09-2020 0 1048


Жорж Санд, Джордж Еліот, Вернон Лі — це чоловічі псевдоніми жінок-письменниць, які були вимушені взяти їх, щоб опублікуватись та бути сприйнятими суспільством. Baileys та Women’s Prize for Fiction повертають справжні імена авторкам.

Бренд Baileys підтримав видавництво 25 книг відомих письменниць, які у свій час були змушені писати під чоловічими псевдонімами через сексизм та дискримінацію.

Ініціатива отримала назву Reclaim Her Name. В її межах будуть перевидані роман «Міддлмарч» письменниці Мері Енн Еванс, яка писала під ім’ям Джордж Еліот, «Коханець-фантом» Вайолет Педжет, яка писала під псевдонімом Вернон Лі та перший роман «Індіана», який письменниця Амандіна Аврора Люсіль Дюпен написала під чоловічим псевдонімом Жорж Санд тощо.

Всі книжки серії Reclaim Her Name оформлені ілюстраціями, які намалювали жінки-художниці. Ініціатори серії визнають, що у сучасному світі ситуація з правами жінок покращилась, але і зараз можна зустріти гендерну упередженість. Дехто й досі використовує чоловічі псевдоніми, щоб прирівняти правила гри.

Фото: Women’s Prize for Fiction

Читайте також:

Гендерна рівність і гастрономічна індустрія: прийняття рішень і жіноче лідерство

Німкеня стала найкращим пивним сомельє світу. Вона перша жінка з таким титулом

Японська шефиня руйнує міф, що суші можуть готувати тільки чоловіки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi