Всеволод Поліщук опублікував цікаві новини українського гастропростору - PostEat

пошук

Всеволод Поліщук опублікував цікаві новини українського гастропростору
12-08-2022 0 639


Львівський журналіст Всеволод Поліщук розповів у Facebook цікаві новини з українського гастропростору. 

“Прочитав сьогодні в Julia Aurora Ogorodnyk в її телеграмі Модерна Спіжарка про те, що модне (в доброму сенсі) київське бістро «Ніша» шукає персонал в бістро у Львові. 

Сьогодні ж дізнався, що набирає людей у Львові і міцна (як на мене, дуже якісна) грузинська МАМА МАНАНА (теж із Києва). 

Відразу два великі формати відкриває у Львові Dmytro Borysov (якщо я правильно зрозумів, на Ринку буде Остання Барикада, плюс у нашому місті з’явиться GastroFamilyMarket (фудкорт, на якому поєднуються крапки від кількох різних закладів мережі))

Щось велике і красиве (за одними чутками, з єврейською кухнею, за іншими, з українською) готує Alex Cooper на місці колишньої Гвари. Складне місце, але Купер (Одеський та київський фудмаркети, Молодість, Юність тощо) якраз серед тих небагатьох, хто вміє перевертати життя локацій і давати джазу там, куди інші б не полізли.

На етапі вивчення ринку ще щонайменше сім більш чи менш відомих рестораторів із Києва, Дніпра та Одеси. При цьому уже відкрилися зубри Тарас Середюк із дружиною та великим портретом Ектора Хіменеса Браво на вулиці Сербській (огляд bao.casual.lviv уже в моєму Інстаграмі — vsevolllod ), щойно  відкрили рестобар Бібліотека на Краківській два колишні конкурсанти Майстер-шефа, а ще раніше Інші відкрив Євген Клопотенко — цей огляд теж з’явиться нині в мене в Інсті, підписуйтеся). Ну і плюс я знайшов ще 12 уже відкритих ресторанів, кафе, кав’ярень від харків’ян, одеситів, маріупольців, ірпінців та херсонця. А ще ж не забувайте, що нарешті замість Тарона відкрився довгоочікуваний Babo Gardens від Вадо Арзуманяна, і мене вже встигли з десяток людей запитати, чи бачив я, який там жіночий туалет. Я туди ще й їсти не встиг сходити (але піду обов’язково), а тим більше не ходив там у жіночий туалет, друзі (оцього й не планую) ))) 

Поки що, як на мене, найкраще з переїжджих справлються з львівським ринком харків’яни, і тут грає роль не лише те, що паралельно з ними приїхало багато їхніх гостей із Харкова, але й системний підхід (наприклад, засновники закладу Перший зробили серйозну аналітику і провели понад десять глибинних інтерв’ю, в той час як деякі львівські та київські ресторатори досі не розуміють, навіщо я перед розробкою концепцій роблю всі ці опитування та інтерв’ювання, якщо можна просто вломитися на ринок і вфігачити купу бабла в рекламу). Утім, мені здається, нас зараз чекатимуть важкі часи, багато львівських проектів на спаді, відбувається переміщення центрів життя не лише з центру в райони, але й із одних районів в інші. Рестораторам у Львові буде дуже цікаво. Але не всім це сподобається”, — розповів він.

Фото: Facebook Всеволод Поліщук

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi