Херсонський кавун отримав географічне зазначення - PostEat

пошук

Херсонський кавун отримав географічне зазначення
31-07-2024 0 465


Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій (ІР офіс) зареєстрував нове географічне зазначення (ГЗ) — Херсонський кавун. Його носитимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області. Про це повідомляють на сайті Міністерства економіки України.

Херсонський кавун характеризується високим рівнем цукру, щільним мʼякушем. Шкірка кавуна — зелена з блідо-зеленими смужками, мʼякуш — від рожевого до насичено червоного. Такий кавун надзвичайно хрусткий і смачний. «Реєстрація Херсонського кавуна як географічного зазначення є важливою подією для нашого аграрного сектору. Цей статус надає виробникам додаткові переваги, підвищуючи їх конкурентоспроможність на внутрішньому та міжнародному ринках. Місцеві громади отримають додаткові податкові надходження, що сприятиме економічному розвитку регіону. Для споживачів це гарантія високої якості та безпеки продукції», — зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.  

Заявку на реєстрацію географічного зазначення подала громадська спілка “Асоціація виробників херсонського кавуна”, представники якої зараз захищають рідну землю від російських окупантів на фронті. На сьогодні до Державного реєстру України географічних зазначень внесено відомості про 3133 географічні значення. Безпосередньо за національною процедурою зареєстровано 37 об’єктів, серед яких 29 географічних зазначень є виключно для товарів, що походять з території України.

Раніше редакція PostEat розповідала про вручення спілці «Виноградарів і виноробів Закарпаття» свідоцтва про географічне зазначення «Закарпаття/Закарпатське вино», а також про перше свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення — його отримав сир «Гуцульська овеча бриндзя».

Фото: Crina-Miriam Cretu on Unsplash

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi