пошук
пошук
18 лютого в Києві, у КВЦ «Парковий» провели фінал конкурсу «Кращий сомельє України 2025».
Організатори поділились в своїх соцмережах враженнями:
«Видовищне, динамічне шоу, яке змусило співпереживати, вболіваючи, за кожного з трьох фіналістів: Ольгу Гірман, Пашу Мнухіна та Ігоря Постоянкіна».
Асоціація сомельє України заначила, що це було не просто змагання професіоналів, а справжнє шоу. Під час проведення івенту було багато неочікуваних сюрпризів, які тримали глядачів під напругою до останньої хвилин.
Як ми зазначили вище, фіналістами стали — Ольга Гірман, Паша Мнухін та Ігор Постоянкін. Від учасників чекали імпровізацій, швидких реакцій та емоційної втримки, та при цьому бездоганних пропозицій по вину.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Фіналістам давались складні завдання. Все відбувалось, як у реальному житті – від обслуговування вибагливих гостей до нюнсів з «примхами» вина. Кожен з учасників діяв в умовах підвищеної готовності та мав проявити майстерність, холоднокровність та стійкість.
Ось що розказали на своїй сторінці в соцмережах в Асоціації сомельє України про нюанси проведення конкурсу:
«Умови конкурсу передбачали такі ситуації, що вимагали блискавичної реакції від конкурсантів (час обмежено умовами!), професіоналізму, креативності та навіть певної долі легкості і драйву!
«Ціловані» келихи, гаряче шампанське, примхливі гості – все це змушувало діяти в умовах стресу та показувало рівень володіння собою та ситуацією. І кожен долав то по-своєму, тож не обійшлося без жартів та кумедних моментів».
Варто зауважити, що цього року був ще один сюрприз. Організатори ускладнили конкурс і проводили його англійською мовою. Такими чином від фіналістів очікували не тільки ідеальних сенсорних навичок, а й бездоганного володіння професійною термінологією на англійській мові. Однак не зважаючи на складність всіх процесів, участь в подібних конкурсах — це ще один крок до інтеграції українських сомельє у світову гастрономічну спільноту.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Перейдемо до переможців. Цього року конкурс виграв сомельє Ігор Постоянкін.
Голова Асоціації крафтових дистилерів України Катерина Камишева вручила Ігорю сертифікат на навчання в Українській Академії дистиляції.
Підводячи підсумки, можна сказати, що конкурс став черговим підтвердженням високого рівня української школи сомельє.
Українська Асоціація сомельє під керівництвом Івана Бачуріна активно займається розвитком, навчанням та промоцією цієї сфери в Україні. Дуже важливо підтримувати молодих професіоналів на шляху до їх зростання.
Асоціація крафтових дістилерів так прокоментувала подію:
«Дякуємо Асоціації сомельє України за надвисокий рівень організації заходу, за яскраві емоції та подароване відчуття фієсти!
Пишаємося багаторічною «цеховою» співпрацею та стратегічнім Партнерством з Асоціацією сомельє та Іваном Бачуріним особисто, й плекатимемо цю дружбу дбайливо та довгі роки» .
Фото: Асоціація крафтових дістилерів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi