Є, чим пишатися: історики назвали приблизний вік вареників - PostEat

пошук

Є, чим пишатися: історики назвали приблизний вік вареників
14-05-2019 0 965

Автор


Історики кулінарії дійшли висновку, що одна із найдревніших страв, які були доступні людству, це тісто з начинкою. Вареники, равіолі, пельмені, хінкалі, вонтони – назв безліч, а суть одна. Кен Албала, дослідник із Тихоокеанського університету (Каліфорнія), стверджує, що тільки-но люди змололи перші зерна та розмочили борошно водою, вони почали готувати ці страви. За версією історика, спершу їх смажили, використовуючи камінь із заглибленням, а вже з часом почали варити чи запікати.

Дослідниця китайської кухні, письменниця Фуксія Данлоп спробувала визначити приблизний вік вареників. Проаналізувавши археологічні дані, вона дійшла висновку, що їх, як і пельмені, готували ще у 8 столітті до нашої ери. Цікаво, що класичні рецепти цієї страви не змінюються протягом віків. Експерти впевнені, що досконалість не потребує доповнень. При цьому взаємодія кухонь різних народів між собою допомогла урізноманітнити асортимент цих простих, поживних та зрозумілих страв.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi