Yelp попереджатиме гостей, якщо вони захочуть відвідати «расистський ресторан» - PostEat

пошук

Yelp попереджатиме гостей, якщо вони захочуть відвідати «расистський ресторан»
15-10-2020 0 573


Сервіс відгуків та рекомендацій Yelp позначатиме ресторани, фітнес-клуби, салони краси та інші бізнеси, де відвідувачі зіткнулися з расовою дискримінацією.

У блозі компанії сказано, що модератори будуть відстежувати повідомлення про расову дискримінацію. Якщо таких відгуків буде багато, вони будуть переконливі й засновані на особистому досвіді взаємодії з бізнесом, то об’єкт отримає відповідне маркування — Business Accused of Racist Behavior Alert.

Крім відгуків клієнтів Yelp також враховуватиме публікації в ЗМІ про заклади й інші бізнеси. Якщо заклад все ж отримає статус «расистського», то можливість публікувати нові оцінки й відгуки для нього буде заблокована.


Користувачів попередять, що бізнес використовує дискримінаційні символи або допускає расистські висловлювання. Команда Yelp пояснює, що нове маркування — це реакція компанії на рух Black Lives Matter.

У сервісі сподіваються, що маркування допоможе людям зрозуміти, чи будуть вони бажаними гостями у закладі і чи не чекає їх там травматичний досвід дискримінації. «Yelp цінує розмаїтість й інклюзивність. Компанія дотримується політики нульової толерантності щодо расизму. Впевнені, що ці цінності важливі й для наших користувачів», — сказано у зверненні сервісу.


У соціальних мережах нововведення отримало неоднозначні оцінки. Хтось подякував компанії за позицію, а комусь новий інструмент здався недосконалим. Користувачі звертають увагу, що відгуки Yelp давно використовуються в недобросовісної конкуренції. Якщо комусь захочеться завдати удару по бізнесу конкурентів, то тепер йому достатньо звинуватити їх в расизмі.

Фото: Unsplash / Instagram Yelp

Читайте також:

Як рекламувати їжу без образ і чим поганий сексизм — пояснюють експерти

Катастрофа Bon Appetit: через расизм посади втрачають редактор напоїв та колишній відеоредактор

У Харкові ресторан звільнив співробітника через расизм

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi