Євген Михайленко розповів про роботу волонтерів «Армія Дамблдора» та складнощі з якими стикається ресторанний бізнес - PostEat

пошук

Євген Михайленко розповів про роботу волонтерів «Армія Дамблдора» та складнощі з якими стикається ресторанний бізнес
25-04-2022 0 959


Засновник Food vs Marketing Євген Михайленко розповів про ситуацію в якій опинився його ресторанний бізнес та про діяльність команди волонтерів «Армія Дамблдора».

“Почнемо з підприємства, яке зробило все це можливим. ТОВ «ФВСМ» (ака FVSM. net або Food vs Marketing) в альянсі із пекарнею Хліб & Soul та відповідальними власниками приміщень, які МАКСИМАЛЬНО пішли нам на зустріч з першого дня повномасштабного вторгнення, опинились в повній сраці. Як глибоко в сраці ми опинились, видно із наданого фото нижче де в графіку тижневої статистики продажів, червоним пунктиром видно точку беззбитковості”, — розповів Михайленко. 

Ситуація, в якій опинився Food vs Marketing:

“Оборотних коштів майже не було, адже каса вихідних була витрачена на закупку у вівторок 22 Лютого. По факту, всі фінанси, якими ми могли оперувати — це виручка одного буднього дня

— Повністю забиті склади ресторанів і заготівельних цехів після закупки

— 15% особистого складу, яка залишилась в місті і не зайнялась евакуацією із яких 90% НІКОЛИ не мали формальної кулінарної освіти і не готували майже нічого за рамками технологій рамену

— Максимум можливого кредитного навантаження по мережі майже у 18 млн грн

— Заборгованості по бонусам працівникам близько 500 000 грн

— Майже 10% оренд та комунальних послуг ще за СІЧЕНЬ 2022 не були закриті на момент 24 лютого, тож це теж можна докинути до купи”.

За словами Євгена Михайленка, діяльність волонтерської організації «Армія Дамблдора» це:

  • “Всі потужності та ресурси бізнесу, які були під керівництвом нашої ресторанної групи, ми з першого дня почали використовувати на користь ЗСУ.- Всі працівники в активному штаті компанії повністю усвідомлюють, що ми не можемо і НЕ ЗМОЖЕМО виплатити нікому бонуси за роботу, якщо ми НЕ ПЕРЕМОЖЕМО. Їх це не зупинило і всі вони роблять ВСЕ, що можуть на волонтерських засадах.
  • Я особисто робив, роблю і продовжу робити все, що від мене залежить для збереження створеного бізнесу, виконання обов’язків бізнесу перед інвесторами, кредиторами та працівниками. Ще 30 березня ми почали відновлювати роботу нашого бізнесу паралельно із нашою волонтерською діяльністю. Існування обох напрямків НЕОБХІДНЕ для подальшої роботи.
  • Сьогодні в альянсі АД задіяні: пекарня, цех із приготування супів, цех із приготування сендвічів, цех обробки первинної сировини та зборки замовлень, склади зберігання, мобільна кухня, логістичні волонтери та незалежні об’єднання логістики, які доставляють та евакуюють там, де це багато хто не може навіть уявити. Ми дійшли піку потужності виробництва видаючи 1,2 ТОННИ готової їжі на добу, для 1500 захисників різних частин. Це все ще недостатньо КАЛОРІЙ для повноцінного харчування, а лише те, що нам диктує керівництво ЗСУ, відштовхуючись від того, що написано, у більшості ще до розвалу СРСР, і просто перекладене в 2000х роках на від’єбись. Ми це теж змінимо.
  • Ведуться перемовини із ДТЕК через військово-цивільну адміністрацію про відтермінування та/або зменшення вартості використаної електроенергії, на загальну суму більше 500 000 грн.
  • Організовується юридична група розробки та підписання договору або цілого законопроекту із Міноборони, який зробить можливою систематичну компенсацію витрачених ресурсів малому та середньому бізнесу. Більше того, така децентралізація та організація взаємин дозволить нашій армії просто забути про голод, а нашим волонтерам не доведеться віддавати останнє для захисників, яких має забезпечувати держава.
  • Ведуться кампанії по збору коштів, гуманітарної допомоги і тактичного харчування в США, Кореї, Тайвані, Ізраїлі та у нас в Україні. ДЕСЯТКИ ТОН продуктів ми передали цивільним та військовим, які не увійшли в наш лічильник готових страв, завдяки цим коштам. Ці кошти підтримували наше існування весь цей час і дають можливість планувати майбутнє постачання нашим захисникам.
  • Розроблене меню і технології для військових частин принципово нового рівня якості та калорійної цінності. Меню, яке може принципово змінити військову логістику. Якщо бути точним, то зараз на площі 1500м2, штатом більш-менш кваліфікованих кухарів менше 10 (яким допомагають ще близько 20 волонтерів щодня), користуючись не пристосованим для таких обсягів обладнанням, використовуючи всього 110 кВт загальної потужності — ми робимо те, що у військовому керівництві про їдальні прописано як НЕМОЖЛИВЕ ЧАКЛУНСТВО.
  • Ми вже частково знайшли і продовжуємо далі шукати партнерів в ЧЕРКАСИ — КРЕМЕНЧУК — ДНІПРО — ЗАПОРІЖЖЯ — НІКОПОЛЬ — ХЕРСОН для відтворення аналогічної моделі роботи. Я, як керівник абсолютно впевнений, що гібридні об’єднання між Бізнесом-Волонтерами-ЗСУ це не просто рішення тимчасових проблем. Це стратегічне рішення, яке розвантажить бюджет, одночасно надаючи такої швидкості та мобільності логістичній службі ЗСУ, якої вони ніколи не мали.
  • ТОВ «ФВСМ» під моїм керівництвом ніколи не намагалась і не буде намагатись використовувати війну, як виправдання або спосіб уникнення відповідальності. Весь час нашого існування ми релігійно виплачували всі заборгованості, що плануємо робити і надалі. Всі фінансові установи, позикодавці та працівники (як ті, що працюють в нас зараз так і ті, що звільнились) можуть розраховувати на компенсації ВІДПОВІДНО ДО ПРИОРІТЕТІВ ВИПЛАТ ТА ЧЕРГИ. Єдина причина невиконання нами цих обов’язків — повна зупинка роботи нашої групи компаній. Я роблю все можливе і неможливе, щоб цього ніколи не сталось. Всі колишні працівники, яких НЕ ВЛАШТОВУЄ така позиція нашої компанії і, які намагаються маніпулювати думкою суспільства, створюючи скандали, видаючи нашу ТИМЧАСОВУ неспроможність за ОБМАН — нічого не доб’ються. Керівництво компанії має тривалу історію та репутацію виконання ВСІХ фінансових зобов’язань з 2015 року, має респектабельну наглядову раду та інвестиційну групу, яка може засвідчити нашу порядність. Будь-яка необґрунтована та агресивна поведінка в соціальних мережах від диванних критиків буде зустрічатись із блокуванням нашою адміністрацією, згідно із моїм особистим розпорядженням.
  • 2014 року я повернувся до себе додому в Київ, де моя сім’я живе вже не одну сотню років. Ми поколіннями будували тут своє життя та репутацію і я планую далі працювати для свого міста і для своєї країни, роблячи те, що я вмію найкраще”. 

Фото: Facebook Zhenya Mykhailenko

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi