пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Німецькі вчені з’ясували, що соки чорноплідної горобини, граната та зелений чай пригнічують активність коронавіруса й вірусу грипу.
«Дослідження виявило, що сік чорноплідної горобини (Aronia melanocarpa), сік граната (Punica granatum) і зелений чай (Camellia sinensis) мають віруліцидну (антимікробну) активність проти обох вірусів. Полоскання цими соками і чаєм порожнини рота може знизити вірусне навантаження і знизити вірогідність передачі вірусу», — йдеться в дослідженні.
За даними вчених, гранатовий сік і зелений чай знизили титри коронавіруса приблизно на 80% після інкубації протягом хвилини. Дослідження з’ясувало, що сік чорної горобини найбільш ефективно пригнічує активність коронавіруса, гранатовий сік і зелений чай діють на вірус слабкіше. Вірус грипу А показав високу чутливість до всіх названих продуктів, а також до соку ягід бузини.
Вчені пояснили, що ці та інші натуральні соки, а також зелений чай здатні послабити віруси внаслідок кислого середовища і високого вмісту рослинних поліфенолів.
Фото: Unspash
Читайте також:
Коронавірус залишає шеф-кухарів без відчуття смаку, і невідомо, коли він повернеться
Вчені знайшли алкогольний напій, який може полегшити перебіг коронавірусної хвороби
ЗМІ: коронавірус загрожує світу дефіцитом кави
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi