Знайдено напій, що зменьшує вірогідність розповсюдження коронавірусу - PostEat

пошук

Знайдено напій, що зменьшує вірогідність розповсюдження коронавірусу
16-11-2020 0 1556


Німецькі вчені з’ясували, що соки чорноплідної горобини, граната та зелений чай пригнічують активність коронавіруса й вірусу грипу.

«Дослідження виявило, що сік чорноплідної горобини (Aronia melanocarpa), сік граната (Punica granatum) і зелений чай (Camellia sinensis) мають віруліцидну (антимікробну) активність проти обох вірусів. Полоскання цими соками і чаєм порожнини рота може знизити вірусне навантаження і знизити вірогідність передачі вірусу», — йдеться в дослідженні.

За даними вчених, гранатовий сік і зелений чай знизили титри коронавіруса приблизно на 80% після інкубації протягом хвилини. Дослідження з’ясувало, що сік чорної горобини найбільш ефективно пригнічує активність коронавіруса, гранатовий сік і зелений чай діють на вірус слабкіше. Вірус грипу А показав високу чутливість до всіх названих продуктів, а також до соку ягід бузини.

Вчені пояснили, що ці та інші натуральні соки, а також зелений чай здатні послабити віруси внаслідок кислого середовища і високого вмісту рослинних поліфенолів.

Фото: Unspash

Читайте також:

Коронавірус залишає шеф-кухарів без відчуття смаку, і невідомо, коли він повернеться

Вчені знайшли алкогольний напій, який може полегшити перебіг коронавірусної хвороби

ЗМІ: коронавірус загрожує світу дефіцитом кави

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi