10 зруйнованих стереотіпив про українську кухню - PostEat

пошук

10 зруйнованих стереотіпив про українську кухню
08-05-2019 0 3715

Автор


«100 років тому вперед» – це ресторан української кухні, який у тандемі відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк.

Ресторатори розповіли про стереотипи щодо української кухні, яких не буде у ресторані “100 років тому вперед”

  1. Українська їжа — жирна. Дев’яносто відсотків наших страв не смажаться на олії.
  2. Українська кухня — це не здорове харчування. Путря, лемішка та салат з цукровим буряком — українські суперфуди, що не поступаються стравам з авокадо, чіа чи кіноа.
  3. Українська кухня під горілку. Ми створили меню, що відмінно пасує як до келиха вина, так і до коктейлю.
  4. Не існує українських спецій. Корінь  аїру, смажене насіння конюшини, липа та календула. І це лише крихта спецій, народженних на нашій землі.
  5. Коренеплоди — це несмачно. Пастернак з копченою сметаною, топінамбур (земляна груша) під кремом з грибів і малини, редька з горохом та щавелем. Словом смачно тут не обійтись!
  6. Цукровий буряк — кормова культура. Ми ламаємо цей стереотип сьогодні, але навіть у традиційних українських рецептах, саме з цукрового буряка готували квас, що був основою борщу.
  7. М’ясо та рибу не поєднують в одній страві. Наш чомбер на дико — відповідь гармонійному поєднанню риби та м’яса у класичному італійському вітелло тоннато.
  8. В печі готують тільки бабусі у селі. Та деякі ресторани. Принаймні вони так кажуть. А от нашу пічку на дровах можна побачити прямо із зали.
  9. Овочі — не для десертів. Капусту з медом їв сам Володимир Винниченко.
  10. Українська кухня лише про минуле. Так, ми беремо рецепти та інгредієнти з минулого. Саме вони інструменти для створення сучасної та самобутньої української кухні без стереотипів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Хочете зламати ще один стереотип? Виберіть вечір та замовте столик не в одному з вже звичних київських закладів, а у 100 Років Тому Вперед. Ми молоді та амбіційні, а саме такі можуть змінити щось по-справжньому. Тож, дозвольте команді Євгена Клопотенко та Інни Поперешнюк здивувати вас українською кухнею без стереотипів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi