6 вегетаріанських закладів Києва: нові та знайомі локації - PostEat

пошук

6 вегетаріанських закладів Києва: нові та знайомі локації
08-10-2019 0 4211


Вегетаріанство, або відмову від м’яса і продуктів тваринного походження практикують все більше киян — хтось бере рослинне харчування за основу способу життя, хтось хоче стати здоровішими, а хтось пробує відмовлятися від м’яса з цікавості і не повертається до колишнього стилю харчування. Тому поруч зі знайомими закладами відкриваються нові вегетаріанські ресторани — розповідаємо про 6 вегетаріанських закладів Києва, де ви неодмінно розширите свої гастрономічні горизонти.

Fenkhel.vegan

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 14

Бюджет: ₴₴. Сніданки (88–148 грн), холодні закуски та салати (130–145 грн), боули – 180 грн, основні страви (130–200 грн), десерти (90–140 грн).

Страви: соба зі смаженим тофу, овочами та горіхами кеш’ю – 180 грн, солодова піца з підкопченим сейтаном, парувками та овочами – 200 грн, азія-боул з бамбукомта соусом гамадарі – 180 грн, суп-велюте з авокадо та петрушкою – 120 грн.

Напої: фруктове смузі алое-ананас – 100 грн, лимонад тропічний – 65 грн, лате – 85 грн, куркума лате – 75 грн.

Деталі: веганський ресторан, знаходиться у центрі міста, стильний інтер’єр з натуральних матеріалів, корисні та збалансовані страви, боули, сніданки, десерти, вина побокально.

Fenkhel.vegetarian — веганський ресторан неподалік Софійського собору. Основою концепції засновники обрали веганську їжу, бо вважають тварин друзями, а не їжею. Стильний інтер’єр виконаний з натуральних матеріалів та доповнений живими рослинами. У меню великий вибір веганських страв. У ресторані пропонують салати, супи, боули, різноманітні закуски тощо. «Фенхель» − гарне місце для відпочинку у колі друзів або із дітьми. Також ви можете завітати сюди на сніданок і поспостерігати, як прокидається велике місто.

Savage Food

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижньоюрківська, 31

Бюджет: ₴₴.

Страви: хумус по-українськи – 145 грн, салат з хачапурі та соусом – 140 грн, пельмені з ягідним соусом – 165 грн, панцанела з аґрусом та базилік-сорбетом – 145 грн, кукурудзяний чаудер – 140 грн, бургер з грибною котлетою – 170 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан авторської вегетаріанської кухні, веганські страви, стильний інтер’єр, карта алкогольних напоїв, смузі, коктейлі та лимонади в основному меню, музичні вечори.

Ресторан авторської вегетаріанської кухні Savage Food на Подолі постійно оновлює меню з неповторними стравами з овочів, ягід та зелені. В закладі діє лаконічне меню, кожна страва вирізняється особливою креативною подачею. Меню повністю оновлюється раз на місяць, рецепти унікальні і зрозумілі водночас — меню Savage Food є втіленням сучасної української вегетаріанської їжі та створене, щоб розвінчувати усі міфи та стереотипи про вегетаріанство.

Orang+utan

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Симона Петлюри, 16/108

Бюджет: ₴. Салати (60–100 грн), сендвічі (75–110 грн), суп (65 грн), десерти (25–85 грн).

Страви: healthy power (сендвіч тофу+норі, суп+, салат темпе+орех) – 200 грн, сендвіч з халумі та горіхом – 90 грн, рол з сиром панір та водоростями – 100 грн.

Напої: лимонад з базиліком – 55 грн, лимонад з журавлиною – 55 грн, смузі з полуницею та кокосом – 80 грн, смузі з манго та апельсином – 80 грн.

Деталі: вегетаріанський сендвіч-бар, великий асортимент страв в меню, веганські позиції, великі порції, використовують продукти рослинного походження, готують смузі, напої власного приготування; концептуальний інтер’єр, безкоштовна доставка від 250 грн, формат take away.

Orang + utan — заклад з принциповою вегетаріанською позицією, в якому гостям пропонують сендвічі на будь-який смак: з паніром та песто, сейтаном та авокадо, фалафелем і баклажаном та іншими незвичними поєднаннями інгредієнтів. До того ж гостей закладу вирішили не обмежувати лише сендвічами — в меню представлені супи, салати, смузі та десерти.

Green 13

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2; бул. Тараса Шевченко, 26/4; вул. Велика Житомирська, 40.

Бюджет: ₴. Бургери (76 грн), супи (46–48 грн), роли (64–78 грн).

Страви: фалафель з зеленого горошку – 78 грн, рол з тофу-гриль – 72 грн, крем-суп з броколі – 48 грн.

Напої: фреші (апельсин/яблуко/грейпфрут) – 20 грн, капуоранж – 45 грн, чай зі смородиною та розмарином – 34 грн.

Деталі: перше веган-стрітфуд кафе в Україні, корисні страви та напої, формат take away, резерв столів.

Green 13 – мережа стрітфуд-закладів, що подарувала Києву три локації з еталонними веганськими ролами та бургерами. З огляду на скажену популярність закладів серед київських вега-ентузіастів, Green 13 навряд чи підійде, коли часу на перекус зовсім обмаль. Проте якщо ви не обмежені в часі, зайти сюди однозначно варто. Тут пропонують супи, бургери, боули, фалафель в лавашіта інші роли, а також чізкейк і каву.

Kuzen falafel

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 4

Бюджет: ₴. Салати (72–85 грн), фалафель (55–99 грн), веган-бургери (65–95 грн), веган-піца (99–145 грн).

Страви: фалафель класік – 88 грн, фалафель барбекю – 82 грн, вег-дог – 88 грн, шаверма – 78 грн.

Напої: напій kuzen – 32/42 грн, лате на срослинному молоці – 55 грн, вітамінні смузі – 55 грн.

Деталі: веганське кафе, запечений фалафель, доставка, страви дня, послуга take away, домашні лимонади і чаї, ланч-сети, страви-конструктори, формат take away.

KUZEN falafel — веганське кафе в популярному форматі fast casual. Фірмова страва закладу фалафель, запечений без краплі зайвого жиру. Фалафель в Kuzen Falafel можна замовити в піті, в лаваші або на тарілці. У меню представлені вже зібрані піти, але кожен гість може доповнити страву за бажанням. Готують в Kuzen Falafel на відкритій кухні, а подають страви в зручному форматі take away.

Літературне кафе Імбир

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Жилянська, 7

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски та салати (135–163 грн), основні страви (125–162 грн), десерти (103–118 грн).

Страви: рол-сендвіч з квасолею, огірком та імбирно-кунжутним соусом – 105 грн, хрусткий тофу з овочами та горіховим сиром – 145 грн, хрусткий авокадо з бобами едамаме та нерибним паштетом – 148 грн.

Напої: фірмовий чай з медом – 45 грн, ті масала – 45 грн, детокс – 85 грн.

Деталі: вегетаріанське літературне кафе, знаходиться в центрі Києва, сніданки з 8:00 до 12:00, бізнес-ланч по буднях з 12:00 до 16:00, сироїдницькі страви, невелика бібліотека, доставка, магазин ведичних товарів.

Затишне літературне кафе «Імбир» — улюблене місце багатьох київських адептів вегетаріанства та веганства. Кухня базується на принципах ведичної кулінарії — живої та корисної їжі. Страви тут готують за принципами ведичної кулінарії, тобто їжа жива та корисна, адже не проходить термічну обробку. Окрім цього, в кафе є невелика цікава бібліотека — тут зібрана художня література, нон-фікшн з ведичної філософії, кулінарії, саморозвитку.

Фото: Facebook Fenkhel.vegan, Savage Food, Orang+utan, Green 13, KUZEN falafel, Літературне кафе Імбир

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi