Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Азія на тарілці: заклади Києва з азійською кухнею. Частина 1. - PostEat

пошук

Азія на тарілці: заклади Києва з азійською кухнею. Частина 1.
15-05-2019 0 3115


Азійську кухню в закладах Києва шукала редакція PostEat. Азія завжди спокушала  світ своєю загадковістю та гастрономічною вишуканістю. А тренд на кулінарні традиції цього регіону щороку стає все актуальнішим. Кулінарні експерти пропонують незвичні та різноманітні страви, а шефи втілюють їх у життя, експериментуючи з розмаїттям нових продуктів та смаків. Ми зібрали заклади Києва з азійською кухнею різного формату, де пропонують нові ідеальні смаки за приємними цінами.

Bánh mì vs Marketing

Де: вул. Цитадельна, 6/8.

Бюджет: ₴₴₴. Суп (155 грн), салат (90 грн), рисові боули (100-110 грн), в’єтбургер (80-110 грн).

Їжа: Cold Cuts Banh Mi – 90 грн, Chix Banh Mi – 90 грн, Pork Rise Bowls – 110 грн, суп фо – 155 грн.

Напої: гострий томатний сік – 25 грн або 100 грн/1 л, холодний тайський чай – 25 грн або 85 грн/ 1 л, імбирний чай – 20 грн, чай з мелісою – 20 грн.

Деталі: монопродуктовий заклад, в’єтнамський сендвіч Banh Mi, страви з ферментованими продуктами, проект Євгена Михайленко (засновник Noodle vs Marketing), приміщення з невеликою кількістю столиків, доставка, take away, відсутній резерв столів..

Bánh mì vs Marketing — монопродуктовий заклад, який спеціалізується на приготуванні в’єтнамських сендвічів Banh Mi. Засновник проекту Євген Михайленко також відомий завдяки Noodle vs Marketing. Сендвіч Banh Mi – це в’єтнамський сендвіч, приготований із розрізаного уздовж багету та приправлений смачною начинкою: м’ясо, овочі, гострі спеції та соуси, сир. Гібрид франко-в’єтнамської кухні виник на вулицях Сайгону, але завдяки Bánh mì vs Marketing його можна скуштувати і в Києві.

Bali Bowl Café

Де: вул. Велика Васильківська, 14а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (75-95 грн), смузі боули (110-170 грн), вегетаріанські боули (115-125 грн), спрінг-роли (100-300 грн), десерти (20-95 грн).

Їжа: полуничний боул – 125 грн, норі тофу рол – 120 грн, арахісовий боул – 110 грн, acai bowl – 135 грн, сейтан сендвіч – 115 грн.

Напої: флет уайт – 55/75 грн, смузі mango lassi – 90/105 грн, каскара — 55 грн, смузі green matcha – 95/120 грн, матча лате — 75/90 грн.

Деталі: моноформатний заклад, вегетаріанські страви з органічних продуктів, два поверхи, лаконічний інтер’єр з натуральних матеріалів, концептуальне озеленення закладу, 30 посадочних місць, боул-тарілки з кокосу, всі страви без цукру і солі.

Bali Bowl Café – це трендовий заклад в центрі столиці поблизу станції метро  «Площа Льва Толстого». В закладі можна поринути в атмосферу райського острова та смачно і корисно перекусити. Головна концепція меню — популярні зараз вегетаріанські боули. А для тих, хто не хоче відмовлятись від м’ясних страв, пропонують боул із сейтаном – здорова альтернатива продукту. Тут можна спробувати вегетаріанські боули, смузі боули, спрінг-роли та сендвічі.

Noodle vs Marketing

Де: Хрестовий провулок, 8/9 (у дворі).

Бюджет: ₴. Рамен (60-115 грн), жасминовий рис (80-105 грн).

Їжа: шіо рамен – 60/70 грн, шой рамен – 75/85 грн, місо рамен – 90/100 грн, пекучий рамен – 105/115 грн.

Напої: чорний чай – 20 грн, холодний тайський чай – 20 грн, березовий сік – 20 грн.

Деталі: раменна, знаходиться на Печерську, бренд–шеф Євген Михайленко, ферментована їжа, стандартні та бебі-порції, столики на відкритому повітрі, take away, відсутній резерв столів.

Noodle vs Marketing – невелика раменна від компанії Food vs Marketing та шефа Євгена Михайленко. В закладі пропонують локшину власного приготування, авторські соуси та бульйони для рамену. Автори проекту вирішили зробити наголос не на маркетингові хитрощі чи антураж, а зосередити увагу гостей на смаку страв. Кожен з чотирьох видів рамену тут подають з домашньою локшиною, бульйоном на вибір, вареними курячими яйцями, кунжутом, зеленою цибулею та норі. Гостям пропонують обрати між стандартною та бебі-порцією, а також самостійно додати інгредієнти до рамену на вибір.

Phi-Phi / Пхи-Пхи

Де: вул. Дмитрівська, 62/20.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65-105 грн), салати (135-210 грн), закуски (69-699 грн), основні страви (145-310 грн), паста і вок (65-190 грн), супи (79-115 грн),  десерти (65-130 грн).

Їжа: тайський салат з фунчозою – 140 грн, удон з соусом теріякі і креветками – 165 грн, Том Ям Кунг — 115 грн, ванільна дорадо з лимонним кус-кусом – 215 грн, креветки на подушці з овочів під тайським соусом — 225 грн.

Напої: ігристе вино Visiega Cava — 520 грн / 750 мл, вино Sizarini Rose — 420 грн / 750 мл, негроні – 140 грн, пиво – 75-80 грн.

Деталі: ресторан тайської кухні, концептуальний інтер’єр в зелених тонах з тропічним орнаментом на стінах, класичні сніданки щодня, вина келихами, змістовна коктейльна карта, DJ-сети по вихідним, резерв столів.

«Phi-Phi / Пхи-Пхи» — локація формату pre-party з тайською кухнею в центрі столиці, приємною музикою та різноманіттям страв. Зранку в ресторані пропонують поживно поснідати дорогою на роботу, а ввечері — відпочити разом з друзями на запальній вечірці. В меню ресторану пропонують кілька напрямків: любителям азійської кухні рекомендуємо спробувати Том Ям Кунг, а шанувальникам європейської – тартар з телятини.

Viet bar

Де: вул. Велика Васильківська, 23в

Бюджет: ₴₴. Супи (99-169 грн), салати (99-139 грн), неми (89-99 грн), спрінг-роли (89-109 грн), гарячі страви (99-139 грн), вок (109-149 грн), десерти (59-89 грн).

Їжа: кокосовий суп з куркою та грибами – 109/139 грн, салат з лічі та манговим соусом – 119 грн, нем з куркою та креветкою – 89 грн, спрінг-рол з сиром тофу – 89 грн, тигрові креветки в темпурі – 199 грн, манго-стоун – 79 грн.

Напої: апероль шпритц – 135 грн, спайсі манго – 89 грн, апельсиновий фреш – 70 грн, еспресо – 30 грн.

Деталі: ресторан в’єтнамської кухні, нестандартні в’єтнамські страви, традиційні в’єтнамські ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, столи на відкритому повітрі, резервування столика, take away, стандартні та великі порції, паркінг.

Viet bar – один з найпопулярніших закладів на гастрономічній карті столиці з в’єтнамською кухнею. Автентичні рецепти, лаконічне меню і великі порції за демократичними цінами нагадують про справжні традиції В’єтнаму. Інтер’єр закладу приємний, з живими рослинами та зручними меблями. Також місце ідеально підійде для вегетаріанців.

17.804 Indonesian Social Kitchen

Де: вул. Велика Васильківська, 82

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (135-198 грн), супи (148-278 грн), основні страви (148-449 грн), десерти (60-122 грн).

Їжа: індонезійська гостра курка карі в традиційному стилі провінції Паданг – 198 грн, суп з ребром яловичини, локшиною, капустою та спрінг-ролом – 225 грн, тартар з тунця та томатів Манадо з чилі-сальсою – 184 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: індонезійська кухня, міське кафе, автентичний смак страв, шеф-кухар і співвласник Еко Коеспрананто, винна карта, коктейлі, авторська барна зона художника Євгена Лапченко.

17.804 Indonesian Social Kitchen – перший ресторан індонезійської кухні в Києві. Спільний гастрономічний проект створили давні друзі Еко Коеспрананто і Олексій Кікоть. В меню 17.804 представлені виключно традиційні страви індонезійської кухні. А сам заклад виконаний в кращих традиціях формату social kitchen, де панує дружня та затишна атмосфера. Між іншим, назва локації 17.804 пов’язана з кількістю островів, які входять до складу Індонезії.

Chang В’єтнамська Бістрономія

Де: Ярославів вал, 23а.

Бюджет: ₴₴. Салати (135-178 грн), спрінг-роли (95-185 грн), гарячі закуски (145-435 грн), локшина та рис (162-198 грн), гарячі страви (170-375 грн), десерти (59-95 грн).

Їжа: неми з кроликом – 148 грн, салат кудл-бун – 148 грн, креветки ралко – 195 грн, локшина фо сао том – 198 грн, шоколадно-кавовий Бон Тон – 95 грн.

Напої: еспресо – 42 грн, лимонад кокосовий – 88 грн, кокосовий лікер – 48 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва (Шевченківський район), позиціонує себе як демократичне бістро, в’єтнамська кухня, стильний інтер’єр, тераса, шеф-кухар-в’єтнамець, формат take away, дитяче меню, підходить для вегетаріанців.

Chang В’єтнамська Бістрономія – заклад у форматі демократичного в’єтнамського бістро. Заклад двічі було відзначено Національною ресторанною премією  «Соль»: в 2017 році здобув перемогу в номінації  «Ресторан-відкриття року», а в 2018 році –  «Кращий ресторан національної кухні». На гостей чекає сучасний і стильний інтер’єр з великим зображенням Будди на стіні. Рекомендуємо спробувати телячі щічки з лаймовим пюре, а також смажені жаб’ячі лапки в лемонграсі.

Головна фотографія (колаж): Chang В’єтнамська БістрономіяBali Bowl CaféBánh mì vs Marketing

Фото: Facebook Bánh mì vs Marketing, Bali Bowl Café, Noodle vs Marketing, Phi-Phi / Пхи-Пхи, Viet bar, 17.804 Indonesian Social Kitchen, Chang В’єтнамська Бістрономія

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi