«Битва Сомельє»: благодійний івент в ресторані Boho Yosai - PostEat

пошук

«Битва Сомельє»: благодійний івент в ресторані Boho Yosai
31-10-2022 0 1399


26 жовтня в новому ресторані Boho Yosai відбувся благодійний івент «Битва Сомельє», на якому тандем досвідчених сомельє змагався у підборі ідеального винного супроводу до п’яти вишуканих паназійських страв. Редакція PostEat відвідала благодійну винно-гастрономічну вечерю та розповідає, якими стравами дивував бренд-шеф ресторану, які вина були представлені та стали переможцями і як можна долучитись до благодійної ініціативи Boho Yosai.

Boho Yosai — справжня фортеця відпочинку

Ресторан Boho Yosai нещодавно розпочав зустрічати гостей у ресторанному серці столиці на Арсенальній. Це вже другий заклад мережі, який має схожу з відомим лаунж-рестораном Boho на Федорова концепцію, проте є унікальною локацією. Ресторан розташований у будівлі старовинної цитаделі XIX століття, яка є пам’яткою архітектури — її первісна цегляна кладка стала основою та окрасою інтер’єру. Справжня фортеця підкреслює характер нового Boho Yosai та відображена навіть у його назві («yosai» у перекладі з японської мови означає «фортеця»).

Простір Boho Yosai розділений на два рівні, які стилістично та концептуально відрізняються один від одного. Традиційно автором інтер’єру Boho Yosai, як і першого Boho, є дизайнер Руслан Солнарьов. На другому поверсі розташовані ресторан паназійської кухні та окремий караоке зал — ці зони об’єднує древній азійський символ змії, велична інсталяція у вигляді якої прикрашає стелю. На третьому поверсі знаходиться Rooftop Patio — зала у тропічному стилі з екзотичними деталями інтер’єру для яскравих презентацій, вистав, стендапів та dinner show. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Дуель Сомельє»: переможні комбінації

Організаторкою благодійного івенту «Битва Сомельє» стала інфлюенсерка і підприємиця Тетяна Ніколенко. Вона заручилась підтримкою проєкту Good Wine та запросила двох досвідчених сомельє — бренд-амбасадорів Wine Bureau Павла Мнухіна та Петра Хоружия позмагатись у підборі гармонійного вина до п’яти страв від бренд-шефа Boho Yosai Дениса Новохацького. Найвдалішу комбінацію вина і страви обирали гості голосуванням.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Цього вечора ми з Павлом виступаємо не як суперники, а скоріше як союзники — нашою метою є бажання познайомити гостей зі стравами Boho Yosai та винами різної стилістики з винної карти закладу. Для цієї вечері ми з Павлом обрали кілька позицій ігристого вина, білих та червоних тихих вин — серед різноманіття будуть французькі ігристі Cremant, іспанська витримана Cava, варіація Chablis та австрійська родзинка Sauvignon Blanc. Ми хочемо дати змогу гостям оцінити різний погляд сомельє та обрати найцікавіше на їх думку поєднання. Страви дуже яскраві, в них поєднано багато технік, насичені соуси, тому я намагався підібрати позиції, які стануть контрастними до страв. У будь-якому випадку вино – це не алкоголь, а приправа до їжі», — розповідає Петро Хоружий.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У першому раунді «дуелі» сомельє пропонували ігристі вина до індійської закуски пані пурі з тартаром із телятини та устриці з трюфельним маслом, устричним соусом та соусом кімчі. Петро Хоружий запропонував до цієї страви витриману іспанську Cava Reserva Lacrima Baccus категорії Brut Nature, тобто в її складі зовсім немає додаткового цукру, а усі виноградники сімейного дому Lacrima Baccus сертифіковані за класом органіки. Павло Мнухін на противагу обрав витриманий французький Cremant de Bourgogne Chartron et Trebuchet з освіжаючими делікатними бульбашками та квітковим ароматом.

Раунд 1:
Cava Reserva Lacrima Baccus Brut Nature
0: 1 Cremant de Bourgogne Chartron et Trebuchet

Наступною стравою вечері стало тірадіто з лососем та тунцем під цитрусовим понзу — тунець для страви маринують у саке та соєвому соусі, лосося натирають цедрою лимона, апельсина та лайма, а соус понзу настоюють 48 годин на цитрусовому фреші та цедрі й додають багато чорного перцю та трюфельну олію. До закуски Петро Хоружий підібрав елегантне французьке Chablis Premier Cru Fourchaume — дуже мінеральне, освіжаюче біле вино, яке пасує до страв з риби та морепродуктів, а також пікантних азійських смаків. Павло Мнухін запропонував австрійське Tement Blanc Reserve Weingut Tement — свіжий, теплий смак з нотами зеленого яблука, зеленої трави та аґруса, який відтіняє насичений смак цитрусового понзу.

Раунд 2:

Chablis Premier Cru Fourchaume Domaine Du Colombier 0:1 Tement Blanc Reserve Weingut Tement

Продовжив вечерю салат з вугрем, авокадо та голд ківі під лаймовим соусом — яскраві смаки салату  доповнені маринованим в ананасовому сиропі азійським редисом такоа. Петро Хоружий запропонував до салату італійське біле вино Domini Veneti Pinot Grigio — яскравий зразок з парфумним ягідним ароматом, м’якими відтінками квітів та легкою кислотністю. Павло Мнухін обрав до вугра німецький Riesling Trocken Graacher від «короля рислінгів» Dr. Loosen — глибокий смак, виважена кислотність та лимонні відтінки приємно пом’якшують насичений смак страви.

Раунд 3:

Domini Veneti Pinot Grigio 0:1 Riesling Trocken Graacher Dr. Loosen

Червоні вина тандем сомельє підбирав для гребінця з пюре едамаме, соусом юзу та манговими сферами. Петро Хоружий поєднав гребінця з французьким класичним Bourgogne Cotes-De-Nuits від сімейної виноробні Domaine Cornu — мінімально танінне, делікатне та ледь пряне червоне вино. Павло Мнухін запропонував класичне Chianti Classico Bonacchi — гастрономічне вино з теплими нотами вишні та тонами червоних фруктів, терпкуватим післясмаком.

Раунд 4:

Domaine Cornu Bourgogne Cotes-De-Nuits 1: 0 Chianti Classico Bonacchi

Стравою завершального раунду стало філе страуса з бебі кукурудзою, грибами шиїтаке, маринованим бамбуком та соусом black peper. Петро Хоружий підібрав до ніжного м’яса страуса червоне Valpolicella Superiore Ripasso Marogne — смак цього вина доповнений витримкою в бочці на солодких шкірках від вина amaro. Біодинамічне вино з насиченими нотами родзинок, спецій і чорного перцю. Павло Мнухін обрав для останньої страви чилійське Syrah Royal Koyle 2017 року — цей зразок має мускусний, перечний, насичений яскравий смак з легкими квітково-ягідними нотами.

Раунд 5:

Valpolicella Superiore Ripasso Marogne 0:1 Syrah Royal Koyle

Всі п’ять вин-переможців битви, які обрали гості під час дегустації, є у винній карті ресторану Boho Yosai — отримані кошти від їх продажу за наступний місяць перерахують на потреби 59 бригади ЗСУ. Тож усіх запрошують насолодитись цікавими винними позиціями та долучитись до збору коштів.

Як відбувався івент можна побачити на світлинах:

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi