Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Боули у закладах Києва: вирушаємо на пошук корисної страви - PostEat

пошук

Боули у закладах Києва: вирушаємо на пошук корисної страви
16-05-2019 0 2565


Редакція PostEat дізналась, де скуштувати боули у закладах Києва. Популярністю у столичних фуді боули почали користуватись кілька років тому, проте на Заході цей тренд існує вже близько п’яти років. Швидше за все, спричинив появу боул-буму бестселер «Дієта Будди» авторства Дена Зігмона (виконавчий директор Facebook) і Тари Котрелл. Книга присвячена східним методикам та принципам харчування. Вона наголошує на важливості збалансованого та усвідомленого харчування — раціон має бути різноманітним, складатись з корисних продуктів, які треба поєднувати у чаші в невеликій кількості. Красиво цю ідею оформили фуд-блогери, поширюючи через соціальні мережі світлини красивих чаш із кашами, зеленню та іншими інгредієнтами. Боул — це не страва, це збалансована форма подачі корисних продуктів у спеціальній глибокій ємності. Столичні заклади підхопили гастротренд і пропонують киянам харчуватись корисно — ми дізнались, де шукати боули у закладах Києва.

Not Only Fish

Де: вул. Велика Васильківська, 94.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (95 – 4200 грн), страви з риби (450 – 2300 грн), десерти (120 – 1470 грн).

Страви: боул лосось з соєво-імбирним соусом – 145 грн, боул креветка з соусом васабіко – 150 грн, боул тунець з соусом татакі – 195 грн, боул seafood in lemongrass sause – 150 грн, боул курка в теріякі – 115 грн.

Напої: Nori Mary – 190 грн, Gunpowder – 220 грн, Tender lavender – 180 грн.

Деталі: ресторан авторської кухні в центрі Києва, проект холдингу Bulldozer Group, шеф-кухар Олександр Алфімов, страви японської кухні з перуанським акцентом, устриці, морські делікатеси, поке-боул меню, дизайнерський інтер’єр, два поверхи, VIP-зал на 10 персон, авторська коктейльна карта.

Not Only Fish — проект міжнародного холдингу Bulldozer Group, який отримав світову славу серед поціновувачів ресторанного мистецтва завдяки успішним проектам в багатьох країнах світу. Меню ресторану є авторською інтерпретацією японської кухні з перуанськими акцентами, розроблене шеф-кухарем ресторану Олександром Алфімовим. Нещодавно шеф-кухар розробив нове bowl-меню — як справжній знавець азійської кухні, він знає, як приготувати найсмачніші боули. Розробити боул-меню для Not Only Fish Олександр Алфімов вирішив не тільки через популярність страви, а й тому, що це дуже корисна та збалансована їжа. Гості Not Only Fish самостійно обирають основу боулу – паровий рис, кіноа або локшину соба — і доповнюють її головним інгредієнтом. До боулу за бажанням можна додати овочевий топінг: авокадо, норі, кукурудзу, листя айсберга, чилі, едамаме, огірок, редис та кінзу. Замовляйте до поживного боулу авторський коктейль та поринайте у приємний відпочинок на терасі або в основному залі ресторану.

City cafe & bar ЦЛ

Де: вул. Саксаганського, 13/42.

Бюджет: ₴₴. Закуски (87 – 185 грн), супи та салати (88 – 217 грн), теплі страви (102 – 260 грн).

Страви: корейський боул – 140 грн, перський боул – 185 грн, поке боул із лососем – 200 грн, поке-боул з унагі – 260 грн, манго боул – 126 грн

Напої: з меню напоїв можна ознайомитися в закладі.

Деталі: city cafe & bar, знаходиться в центрі міста, бренд-шеф Олександр Сізов, бар-менеджер Ольга Корнійчук, коктейльна карта; страви з суперфудів, страви без глютену, страви для веганів; сніданки цілий день, стильний інтер’єр, літня тераса, окрема зала для заходів, контактна барна стійка, резерв столів.

У самому city cafe & bar ЦЛ так говорять про свою оновлену концепцію: «Спочатку була інтуїція. Саме на неї ми покладалися, створюючи ЦЛ. Усе на дотик. І тут з’явились ви – наші гості, наші друзі, наша мотивація. У деталях побачили красу. У кожній страві любов, а у кожному келиху – порцію гарного настрою. Ми зрозуміли, що любимо те, що створили. Але ще більше ми любимо створювати нове – меню, коктейлі, події. І навіть назву. Відтепер ми – ЦЛ. Цілуємо, любимо та кожен день відкриваємо для вас наші двері». Нещодавно меню закладу поповнилось яскравими Special-стравами від шефа, які знайомлять киян зі смаками східних кухонь, азіатськими техніками приготування та дивують неочікуваними поєднаннями. Рекомендуємо спробувати пікантний корейський боул та ніжний перський боул.

Tin Tin

Де: вул. Липинського, 15 (Київський велотрек).

Бюджет: ₴₴. Стартери (45 – 245 грн), боули (225 – 245 грн), основні страви (250 – 280 грн), десерти (85 – 125 грн).

Страви: боул «Растапопулос» – 225 грн, боул «Дюпон і Дюпонн» – 225 грн, боул «Капітан Хеддок» – 245 грн, боул «Професор Турнесоль» – 225 грн, боул «Генерал Алькасар» – 245 грн.

Напої: коктейль Va Ve – 165 грн, коктейль Tuk Tuk – 185 грн, коктейль Con Khi – 185 грн, коктейль Ame-No – 195 грн.

Деталі: ресторан в’єтнамської кухні, концепт-шеф Ілля Сьомін, концепт-шеф-бармен Артем Скапенко, оригінальний інтер’єр, широкий вибір страв з морепродуктами, тераса, резерв столів, формат take away, живий молодий бамбук на столах, авторська коктейльна карта, карта алкогольних напоїв.

В’єтнамський ресторан Tin Tin — яскравий заклад для любителів усього нового, незвіданого і часом навіть трохи дивного. Стильний концептуальний інтер’єр з розписами на стінах, автентичні в’єтнамські страви і відмінні коктейлі роблять Tin Tin одним з улюблених місць столичної публіки. У закладі ви можете скуштувати п’ять авторських боулів: «Растапопулос» з яловичиною в устричному соусі з томатами чері, «Дюпон і Дюпонн» з куркою та бебі-кукурудзою в сливовому соусі, «Капітан Хеддок» з тигровою креветкою та едамаме в тамариндовому соусі, «Професор Турнесоль» — карі з темпе та баклажанами, «Генерал Алькасар» зі солодким смаженим сомом у кокосовому клярі. До кожного боулу можна обрати гарнір (рис жасмин, рисова локшина, скляна локшина), соус та спеціалітет — мариноване яйце в карамелі або хумус з міксу бобів лотоса та нуту.

Bali Bowl Café

Де: вул. Велика Васильківська, 14а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (75 – 95 грн), смузі боули (110 – 170 грн), вегетаріанські боули (115 – 125 грн), спрінг-роли (100 – 300 грн), десерти (20 – 95 грн).

Страви: полуничний боул – 125 грн, арахісовий боул – 110 грн, acai bowl – 135 грн

Напої: флет вайт – 55/75 грн, смузі mango lassi – 90/105 грн, каскара — 55 грн, смузі green matcha – 95/120 грн, матча лате — 75/90 грн.

Деталі: моноформатний заклад, вегетаріанські страви з органічних продуктів, два поверхи, лаконічний інтер’єр з натуральних матеріалів, концептуальне озеленення закладу, 30 посадочних місць, боул-тарілки з кокосу, всі страви без цукру і солі.

Bali Bowl Café – це трендовий заклад в центрі столиці, поблизу станції метро «Площа Льва Толстого». В закладі можна поринути в атмосферу райського острова та смачно і корисно перекусити. Головна концепція меню — популярні зараз вегетаріанські боули. А для тих, хто не хоче відмовлятись від м’ясних страв, пропонують боул із сейтаном – здоровою альтернативою м’ясу. Тут можна спробувати вегетаріанські боули, смузі-боули, спрінг-роли та сендвічі.

Philadelphia roll&bowl

Де: вул. Шота Руставелі, 10.

Бюджет: ₴₴. Роли «Філадельфія», норі-роли, боули, авокадо-салат – 139 грн, вино побокально — 39 грн, вино — 169 грн / 750 мл.

Страви: боул з лососем та соусом теріякі – 139 грн, боул з тунцем та соусом теріякі – 139 грн, боул з вугром та соусом теріякі – 139 грн, боул з тигровими креветками та соусом теріякі – 139 грн.

Напої: вино Philadelphia Шардоне – 169 грн/750 мл, вино Philadelphia брют – 169 грн/750 мл.

Деталі: tasty & healthy заклад, страви за моноціною, американська кухня та суші-бар, належить до сім’ї ресторанів Діми Борисова, знаходиться в центрі, трендові боули, вино власного виробництва, take away, доставка.

Philadelphia roll & bowl — заклад з моноціною, який відкрив на початку весни Дмитро Борисов. Формат локації — tasty & healthy, в меню — страви американської та японської кухонь. За столиками Philadelphia roll & bowl можуть розміститись двадцять гостей, тому формат закладу скоріше take away. В меню — роли «Філадельфія» і розширений варіант класичних норі-ролів, ситні трендові боули, а також салати з авокадо в половинці фрукта. Боулів у Philadelphia roll & bowl чотири види: з лососем, з тигровою креветкою, з тунцем та з вугром. Риба або морепродукти доповнені кіноа, стиглим авокадо, крем-сиром, листям салату, хрумкими огірками, соковитими томатами, цибулею, паростками сої та соусом. Всі страви в меню коштують 139 гривень, їх завжди можна доповнити келихом або пляшкою вина Philadelphia. Діє безкоштовна доставка у центральній частині міста.

BOWL

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

B2 for you ☀️

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Green power of B5🍀

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

B1 is perfect for your breakfast

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от BOWL (@bowl_cafe)

Де: вул. Олеся Гончара, 65а.

Бюджет: ₴₴. Боули (110 – 195 грн), смузі–боули (100 – 120 грн), смузі (80 – 95 грн).

Страви: боул з яйцем пашот, кіноа, лососем гравлакс і паростками – 195 грн, боул з ніжним курчам, булгуром, печеним перцем, фіолетовим песто – 170 грн, боул з матчу сиром і сезонними ягодами – 88 грн, смузі–боул з манго, бананом, кокосовим молоком і гранолою – 115 грн.

Напої: еспресо – 36 грн, лате – 50 грн, матчу – 75 грн, смузі полуниця-банан-яблучний сік-асаї – 80 грн.

Деталі: боул-кафе, знаходиться в історичній частині міста, оригінальний мінімалістичний інтер’єр, лаконічне меню, смузі та смузі-боули.

BOWL — кафе з трендовими боулами, яке відкрилось наприкінці зими в районі площі Перемоги. В закладі подають вісім звичайних боулів, два солодких і чотири смузі-боули. Варто спробувати боул з ніжним курчам, булгуром, печеним перцем, фіолетовим песто, а також смузі-боул з чорничним мусом, полуничним діпом і крамблом.

PokeBowl

Де: Оболонський проспект, 26.

Бюджет: ₴₴. Поке-боул (78 – 219 грн).

Страви: боул «Гаваї мікс» з кіноа, вугром і лососем – 169 грн, «Сіфуд боул» з креветками і мідіями – 127 грн, «Чікен боул» з куркою – 78 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: fast casual заклад, знаходиться на Оболоні, основа меню — гавайські поке, страви-конструктори, свіжі та корисні продукти, доставка.

PokeBowl — заклад здорової їжі в форматі fast casual на Оболоні. Тут подають варіації на тему поке — традиційної гавайської страви у вигляді міксу сирої риби та гарніру. В меню шість видів боулів — два м’ясних і чотири з морепродуктами. У відвідувачів також є можливість зібрати власний поке-боул: для цього потрібно вибрати гарнір (рис, кіноа, локшину або скрембл) і джерело протеїну (тунець, лосось, вугор, ахі туна, креветки, мідії, курка, індичка або телятина). Після цього можна доповнити страву овочами та заправити одним із запропонованих соусів.

Головна фотографія (колаж): Not Only FishЦветочная лавкаBali Bowl Café

Фото: Facebook Not Only Fish, Цветочная лавка, Tin Tin, Bali Bowl Café, Philadelphia roll&bowl, BOWL, PokeBowl

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi