Чебуреки в Києві: де скуштувати традиційну кримськотатарську страву - PostEat

пошук

Чебуреки в Києві: де скуштувати традиційну кримськотатарську страву
07-10-2022 0 779


Чебурек — традиційна страва кримськотатарської кухні. Класичні чебуреки роблять у формі півмісяця, страву готують з прісного бездріжжового тіста і начиняють бараниною з перцем і цибулею. Іноді начинку для чебуреків готують зі свинини або яловичини, а також з сиру, грибів, томатів. Чебуреки обсмажують з двох сторін у великій кількості олії до утворення золотистої скоринки та їдять руками, щоб не втрачати м’ясний сік, який знаходиться всередині. Де можна скуштувати чебуреки в Києві, розповідаємо у добірці.

Musafir

Де: вул. Саксаганського, 57А; вул. Богдана Хмельницького, 36; вул. Рогнідинська, 4А.

Бюджет: ₴₴.

Страви: чебурек з яловичиною – 46 грн/1 шт., чебурек з бараниною – 46 грн/1 шт., чебурек з сиром – 46 грн/1 шт., чебурек з бринзою – 46 грн/1 шт., чебурек з грибами – 46 грн/1 шт., Чебурек з яловичиною та сиром – 46 грн/1 шт., янтик з сиром та шпинатом – 50 грн/1 шт., янтик з сиром та томатом – 50 грн/1 шт.

Деталі: кафе кримськотатарської кухні в Києві, концептуальний інтер’єр, сімейний ресторан, каву варять в джезві на піску, лаконічний інтер’єр, демократична цінова політика.

Musafir — мережа кафе кримськотатарської кухні в Києві. У Musafir ви поринете в атмосферу Сходу, відчуєте гостинність та неповторний смак кримськотатарської кухні. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. На початку 2020 року відкрився третій ресторан на вулиці Рогнідинській. Традиційна побілка стін, дерев’яні стельові балки, барвисті килими ручної роботи передають атмосферу старовинного кримськотатарського будинку. Особливою популярністю в Musafir користуються чебуреки та янтики з різними начинками, а також страви на мангалі.

 

Чачаварня

Де: Русанівська набережна, 10

Бюджет: ₴₴. 

Страви: чебуреки з телятини – 173 грн/3 шт., чебуреки з баранини – 182 грн/3 шт., чебуреки з сиром сулугуні та томатами – 178 грн/3 шт., мікс чебуреків – 180 грн3 шт.

Деталі: ресторан кавказької кухні, знаходиться на Русанівці, затишний інтер’єр, страви на мангалі, дитяча кімната, винна карта, дитяче меню, чача власного виробництва, резерв столів.

«Чачаварня» — ресторан кавказької кухні на Русанівці. В ресторані затишний інтер’єр з цікавим оформленням, всього заклад може прийняти 190 гостей. Для найменших відвідувачів облаштована дитяча кімната. Шеф-кухар закладу зібрав в меню найкращі страви кавказької кухні. Скуштувати в закладі чи замовити із собою можна чебуреки з телятини, чебуреки з баранини, чебуреки з сиром сулугуні та томатами, які подаються з аджикою та соусом з мацоні.

Любчик

Де: вул. Воздвиженська, 10Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: чебурек з сиром і томатами – 79 грн/100 г, чебурек з м’ясом (свинина/яловичина) – 79 грн/100 г,

Деталі: сім’я ресторанів Дмитра Борисова, інтелігентний пивбар, страви одеської кухні, риба і морепродукти, свіжі раки, літня тераса, внутрішній дворик, pets friendly, kids friendly.

«Любчик» — сімейний ресторан на Воздвиженці з традиційною одеською кухнею. Акцент в меню закладу зроблений на рибу і морепродукти за демократичними цінами. Інтер’єр задуманий таким чином, щоб відтворити атмосферу затишної і теплої одеської квартири. В основному меню пропонують широкий вибір знайомих рибних і м’ясних страв за приємними цінами, можна замовити чебурек та чебурек зі  свининою або яловичиною.

Eski Qırım

Де: вул. Пушкіна, 1Б (Софіївська Борщагівка)

Бюджет: ₴₴.

Страви: чебурек телятина – 70 грн, чебурек сир – 70 грн, чебурек мікс баранина/яловичина – 70 грн, чебурек асорті – 70 грн, чебурек баранина – 70 грн.

Деталі: кримськотатарське кафе, знаходиться на Софіївській Борщагівці, колоритний стилізований інтер’єр, озеро, літний майданчик, страви на відкритому вогні, відсутній алкоголь, халяль, мангал-меню, резерв столів.

Eski Qırım — це кримськотатарське кафе на Софіївській Борщагівці, мета якого ближче познайомити київського гостя зі стравами, побутом, звичаями і культурою кримських татар. Інтер’єр виконаний в національних традиціях: широкі сети, м’які подушки в оббивці східного забарвлення, східні світильники і картини із зображеннями Криму. В закладі роблять акцент на стравах, приготованих на відкритому вогні за традиційними рецептами Криму. Чебуреки та янтики готують з сиром, бараниною, яловичиною та м’ясними міксом.

КазаН ДиваН

Де: вул. Мішуги, 2

Бюджет: ₴₴.

Страви: чебуреки з телятиною – 125 грн/12 шт., чебуреки з сирами т а томатами – 125 грн/2 шт.

Деталі: узбецька кухня, двоповерховий ресторан на Позняках, мангал-меню, авторська подача, дві зали, стейки, домашня випічка, розпис на стінах, дитяче меню, винна карта, банкетні пропозиції, кальяни, резерв столів.

«КазаН ДиваН» — ресторан близькосхідної кухні на Позняках. Тут для гостей відкрито дві зали з приємним інтер’єром, прикрашеним традиційними для країн Середньої Азії елементами декору, а в меню — найкращі страви гастрономічної спадщини регіону. Лагман по-уйгурськи з бараниною та домашньою локшиною, манти під соусом катик, святковий плов з бараниною, горохом, нутом, грецькими горіхами та перепелиними яйцями та інші страви. Також можна замовити чебуреки з телятиною або з сирами бринза й сулугуні та томатами.

Софра

Де: Кловський узвіз, 10

Бюджет: ₴₴.

Страви: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан кримськотатарської кухні, знаходиться в центрі міста, автентичний інтер’єр, національні страви, власна випічка, страви на компанію, не має алкоголю, take away.

«Софра» — ресторан кримськотатарської кухні у Печерському районі. Невеликий затишний заклад знаходиться у підвалі та має дві зали оформлені в автентичному кримськотатарському стилі. Основа меню в «Софрі» — чебуреки та янтики, які готують з солоними та солодкими начинками.

Головна фото: Musafir

Фото: Facebook Musafir, Чачаварня, Любчик, Eski Qırım, КазаН ДиваН, Софра.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi