пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
«…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України…»
З 1999 року кожне 22 січня Україна офіційно відзначає День Соборності на честь проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. З дня проголошення Акту возз’єднання на Софійській площі вже 102 роки, за які Україна пройшла свій шлях до єдності й досі проходить випробування. Вважаємо, що День Соборності України є чудовим приводом зібратись родиною за святковою вечерею та віддати шану традиціям і об’єднатись заради світлого майбутнього. Редакція PostEat розповідає, де замовити страви для святкового вечора в День Соборності України — ви можете обрати до вашого столу прикарпатські палюшки, кримськотатарську сарму та чорноморську камбалу й підняти за нашу єдність келих українського вина. Слава Україні!
Партнер рубрики
INAKSHA — випічка без глютену для тих, хто цінує своє здоров’я. Перша в Україні безглютенова пекарня, яка працює за стандартами безглютенового виробництва.
Закуски та салати
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 3
Доставка сервісами: Glovo, Roket Delivery
Власна доставка: +380983063333
Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (75–295 грн), салати (165–245 грн), страви з м’яса (175–330 грн).
Страви: холодець з домашнього півня з гірчичним морозивом – 185 грн, асорті крафтових сирів від українських виробників – 295 грн, качина печінка з томленою айвою в кизиловому соусі – 225 грн, теплий салат «barvy» з м’ясом оленя – 245 грн.
Деталі: сучасна українська кухня, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, формат take away, авторська карта напоїв, доставка.
BARVY — ресторан сучасної української кухні на Печерську, який гармонійно об’єднує гастрономічний та арт-простори. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні, спеціалітети з різних куточків України та авторські страви з дичини. До столу можна замовити холодець з домашнього півня, качину печінку з томленою айвою та асорті крафтових сирів від українських виробників, до якого входять сири брі, чедер, гауда-песто, гауда із пажитником та шевре з пікантними спеціями. Новинкою в меню є теплий салат з м’ясом оленя. Замовити страви ви можете із самовивозом або з доставкою за телефоном ресторану чи за допомогою спеціалізованих сервісів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Спаська, 1/2
Доставка сервісами: BoltFood, Glovo, Gusto, Roket Delivery
Власна доставка: +380665855582
Бюджет: ₴. Салати (79–169 грн), гарячі закуски (89–149 грн), основні страви (109–219 грн).
Страви: сарма з баранини з часниково-йогуртовим соусом – 89 грн, чорноморський «фіш енд чіпс» – 109 грн/100 г, тартар з кримського ягняти з чорними грінками – 149 грн, салат з обсмаженими рапанами і креветками – 169 грн, салат з курячою печінкою в беконі та карамелізованим яблуком – 129 грн.
Деталі: ресторан південної кухні, знаходиться на Подолі, бренд-шефи Юрій Ковриженко та Ілля Ульянов, риба чорноморського вилову, чебуреки, резерв столів.
«Чебурек & More» — ресторан на Подолі, де пропонують страви південної кухні та рибу чорноморського вилову. У меню можна знайти чебуреки та янтики з різними начинками, сарму з баранини та «чорноморський фіш-енд-чіпс» — цілу смажену камбалу, яку тут подають зі смаженою картоплею і соусом тартар, а також пироги, смажені бички та копчені мідії. Страви ви можете замовити по телефону і забрати самостійно з 11:00 до 22:00. Доставку можна обрати від закладу або скористатись допомогою спеціалізованих сервісів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Андріївський узвіз, 19
Власна доставка: +380680443050
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–169 грн), гарячі закуски та вареники (129–198 грн), основні страви (159–298 грн).
Страви: форшмак по-одеськи з щучим кав’яром – 129 грн, українські сири з печеними перцями, смаженими кабачками та хумусом – 169 грн, прикарпатські палюшки в морському делікатесі – 198 грн.
Деталі: ресторан-салон нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, кав’яр бар, лавка гастрономічних сувенірів, доставка, take away.
Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» є одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. В інтер’єрі – змінні експозиції художників, посуд — сучасна авторська кераміка. У ресторані готують автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. В якості закуски пропонують форшмак по-одеськи з щучим кав’яром, українські сири з печеними перцями та прикарпатські палюшки в морському делікатесі (картопляний мус в смажених кальмарах з сирним соусом). Замовити доставку страв можна на сайті 1ed.com.ua або за телефоном ресторану.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимирська, 4
Доставка сервісами: Glovo, Roket Delivery
Власна доставка: +380680686975
Бюджет: ₴₴. Супи (120–145 грн), закуски (85–220 грн), основні страви (135–260 грн).
Страви: сет «Залишаючи стереотипи» — 950 грн, сет «Пізнавай Україну» – 850 грн.
Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, автентичні страви, бранчі, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів, доставка.
Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В меню доставки ви знайдете сети на двох від Євгена Клопотенка «Залишаючи стереотипи» та «Пізнавай Україну». У кожному сеті по 8 страв, які доставляють з інструкцією. До кожної страви є відео-презентація, щоб смакувати і вгадувати.
Гарячі страви та гарніри
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лаврська, 22
Доставка сервісами: Royal Service Delivery
Власна доставка: +380674341122, +380954341122
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (105–3900 грн), юшки та борщі (130–225 грн), страви з риби та м’яса (145–389 грн).
Страви: смажене порося – 920 грн/1 кг, індичка смажена, начинена яблуками, курагою та чорносливом – 380 грн/1 кг, судак з вершками та цибулею – 680 грн/1 кг, качка смажена, начинена яблуками та чорносливом – 410 грн/1 кг, овочеве асорті – 180 грн, картопля запечена з салом – 110.
Деталі: ресторан української кухні, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів, доставка.
Ресторан «Царське Село» — український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. У великому меню представлено безліч закусок та основних страв за автентичними та сучасними рецептами. До святкового столу можна замовити доставку смаженого порося, смаженої індички з яблуками та судака з вершками. На гарнір пропонують овочеве асорті та картоплю запечену з салом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Саксаганського, 57а, вул. Богдана Хмельницького, 36; вул. Рогнідинська, 4а
Доставка сервісами: BoltFood, Glovo, Roket Delivery
Власна доставка: +380502112233, +380500165365
Бюджет: ₴. Чебуреки та янтики (38–47 грн), плов (90–169 грн), мангал та кебаби (120–540 грн).
Страви: плов – 110 грн, кебаб дженгіз хан – 540 грн.
Деталі: кафе кримськотатарської кухні в Києві, концептуальний інтер’єр, сімейний ресторан, каву варять в джезві на піску, лаконічний інтер’єр, демократична цінова політика, доставка.
Musafir — мережа кафе кримськотатарської кухні в Києві. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. На початку 2020 року відкрився третій ресторан на вулиці Рогнідинській. В меню ви знайдете традиційні страви кримськотатарської кухні, особливою популярністю в Musafir користуються чебуреки та янтики з різними начинками. На основне пропонують класичний узбецький плов та кебаб дженгіз хан — великий кебаб з комбінації вирізки, люля кебаба і шашлику з курки, що подається з гарніром, маринованою цибулею і соусами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 18
Доставка сервісами: BoltFood, Glovo, Roket Delivery
Власна доставка: +380676294355
Бюджет: ₴₴. Салати (140–460 грн), основні страви (120–295 грн), десерти (50–160 грн).
Страви: качка з гречкою та потрохами – 850 грн/1 кг, фарширована щука – 900 грн/1 кг, молочне порося фаршироване кашею – 800 грн/1 кг, смажена картопля – 80 грн, овочі на грилі – 140 грн, шпинат – 80 грн.
Деталі: концептуальний ресторан української кухні, знаходиться на Печерську, формат take away, меню сніданків, українські стейки, страви на відкритому вогні, страви на компанію, авторський посуд ручної роботи, власна випічка, доставка.
SHO — один з найбільших ресторанів української кухні на Печерську. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України: автентичні гречаники, кров’яна ковбаса за технологією XIX сторіччя, банош, вареники та млинці. На основне до святкової вечері можна замовити качку з гречкою та потрохами, фаршировану щуку або молочне порося фаршироване кашею. На гарнір пропонують смажену картоплю, овочі на грилі або легкий шпинат.
Напої
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Архипенка Олександра, 6; вул. Багговутівська, 17-21; просп. Бандери Степана, 36; вул. Бережанська, 22; Берковецька, 6д; вул. Білоруська, 2; вул. Борщагівська, 154a; вул. Булгакова, 11а; вул. Вербицького Архітектора, 1а; просп. Героїв Сталінграда, 8а; всі адреси супермаркетів у містах.
Деталі: «Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на грудень 2020-го нараховує 276 супермаркети, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group. «Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. До свята в «Сільпо» можна замовити доставку українських вин, обравши позиції на будь-який бюджет.
Вино: Inkerman «Древній Херсонес» червоне напівсолодке – 80,49 грн, «Коблево» Select «Чорноморська Рив’єра» червоне напівсолодке – 86,99 грн, Shabo «Каберне» класика червоне сухе – 91,49 грн, «Шабо Класика» «Шардоне» біле сухе – 87,49 грн, Shabo Reserve «Совіньйон Блан» біле сухе – 194 грн, «Колоніст» «Одеське чорне» червоне сухе – 215 грн, «Колоніст» «Рислінг» сортове біле напівсухе – 327 грн, «Колоніст» «Шардоне» сортове витримане біле сухе – 355 грн.
Головна фото: «КАНАПА ресторан.салон»
Фото: Facebook BARVY, «Чебурек & More», «КАНАПА», «100 років тому вперед», «Царське Село», Musafir, SHO, Wine Kolonist, Koblevo Wine, SHABO, Inkerman.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi