День Соборності України: де замовити страви для святкового вечора - PostEat

пошук

День Соборності України: де замовити страви для святкового вечора
22-01-2021 0 2584


«…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України…»

З 1999 року кожне 22 січня Україна офіційно відзначає День Соборності на честь проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. З дня проголошення Акту возз’єднання на Софійській площі вже 102 роки, за які Україна пройшла свій шлях до єдності й досі проходить випробування. Вважаємо, що День Соборності України є чудовим приводом зібратись родиною за святковою вечерею та віддати шану традиціям і об’єднатись заради світлого майбутнього. Редакція PostEat розповідає, де замовити страви для святкового вечора в День Соборності України — ви можете обрати до вашого столу прикарпатські палюшки, кримськотатарську сарму та чорноморську камбалу й підняти за нашу єдність келих українського вина. Слава Україні!

Партнер рубрики

INAKSHA — випічка без глютену для тих, хто цінує своє здоров’я. Перша в Україні безглютенова пекарня, яка працює за стандартами безглютенового виробництва.

Закуски та салати

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Доставка сервісами: Glovo, Roket Delivery

Власна доставка: +380983063333

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (75–295 грн), салати (165–245 грн), страви з м’яса (175–330 грн).

Страви: холодець з домашнього півня з гірчичним морозивом – 185 грн, асорті крафтових сирів від українських виробників – 295 грн, качина печінка з томленою айвою в кизиловому соусі – 225 грн, теплий салат «barvy» з м’ясом оленя – 245 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, формат take away, авторська карта напоїв, доставка.

BARVY — ресторан сучасної української кухні на Печерську, який гармонійно об’єднує гастрономічний та арт-простори. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні, спеціалітети з різних куточків України та авторські страви з дичини. До столу можна замовити холодець з домашнього півня, качину печінку з томленою айвою та асорті крафтових сирів від українських виробників, до якого входять сири брі, чедер, гауда-песто, гауда із пажитником та шевре з пікантними спеціями. Новинкою в меню є теплий салат з м’ясом оленя. Замовити страви ви можете із самовивозом або з доставкою за телефоном ресторану чи за допомогою спеціалізованих сервісів.

Чебурек & More

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 1/2

Доставка сервісами: BoltFood, Glovo, Gusto, Roket Delivery

Власна доставка: +380665855582

Бюджет: ₴. Салати (79–169 грн), гарячі закуски (89–149 грн), основні страви (109–219 грн).

Страви: сарма з баранини з часниково-йогуртовим соусом – 89 грн, чорноморський «фіш енд чіпс» – 109 грн/100 г, тартар з кримського ягняти з чорними грінками – 149 грн, салат з обсмаженими рапанами і креветками – 169 грн, салат з курячою печінкою в беконі та карамелізованим яблуком – 129 грн.

Деталі: ресторан південної кухні, знаходиться на Подолі, бренд-шефи Юрій Ковриженко та Ілля Ульянов, риба чорноморського вилову, чебуреки, резерв столів.

«Чебурек & More» — ресторан на Подолі, де пропонують страви південної кухні та рибу чорноморського вилову. У меню можна знайти чебуреки та янтики з різними начинками, сарму з баранини та «чорноморський фіш-енд-чіпс» — цілу смажену камбалу, яку тут подають зі смаженою картоплею і соусом тартар, а також пироги, смажені бички та копчені мідії. Страви ви можете замовити по телефону і забрати самостійно з 11:00 до 22:00. Доставку можна обрати від закладу або скористатись допомогою спеціалізованих сервісів.

КАНАПА ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Власна доставка: +380680443050

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–169 грн), гарячі закуски та вареники (129–198 грн), основні страви (159–298 грн).

Страви: форшмак по-одеськи з щучим кав’яром – 129 грн, українські сири з печеними перцями, смаженими кабачками та хумусом – 169 грн, прикарпатські палюшки в морському делікатесі – 198 грн.

Деталі: ресторан-салон нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, кав’яр бар, лавка гастрономічних сувенірів, доставка, take away.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» є одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. В інтер’єрі – змінні експозиції художників, посуд — сучасна авторська кераміка. У ресторані готують автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. В якості закуски пропонують форшмак по-одеськи з щучим кав’яром, українські сири з печеними перцями та прикарпатські палюшки в морському делікатесі (картопляний мус в смажених кальмарах з сирним соусом). Замовити доставку страв можна на сайті 1ed.com.ua або за телефоном ресторану.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Доставка сервісами: Glovo, Roket Delivery

Власна доставка: +380680686975

Бюджет: ₴₴. Супи (120–145 грн), закуски (85–220 грн), основні страви (135–260 грн).

Страви: сет «Залишаючи стереотипи» — 950 грн, сет «Пізнавай Україну» – 850 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, автентичні страви, бранчі, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів, доставка.

Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В меню доставки ви знайдете сети на двох від Євгена Клопотенка «Залишаючи стереотипи» та «Пізнавай Україну». У кожному сеті по 8 страв, які доставляють з інструкцією. До кожної страви є відео-презентація, щоб смакувати і вгадувати.

Гарячі страви та гарніри

Царське Село

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Доставка сервісами: Royal Service Delivery

Власна доставка: +380674341122, +380954341122

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (105–3900 грн), юшки та борщі (130–225 грн), страви з риби та м’яса (145–389 грн).

Страви: смажене порося – 920 грн/1 кг, індичка смажена, начинена яблуками, курагою та чорносливом – 380 грн/1 кг, судак з вершками та цибулею – 680 грн/1 кг, качка смажена, начинена яблуками та чорносливом – 410 грн/1 кг, овочеве асорті – 180 грн, картопля запечена з салом – 110.

Деталі: ресторан української кухні, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів, доставка.

Ресторан «Царське Село» — український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. У великому меню представлено безліч закусок та основних страв за автентичними та сучасними рецептами. До святкового столу можна замовити доставку смаженого порося, смаженої індички з яблуками та судака з вершками. На гарнір пропонують овочеве асорті та картоплю запечену з салом.

Musafir

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 57а, вул. Богдана Хмельницького, 36; вул. Рогнідинська, 4а

Доставка сервісами: BoltFood, Glovo, Roket Delivery

Власна доставка: +380502112233, +380500165365

Бюджет: ₴. Чебуреки та янтики (38–47 грн), плов (90–169 грн), мангал та кебаби (120–540 грн).

Страви: плов – 110 грн, кебаб дженгіз хан – 540 грн.

Деталі: кафе кримськотатарської кухні в Києві, концептуальний інтер’єр, сімейний ресторан, каву варять в джезві на піску, лаконічний інтер’єр, демократична цінова політика, доставка.

Musafir — мережа кафе кримськотатарської кухні в Києві. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. На початку 2020 року відкрився третій ресторан на вулиці Рогнідинській. В меню ви знайдете традиційні страви кримськотатарської кухні, особливою популярністю в Musafir користуються чебуреки та янтики з різними начинками. На основне пропонують класичний узбецький плов та кебаб дженгіз хан — великий кебаб з комбінації вирізки, люля кебаба і шашлику з курки, що подається з гарніром, маринованою цибулею і соусами.

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Доставка сервісами: BoltFood, Glovo, Roket Delivery

Власна доставка: +380676294355

Бюджет: ₴₴. Салати (140–460 грн), основні страви (120–295 грн), десерти (50–160 грн).

Страви: качка з гречкою та потрохами – 850 грн/1 кг, фарширована щука – 900 грн/1 кг, молочне порося фаршироване кашею – 800 грн/1 кг, смажена картопля – 80 грн, овочі на грилі – 140 грн, шпинат – 80 грн.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, знаходиться на Печерську, формат take away, меню сніданків, українські стейки, страви на відкритому вогні, страви на компанію, авторський посуд ручної роботи, власна випічка, доставка.

SHO — один з найбільших ресторанів української кухні на Печерську. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України: автентичні гречаники, кров’яна ковбаса за технологією XIX сторіччя, банош, вареники та млинці. На основне до святкової вечері можна замовити качку з гречкою та потрохами, фаршировану щуку або молочне порося фаршироване кашею. На гарнір пропонують смажену картоплю, овочі на грилі або легкий шпинат.

Напої

Сільпо

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Архипенка Олександра, 6; вул. Багговутівська, 17-21; просп. Бандери Степана, 36; вул. Бережанська, 22; Берковецька, 6д; вул. Білоруська, 2; вул. Борщагівська, 154a; вул. Булгакова, 11а; вул. Вербицького Архітектора, 1а; просп. Героїв Сталінграда, 8а; всі адреси супермаркетів у містах.

Деталі: «Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на грудень 2020-го нараховує 276 супермаркети, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group. «Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. До свята в «Сільпо» можна замовити доставку українських вин, обравши позиції на будь-який бюджет.

Вино: Inkerman «Древній Херсонес» червоне напівсолодке – 80,49 грн, «Коблево» Select «Чорноморська Рив’єра» червоне напівсолодке – 86,99 грн, Shabo «Каберне» класика червоне сухе – 91,49 грн, «Шабо Класика» «Шардоне» біле сухе – 87,49 грн, Shabo Reserve «Совіньйон Блан» біле сухе – 194 грн, «Колоніст» «Одеське чорне» червоне сухе – 215 грн, «Колоніст» «Рислінг» сортове біле напівсухе – 327 грн, «Колоніст» «Шардоне» сортове витримане біле сухе – 355 грн.

Головна фото: «КАНАПА ресторан.салон»

Фото: Facebook BARVY, «Чебурек & More», «КАНАПА», «100 років тому вперед», «Царське Село»,  Musafir, SHO, Wine Kolonist, Koblevo Wine, SHABO, Inkerman.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi