Гастро-події в Києві та Львові 30 листопада - 3 грудня: дегустація крафтового пива у ресторані «Любчик»; театралізований ярмарок «Весілля на Житньому»; Lviv Art and Wine Festival: «Підтримуй своє. Повертай своє» - PostEat

пошук

Гастро-події в Києві та Львові 30 листопада - 3 грудня: дегустація крафтового пива у ресторані «Любчик»; театралізований ярмарок «Весілля на Житньому»; Lviv Art and Wine Festival: «Підтримуй своє. Повертай своє»
30-11-2023 0 625


Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться в Києві та Львові 30 листопада — 3 грудня. 

Смакувати життя попри все. Вечір спогадів та презентація книги Андрія Гудими «69 спецій для Серця»

Де: вул. Угорська, 14; пивний ресторан «Re:bro»; Львів.

Коли: 30 листопада. Початок о 19:00.

Андрій Гудима — військовослужбовець, ресторатор та бренд-шеф, загинув 2-го липня в боях під Бахмутом, боронячи Україну в лавах ЗСУ.

У вечір на Андрія, 30 листопада, усіх охочих запрошують приєднатись до вечора теплих спогадів про Андрія Гудиму, де будуть говорити про смак до життя, книгу «69 спецій для Серця» та пам’ять, що тримає попри все.

Учасники розмови: Олекса Гудима, Юлія Гудима, Мар’яна Савка та друзі Андрія Гудими.

Еногастрономічна вечеря у ресторані «Глек»

Де: вулиця Велика Житомирська, 6; ресторан «Глек»; Київ.

Коли: 30 листопада. Початок о 19:00.

Ресторан «Глек» зібрав особливу колекцію вин, щоб по особливому смачно і душевно провести останній день осені. Фудперінг забезпечить шеф-кухар закладу Андрій Северенчук 

Які вина будуть:

  • Shabo Grand Reserve Chardonnay 2017;
  • Giuseppe Cortese Barbareaco 2017;
  • Brunello di Montalcino Poggio Cei 2014;
  • SHABO Vaja Grand Cru Cabernet 2014;
  • SHABO Limited Edition Каберне 2016.

Бронювання місць за телефоном: +380983771100.

Дегустація крафтового пива у ресторані «Любчик»

Де: вулиця Воздвиженська, 10Б; ресторан одеської кухні «Любчик»; Київ.

Коли: 1 грудня. Початок о 19:00.

Ресторан одеської кухні «Любчик» та крафтова броварня «SHO Brewery» проведуть дегустацію крафтового пива. 

Дегустацію проведуть представники броварні: Олег Спідчук та Денис Ігнатов. Вони розкажуть, що таке справжній крафт, здивують прихильників пива і зачарують тих, хто тільки починає пізнавати світ крафтового пива. Гості зможуть скуштувати 5 видів пива від броварні «SHO Brewery» та 5 страв від ресторану.

Меню на вечір: 

  • Брускета з лососем & Czech Lager.
  • Хамон Серанно & Tomatin Tomato Gose.
  • Моцарела фрі з ягідним соусом & Sour-Fruited.
  • Тартар з телятини & Belgian Strong Golden Ale.
  • Брауні з ванільним морозивом & Linyvko Milk Stout.

Вартість: 499 грн. Придбати квиток можна за посиланням.

Театралізований ярмарок «Весілля на Житньому»

Де: вулиця Верхній Вал, 16; ринок «Житній»; Київ.

Коли: 2-3 грудня. 10:00 — 19:00.

На ярмарку очікується неперевершене свято культури і традицій — фольклорні колективи з різних куточків України. Особливою родзинкою ярмарку стануть виступи відомих українських співачок: Надії Шестак, Оксани Пекун та Тані Дяченко. Крім музичних виступів, на ярмарку заплановані театралізовані дійства. Участь у цих заходах візьмуть провідні театральні колективи з Києва. В програмі ярмарки є театралізоване весілля Свирида Петровича Голохвостого та Проні Прокопівни.

На ярмарку буде представлено понад 100 крафтових виробників України.

«Відвідувачі матимуть унікальну можливість ознайомитися з роботами найкращих українських виноробів, що представлятимуть широкий асортимент вин, створених за традиційними та інноваційними методами. Сировари здивують гурманів різноманітністю сирів, виготовлених з найкращого молока українських ферм.

Любителі солодощів та гастрономічних делікатесів зможуть відкрити для себе неймовірний світ смаколиків, виготовлених майстрами з великою любов’ю та майстерністю. Народні майстри представлять ручні роботи, які відображають багатство українських традицій та культурних мотивів.

Хендмейд та вінтажні речі привнесуть у ярмарок особливу атмосферу творчості та стилю. Відвідувачі зможуть знайти унікальні вироби ручної роботи, від одягу до прикрас, кожен з яких має свою історію та характер.

Цей ярмарок стане не лише місцем зустрічі любителів української культури та музики, але й центром крафтової творчості та майстерності, де кожен зможе знайти щось особливе та неповторне», — розповідають організатори. 

Також ярмарок порадує відвідувачів фудкортом з різноманітними смаколиками, де можна буде скуштувати традиційні українські страви та напої.

Вхід вільний.

Lviv Art and Wine Festival: «Підтримуй своє. Повертай своє»

Де: вулиця Дмитра Вітовського 57; Lem Station; Львів.

Коли: 2-3 грудня. 12.00 — 21.00.

2 та 3 грудня у креативно-інноваційному просторі Lem Station відбудеться четвертий фестиваль мистецтва та вина Lviv Art and Wine Festival.

«Підтримуй своє. Повертай своє» – під таким гаслом пройде четвертий Lviv Art and Wine Festival.

«Підтримуй своє» — ми як і раніше маємо на меті підтримку та популяризацію українських виноробів. Вина, які не поступаються закордонному експорту, вина, які заслуговують визнання серед українського споживача.

«Повертай своє» — про важливість збереження культурної спадщини. Український авангард 1910-1930-тих років є одним із гірких прикладів як наші національні надбання і досі залишаються привласненими. Такі митці українського авангарду як Казимир Малевич, Василь Єрмилов, Давид Бурлюк, Олександра Екстер досі маловідомі для нашого суспільства. Натомість весь світ, на жаль, знає їх як діячів авангарду країни-агресора», – розповідають організатори.

Що буде на фестивалі:

  • Мистецька експозиція: живопис та скульптура митців-сучасників, інтерактивна інфографіка з репродукціями відомих авангардистів та тимчасова книгарня з великою підбіркою книг про авангард.
  • Винний маркет: понад 20 виноробів (локальні сімейні винарні та популярні винні бренди).
  • Форум: обговорення учасниками розвитку винної інфраструктури України.
  • Лекторій: лекції мистецтвознавців та винних експертів.
  • Арт-маркет: стильний декор, прикраси та посуд від локальних брендів.
  • Вечірня програма: камерні виступи львівських музичних гуртів.

Вартість вхідного квитка: 200 грн. Частину коштів, виручених із вхідних квитків та продажу продукції на фестивалі перерахують для закупівлі і виготовлення протезів для цивільних та військових, постраждалих від війни.

Недільний майстер-клас для дітей у грузинських ресторанах Genatsvale&Hinkali

Де: вулиця Драгоманова, 17 та вулиця Юлії Здановської, 46/1; грузинські ресторани Genatsvale&Hinkali; Київ.

Коли: 3 грудня. 12.00 — 21.00.

Перший недільний майстер-клас для дітей у грудні буде присвячений імбирним пряникам. 

«Чекаємо дітлахів на веселе навчання кулінарним азам. Кількість діточок у майстер-класі лише 10, тому ОБОВ`ЯЗКОВО записуйтесь, бронюйте місця для дітей та резервуйте столики для дорослих», — розповідають у закладі.

Вартість: 100 гривень з учасника.  За детальною інформацією звертайтесь за телефоном: ‭+380(93)7605050 (вул. Драгоманова, 17); +38(068)6122424 (вулиця Юлії Здановської, 46/1).

Photo credits: Facebook Видавництво Старого Лева; Facebook Глек • ресторан сучасної київської кухні; Instagram liubchyk.restaurant;  Facebook Експо Київщина; Facebook Street Food So Good Festival; Instagram genatsvale_hinkali_poznyaki

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi