Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Гастро-точки для туриста в Києві: які заклади вибрати для фуд-маршруту. Частина 2 - PostEat

пошук

Гастро-точки для туриста в Києві: які заклади вибрати для фуд-маршруту. Частина 2
08-07-2019 0 2391


Гастро-точки для туриста в Києві продовжила шукати редакція PostEat. Цього разу рекомендуємо прогулятись історичною місцевістю Нова Забудова — вона виникла в 30-40-х роках XIX століття, коли для розселення мешканцям Печерська (відселеним через будівництво Нової Печерської фортеці) надали територію, де зараз пролягають вулиці Велика Васильківська, Антоновича, Саксаганського. Починаємо свій гастрономічний маршрут з ресторану близькосхідної кухні, потім зупиняємось у ресторанів в’єтнамської кухні, далі зустрічаємось з традиційною українською кухнею, переходимо на локацію з космополітичним меню, вивчаємо асортимент рибного ресторану і завершуємо прогулянку азійською кухнею. Ці гастро-точки для туриста в Києві неодмінно вразять гостей української столиці, але ми радимо пройтись цим маршрутом і місцевим мешканцям — яскраві враження гарантовані.

Adelle

Де: вул. Велика Васильківська, 29.

Бюджет: ₴₴. Страви з риби і м’яса (195–645 грн), піта (135–248 грн), вегетаріанські страви (79–225 грн).

Страва: сабіх – 185 грн, цвітна капуста з тхіною та сумахом – 162 грн/225 грн (половина / ціла), стейк з тунця – 592 грн, хумус зі швармою з індички та амбою – 225 грн.

Напої: еспресо – 39 грн, Bloody Mary – 180 грн, Amiraali – 180 грн, Sharon – 180 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар — Олексій Краковський, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки по буднях з 07:40 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 у вихідні дні), формат take away, вина побокально, барна карта, коктейлі по 180 грн.

Ресторан близькосхідної кухні Adelle на чолі з іменитим шеф-кухарем Олексієм Краківським вже став однією з топ-локацій Києва завдяки смачній тель-авівській кухні і яскравому інтер’єру. В Adelle використовують виключно свіжі та сезонні інгредієнти для створення смаків сучасної близькосхідної кухні ізраїльської столиці. У закладі варто спробувати фірмову цвітну капусту з тхіною та сумахом — замовляйте одразу цілу, страва того варта.

NĂM • Modern Vietnamese Cuisine

Де: вул. Велика Васильківська, 48.

Бюджет: ₴₴. В’єтнамський тім сам (199–329 грн), неми (187–349 грн), риба та морепродукти (267–877 грн).

Страви: квіти цукіні з куркою, креветками та овочами – 247 грн, хрусткий нем з лобстером – 349 грн, Фо Бо з яловичиною та лемонграсом – 178 грн, качка у листях бетель – 199 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.

Деталі: ресторан сучасної в’єтнамської кухні від Ектора Хіменес-Браво, сніданки з 08:00 до 12:00 щодня, ланчі з 12:00 до 17:00 по буднях, відкрита кухня, винна карта, авторські коктейлі, двоповерховий ресторан, кальяни, вечірки, стильний дизайн інтер’єру від студії YOD Design.

NĂM • Modern Vietnamese Cuisine — ресторан сучасної в’єтнамської кухні, оформлений у колоніальному французькому стилі. В інтер’єрі закладу багато дерева, він виконаний в спокійних тонах з яскравими акцентами у вигляді незвичайних ламп, різнокольорових подушок і оригінальних стільців в залах. Творцем та ідеологом NĂM • Modern Vietnamese Cuisine є шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. В меню представлені страви сучасної в’єтнамські кухні: в’єтнамські тім сами, неми, супи фо та екзотичні закуски у листі лолот.

Варенична «Балувана Галя»

Де: вул. Антоновича, 50.

Бюджет: ₴. Салати (56–87 грн), вареники (75–87 грн), основні страви (65–83 грн), страви з печі (75–97 грн).

Страви: вареники з копченою куркою і картоплею – 81 грн, вареники з вишнею в киселі – 78 грн, домашня ковбаса з підкопченою капустою – 89 грн, банош – 71 грн.

Напої: узвар – 31 грн, ягідний компот – 31 грн, дегустаційний набір настоянок – 180 грн.

Деталі: класична українська кухня, сучасний інтер’єр, великий вибір вареників, регіональні українські страви, домашні настоянки і наливки, страви з печі, лояльна цінова політика, літня тераса, полуничне меню, take away.

Варенична «Балувана Галя» — демократичний ресторан класичної української кухні. Сучасний інтер’єр, виконаний з натуральних матеріалів та оздоблений українськими орнаментами, створює домашній затишок. У закладі представлений великий вибір домашніх вареників з начинками на будь-який смак: з картоплею та грибами, з сиром сулугуні і помідором, з м’ясом, з сиром та родзинками. Також у печі готують м’ясні та рибні страви, до яких рекомендують замовити фірмові настоянки.

Normal Kyiv

Де: вул. Антоновича, 81

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (85–379 грн), страви з м’яса і риби (140–335 грн), десерти (50–325 грн).

Страви: лосось з овочами, диким рисом і соусом карі – 310 грн, попкорн з креветок – 270 грн, качине філе з яблуками і фісташкою – 325 грн, філе міньйон з соусом black pepper – 330 грн, тако з в’яленою телятиною під соусом унагі – 215 грн.

Напої: коктейль Grinch – 180 грн, коктейль ShrooMary – 195 грн, коктейль Churchill – 230 грн.

Деталі: ресторан космополітичної кухні, коктейль-бар, арт-простір, стильний концептуальний інтер’єр, авторські коктейлі, контактна барна стійка, резерв столів, вечірки, кальяни, сніданки весь день, літня тераса.

Normal — локація з яскравим інтер’єром, що поєднує ресторан, бар і арт-простір. Заклад візуально об’єднує у собі багато цікавих інтер’єрних рішень. В одній частині — світлі стіни, квіткові композиції на столах та контактна барна стійка. Інша ж частина закладу прикрашена великими настінними малюнками, які стали візитівкою Normal. Меню — космополітичне, в ньому представлені страви американської, європейської, азійської кухонь. Коктейльна карта складається з шістнадцяти авторських позицій, кожна з яких дивує поєднанням інгредієнтів та подачею. За вашим бажанням також можуть приготувати й щось з коктейльної класики. Завітавши до Normal увечері п’ятниці або суботи, ви потрапите на атмосферну вечірку.

Риба Пила

Де: вул. Велика Васильківська, 112.

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (60–360 грн), крудо бар (170–1100 грн), гарячі страви (120–550 грн).

Страви: гребінці запечені у мушлях – 250 грн, форшмак з оселедця та ікри – 150 грн, соте з мідій в помідорному соусі – 230 грн, тартар з риби-пили – 290 грн.

Напої: домашній лимонад – 80 грн, лате – 55 грн, апельсиновий фреш – 130 грн, «Космополітен» – 110 грн.

Деталі: фіш-бар, одеська та японська кухні, заклад Bulldozer Group, концепт-шеф Сергій Юрчишин, власний свіжий вилов щодня, рибна лавка, літня тераса, обіди з 12:00 до 16:00, велика винна карта, доставка, резерв столів.

«Риба Пила» — ресторан зі стравами з риби і морепродуктів власного чорноморського вилову. Заклад є проєктом ресторанного холдингу Bulldozer Group. У меню «Риба Пила» представлені одеські та японські спеціалітети від концепт-шефа Сергія Юрчишина. В закладі готують все найкраще, що пропонує море: від камбали, барабульки, саргана, бичків до лобстерів, крабів, ікри і живих устриць. Щоранку в «Риба Пила» доставляють морепродукти і свіжий вилов з перших рук. У багатій винотеці закладу як демократичні позиції від українських виноробів, так і відомі світові винні екземпляри.

Spicy NoSpicy

Де: вул. Велика Васильківська, 114.

Бюджет: ₴₴₴. Супи (127–279 грн), салати (175–269 грн), сіфуд (199–450 грн), десерти (65–95 грн).

Страви: салат з манго і креветками – 223 грн, сом у соусі теріяки з овочами – 199 грн, індійське карі з куркою – 163 грн, місо-суп з вугром і спайсі баклажаном – 165 грн.

Напої: мескаль з кордіалом з копченого чая – 160 грн, коктейль Fuji – 175 грн, коктейль Spicy Punch – 185 грн.

Деталі: паназійська кухня, шеф-кухар Юрій Приємський, шеф-бартендер Олександр Литвинов, авторські страви, стильний інтер’єр, оригінальні авторські коктейлі, страви з морепродуктів, великий вибір азійських гарячих напоїв і чаю, резерв столів

Spicy NoSpicy — ресторан паназійської кухні в центрі столиці. Назва Spicy NoSpicy народилась з найпопулярнішого питання в азійських ресторанах — «гостре чи не гостре». В ресторані пропонують страви Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії. Неповторні кулінарні шедеври від шеф-кухаря Юрія Приємського гармонійно поєднуються з авторськими коктейлями від шеф-бартендера Олександра Литвинова. Атмосфера закладу сповнена колоритом автентичної азійської гастрономії, де кожна страва є відображенням східної філософії буття.

Головна фотографія (колаж): NĂM • Modern Vietnamese CuisineSpicy NoSpicyNormal Kyiv

Фото: Facebook Adelle, NĂM • Modern Vietnamese Cuisine, Варенична «Балувана Галя», Normal Kyiv, Риба Пила, Spicy NoSpicy

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi