Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк - PostEat

пошук

Гастро-замітка: Іспанія. Баскський чізкейк
18-09-2023 0 1241


Чізкейк з країни Басків, також відомий як La Viña Cheesecake або Basque Burnt Cheesecake, є відносно новим явищем у світі кулінарії, особливо порівняно з іншими традиційними десертами. Історія цього чізкейка почалася в місті Сан-Себастьян, що на півночі Іспанії, у баскському регіоні. Вперше Basque Burnt Cheesecake приготовано у 1990 році в тапас-барі La Viña, який знаходиться у місті Сан-Себастьян, Іспанія. Створив страву власник закладу — Сант’яго Рівера Хіменес, і відтоді чізвейк став зірковою стравою бару.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Бар-ресторан La Viña був відкритий у Доностії-Сан-Себастьян у жовтні 1959 року подружньою парою Еладіо Ріверою і Кармен Хіменес та їх родичами Антоніо Ріверою і Кончі Ернаес. Зараз закладом керує їх син — Сантьяго Рівера Хіменес. З самого початку у закладі La Viña обслуговування та повага до клієнтів були пріоритетом в роботі. Тут гостям пропонють традиційну домашню кухню країни Басків, засновану на першокласних інгредієнтах і повістю створену на кухні закладу.

У той час коли Сант’яго розробив рецепт ніхто й сподівався на його майбутній успіх по всьому світу. Чізкейк був хоч і смачний, проте мав певну специфіку — підгорілу, майже почорнілу скоринку. Звідси й назва «Баскський підгорілий чізкейк» або Basque Burnt Cheesecake. Проте суперечливість зовнішнього вигляду абсолютно нівелюється його неймовірним смаком, в той час коли краса класичного чізкейку часто переважає над справжнім балансом смаку.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Баскський чізкейк є і повинен бути обсмаженим, з хрусткими, нерівними краями і ніжним, м’яким серцем. Насправді, весь секрет саме у обпаленій скоринці, яка додає унікальний, безпомилковий смак і аромат десерту, що нагадує нотки солоної карамелі.

Ще одна особливість Basque Burnt Cheesecake — це відсутність основи з низу десерту (у вигляді пісочного тіста, що робиться з подрібнених тістечок), і яка є типовою для більшості інших чізкейків. Спосіб приготування і особливості десерту зробили його популярним не тільки в Іспанії, але й у всьому світі. Зараз Баскський чізкейк можна знайти в меню ресторанів та кафе по всьому світу, і він особливо популярний серед любителів сучасної кулінарії.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Рецепт Basque Burnt Cheesecake.

Інгредієнти:

  • 1 кг вершкового крем сиру (наприклад Philadelphia)
  • 400 г цукру
  • 1/2 л вершків
  • 7 яєць
  • 1 столова ложка борошна

Приготування:

З’єднайте яйця з крем-сиром, додаючи по одному яйцю та перемішуючи міксером. В окремій ємності з’єднайте борошно з цукром, потім додайте їх до яєчно-сирної суміші, безперервно збиваючи міксером.
Потім змастіть форму маслом і вистеліть її вологим папером для випічки. Нехай пергаментний папір виступає з форми принаймні на 5 пальців. Так буде легше вийняти десерт з форми після приготування. Далі виливаємо тісто у форму і випікаємо при 220 градусах приблизно 45 хвилин. Не лякайтеся, якщо під час приготування поверхня вашого торта стане яскраво чорною (підгорілою). Саме цей додатковий штрих, зробить ваш десерт справжнім підгорілим баскським чізкейком.
Коли ви дістанете чізкейк з духовки, у нього будуть підгорілі краї, а всередині він буде рухатися, як пудинг — це саме та правильна текстура. Тому необхідно дати десерту час охолонути, принаймні 2 години при кімнатній температурі. Потім можете вийняти його з форми, тримаючи за надлишковий пергаментний папір.

Після охолодження зберігайте баскський чізкейк у холодильнику, приблизно за 15 хвилин перед подачею залиште його при кімнатній температурі.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi