Грибний сезон: юшки та крем-супи з грибів у ресторанах Києва - PostEat

пошук

Грибний сезон: юшки та крем-супи з грибів у ресторанах Києва
08-11-2019 0 242


Справжній осінній смак можна відчути, спробувавши наваристу грибну юшку з лісових грибів або скуштувавши ніжний крем-суп з легкими вершковими нотами. Розповідаємо, де в столиці спробувати юшки та крем-супи з грибів цієї осені.

Суп з грибами — це вже звичайна страва в європейській кухні. Найчастіше його готують із печерицями, білими грибами, лисичками і навіть сушеними грибами. Особливо популярними в закладах є крем-супи на основі грибів, але їм важко перевершити насиченість смаку справжньої юшки з сушеними білими грибами.

Цікаві факти про грибний суп:

  • Слово «суп» французького походження — самі ж французи взяли назву першої страви з латини, де слово «suppa» означає розмочений у відварі хліб.
  • Перші крем-супи з грибів почали готувати у Франції в XVII столітті — в цей час у країні вже почали штучно вирощувати та культивувати шампіньйони.
  • У фінській кухні класичний грибний суп-пюре називається korvasienikeitto (корвасіенікейто) — його готують зі зморшків з картоплею та вершками.
  • В Японії основний інгредієнт грибного супу шиітаке — деревний гриб, що відрізняється щільною консистенцією, пряним смаком і має корисні властивості. Часто грибний суп готують з морепродуктами на основі дасі, бульйону з водоростей і пластівців риби боніто.
  • Поляки готують грибний суп (zupa grzybowa) напередодні Різдва, використовуючи висушені гриби та додаючи до страви кльоцки (кульки з борошна та яєць). 

SHO

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴₴. Салати (130–450 грн), основні страви (110–295 грн), десерти (50–155 грн).

Страви: грибна юшка з карпатських грибів – 190 грн.

Напої: узвар – 70 грн, чорносмородиновий чай з чебрецем – 70 грн, еспресо – 50 грн, перцівка з медом – 60 грн/50 мл.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.

SHO — найбільший ресторан української кухні в країні. Лаконічний інтер’єр закладу виконаний в стилістиці традиційного українського житла, в ньому переважає білий колір і натуральне дерево. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України — спробуйте ароматну та наваристу грибну юшку з карпатських грибів.

Остання Баррикада

Де: Майдан Незалежності, 1

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–148 грн), салати (98–129 грн), основні страви (138–389 грн).

Страви: грибна юшка – 79 грн.

Напої: брют від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» — 39 грн, пиво «ОБ» світле – 39 грн, коктейль «ОБ» — 98 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, українська кухня, арт-простір, великий вибір настоянок та наливок, зали для банкетів, pets friendly, cork fee, жива музика, kids friendly, сети для компанії.

«Остання Баррикада» — українська гастрономія в самому серці Києва, яка є частиною сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Концепція ресторану — культурно-гастрономічний простір, де регулярно проходять концерти, презентації книг, дискусії та виставки. В меню «Остання Баррикада» представлені страви сучасної української кухні, фермерські сири і вина українського виробництва. Намилувавшись центром української столиці, завітайте до закладу та спробуйте грибну юшку.

Tarantino Italian&Grill

Де: Русанівська набережна, 10

Бюджет: ₴₴. Салати (98–225 грн), гарячі страви (129–356 грн), десерти (38–122 грн).

Страви: ароматна юшка з білими грибами – 69 грн.

Напої: Pierre Chainier Cour de Poce Sauvignon Blanc – 575 грн/750 мл, Camden Park Shiraz – 540 грн/750 мл.

Деталі: заклад мережі ресторанів Tarantino Family, авторська італійська кухня, піца з дров’яної печі, затишна сімейна атмосфера, американські стейки, винна карта, дитячі майстер-класи, літня тераса, спеціальні пропозиції, резерв столів.

Tarantino Italian & Grill — ресторан столичної мережі Tarantino Family, в якому зроблено акцент на італійську кухню в авторському виконанні. Родзинка ресторану — страви на деревному вугіллі, шанувальники м’яса з димком будуть в захваті від американських яловичих стейків і фірмових бургерів. Зараз в ресторані діє сезонне грибне меню, встигніть спробувати ароматну юшку з білими грибами.

Веранда на Днепре

Де: Набережне шосе, 11а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (170–1200 грн), авторські гарячі страви (95–2500 грн), десерти (35–450 грн).

Страва: крем-суп з білих грибів з сиром маскарпоне і свіжим трюфелем – 330 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: триповерховий ресторан на воді, розташований в Наводницькому парку, чудовий краєвид Дніпра, тераса на даху, власна сироварня, raw-bar, страви з печі тандир, страви на відкритому вогні, лаунж-зона, кальян, змістовна винна карта, працює до останнього гостя, dress code, підходить для банкетів.

«Веранда на Днепре» — преміум-ресторан на воді, з якого відкривається мальовнича панорама Дніпра. На кожному з трьох поверхів закладу особлива атмосфера і концепція. Гості полюбляють третій поверх за видову терасу. Меню закладу базується на принципах поєднання простоти, унікальності і вишуканості смаків. Спробуйте вишуканий крем-суп з білих грибів з сиром маскарпоне і свіжим трюфелем.

Trattoria No 5/ Тратторія 5

Де: вул. Драгомирова, 8

Бюджет: ₴₴. Піца (40–170 грн), паста і ризото (88–160 грн), десерти (40–165 грн).

Страви: крем-суп з лісових грибів – 65 грн.

Напої: яблучний фреш – 52 грн, апельсиновий лимонад – 40 грн, мохіто – 50 грн.

Деталі: сімейний ресторан італійської кухні, затишний інтер’єр, два меню, паста fresca, хліб власної випічки, винотека, літня тераса, резерв столів.

«Trattoria No 5/ Тратторія 5» — сімейний ресторан італійської кухні. З першого дня відкриття в ресторані дотримуються принципів роботи автентичної італійської тратторії — страви готують з-під ножа з місцевих і сезонних продуктів. В ресторані діє основне меню з класичними позиціями італійської кухні та сезонне — з експериментальними стравами від шеф-кухаря. Цієї осені в ресторані пропонують сезонну страву — крем-суп з лісових грибів.

Diglass

Де: вул. Велика Васильківська, 49

Бюджет: ₴₴. Закуски (93–265 грн), салати (107–250 грн), паста (127–161 грн).

Страви: крем-суп з білими грибами – 121 грн.

Напої: Cosmopolitan – 145 грн, Negroni – 165 грн, Old fashioned – 163 грн, Whiskey Sour – 155 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, знаходиться у центрі міста, бренд-шеф Ігор Брагін, стильний інтер’єр, сніданки, літня тераса, вино келихами, класичні коктейлі, резерв столів.

Diglass — ресторан європейської кухні в центрі міста. Меню ресторану розробив бренд-шеф Ігор Брагін, президент Асоціації шеф-кухарів України. У Diglass cafe можна спробувати класичні та цікаві страви — віденський шніцель, качку в томатній глазурі з баношем, бурату з томатним карпачо й соусом песто. Цієї осені рекомендуємо завітати на обід до ресторану Diglass та спробувати крем-суп з білими грибами.

Фото: Facebook SHO, Остання Баррикада, Tarantino Italian&Grill, Веранда на Днепре, Trattoria No 5/ Тратторія 5, Diglass

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi