Кіш лорен в ресторанах Києва: де скуштувати старовинний французький пиріг з Лотарингії - PostEat

пошук

Кіш лорен в ресторанах Києва: де скуштувати старовинний французький пиріг з Лотарингії
13-06-2019 0 3255


Кіш лорен в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Кіш лорен — старовинний французький відкритий пиріг з беконом та вершками. Назва та рецептура пирога з’явились у XVI столітті в провінції Лотарингія, яка історично поєднує французьку та німецьку культури. Традиційна заощадливість місцевого населення змушувала їх не викидати жодних решток продуктів та вигадувати з них страви. Тому кіші робили у німецькій частині Лотарингії з решток дріжджового хлібного тіста, додаючи до нього традиційний для німців нежирний бекон та заливаючи сумішшю з вершків та яєць. Цю страву готували незаможні люди з доступних продуктів, називаючи її Lothringer Kuchen (нім. лотаринзький пиріг). Сир у німецькій рецептурі до пирога не додавали, оскільки використовували вершки або незбиране молоко. Французи, перейнявши рецепт пирога, внесли деякі зміни до рецептури та змінили назву. Хлібне тісто замінили на більш ніжне пісочне, а до начинки додали сир. Потрапивши у французьке мовне середовище, назва пирога трансформувалась у Quiche Lorraine, що у перекладі означає той самий «лотаринзький пиріг». З часом звучна назва кіш лорен закріпилась за пирогом, а класичну рецептуру начинки доповнюють шпинатом, броколі, грибами, лососем, томатами та іншими продуктами. Де скуштувати класичний та авторський кіш лорен в ресторанах Києва, читайте у нашому матеріалі.

Très Français — очень по-французски

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 3.

Бюджет: ₴₴. Супи (116 – 440 грн), кіші (154 – 176 грн), страви з риби та жаб (397 – 596 грн), гарніри (59 – 140 грн).

Страви: кіш лорен з шинкою та шпинатом – 163 грн, кіш лорен з сьомгою, броколі та томатами чері – 176 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки з 08:00 до 12:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, бізнес-ланчі (діють з 12:00 до 16:00, меню ланчів оновлюється щочетверга), 4 зали, дитяче меню, сніданки, виставки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, паркінг, формат take away, доставка.

Très FRANÇAIS – заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très FRANÇAIS. Сповнений класичного шарму, заклад занурює гостя в атмосферу сучасного Парижу. В ресторані ви можете скуштувати кіш лорени двох видів — класичний кіш лорен з начинкою з шинки та шпинату, який подають теплим та рекомендують до нього келих червоного вина; а якщо вам подобається біле вино, замовляйте до нього ніжний кіш лорен з сьомгою, броколі та томатами чері, який подається з соусом зі сметани та травами.

Belmondo restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Гоголівська, 17.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (85 – 210 грн), салати (130-320 грн), супи (90-230 грн), гарячі рибні та м’ясні страви (225-295 грн), десерти (90-125 грн)

Страви: кіш лорен – 125 грн.

Напої: вино «Бургунь Піно Нуар» – 960 грн/750 мл, Розе д’Ажу – 525 грн, вино «Шаблі» – 900 грн/750 мл.

Деталі: тематичний ресторан, названий на честь французького актора Жан-Поля Бельмондо; знаходиться в центрі Києва, французька кухня, автентичні рецепти, сезонне меню, літня тераса, стильний інтер’єр, великий вибір французьких та італійських вин, резерв столів.

Belmondo — концептуальний ресторан французької кухні в історичній частині столиці. В меню ресторану Belmondo зібрані кращі рецепти оригінальних домашніх страв провінційної Франції. В закладі готують класичний кіш лорен, до якого якнайкраще смакуватиме келих бургундського вина.

Antwerpen

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 38.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (114 – 326 грн), салати (104 – 248 грн), основні страви (120 – 580 грн).

Страви: кіш лорен з броколі, шпинатом та чері – 90 грн, кіш лорен з беконом, грибами та в’яленими томатами – 95 грн.

Напої: мохіто – 160 грн, лимонад – 65 грн, апельсиновий фреш – 85 грн, еспресо – 45 грн.

Деталі: ресторан бельгійської та європейської кухонь, позиціонує себе як антикварний ресторан, традиційні бельгійські вафлі, колекція антикварних творів мистецтва, паркінг, тераса, формат take away, резерв столів.

Ресторан Antwerpen знаходиться у затишному дворику в центрі Києва. Особлива гордість закладу — колекція антикварних витворів мистецтва, живопису, скульптур з бронзи фламандських, французьких і німецьких майстрів. В меню ресторану представлені страви бельгійської та європейської кухонь. В Antwerpen ви можете скуштувати легкий кіш лорен з броколі, шпинатом та чері або більш поживний — з беконом, грибами та в’яленими томатами.

Ресторан-кондитерская «Счастье»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Академіка Вільямса, 17/11.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (75 – 395 грн), салати (145 – 315 грн), рибні страви (150 – 405 грн), м’ясні страви (180 – 380 грн).

Страви: кіш лорен класичний – 110 грн.

Напої: Chateaudes Leotins Rouge – 460 грн/750 мл, Rose d’Anjou – 360 грн/750 мл, Petit Chablis AOC – 520 грн/750 мл.

Деталі: ресторан-кондитерська, де створюють класичні та авторські десерти; європейська кухня, торти на замовлення з доставкою, свіжа випічка, підходить для банкету, сніданки, дитяче меню, тераса, кулінарні майстер-класи для дітей з вихідним, baby room.

«Счастье» — ресторан-кондитерська, де можна випити чашку кави з десертом і відзначити урочисту подію. Головна гордість «Счастья» — власна кондитерська при ресторані, де готують класичні і трендові десерти на основі натуральних інгредієнтів. В ресторані готують класичний кіш лорен, до якого виможете обрати вина за смаком.

Пироги та Друзі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Євгена Гуцала, 3а; Спортивна площа, 1а, ТРЦ Gulliver; вул. Медова, 2 (аеропорт Жуляни); вул. Пушкінська, 20а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65 – 115 грн), супи (75 грн), несолодкі пироги (60 – 600 грн), солодкі пироги (148 – 560 грн).

Страви: кіш лорен – 45 грн/360 грн (125 г/1 кг).

Напої: узвар – 35 грн, морс малина – 70 грн/1 л, кисіль вишневий – 35 грн.

Деталі: пирогова, сніданки з 09:00 до 14:00, повноцінне меню, сезонні страви, безкоштовна доставка по Києву, майстер-класи для дітей.

«Пироги та Друзі» — мережа столичних пирогових, яка налічує чотири локації в Києва. Через пироги творці закладу розповідають історії про країни, людей і традиції місць, в яких вони хотіли б побувати і в які хотіли б повернутися. Кіш лорен в усіх закладах «Пироги та Друзі» готують з цибулею порей, копченим беконом, томатами, яйцями та сиром — спробуйте шматочок і ви не відмовитесь від цілого пирога.

Фото: Facebook Très Français — очень по-французски, Belmondo restaurant, Antwerpen, Ресторан-кондитерская «Счастье», Пироги та Друзі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi