Колір настрою - червоний: 7 рецептів різноманітних страв з гранатом - PostEat

пошук

Колір настрою - червоний: 7 рецептів різноманітних страв з гранатом
04-12-2019 0 1538


7 рецептів різноманітних страв з гранатом знайшла для вас редакція PostEat. Гранат – це важливий харчовий продукт у кулінарії. Плід граната класифікують як «фрукт, соковитий, багатокістянка». Гранат займає велике місце в культурі народів, які його вирощують — Іран, Іспанія (особливо Гранада), Азербайджан, Вірменія, Ізраїль та інші. В Ірані йому поставили пам’ятник, в Румунії було випущено марку, а у Вірменії в 2011 році випустили золоту пам’ятну монету в 500 драм із зображенням цього фрукта. Гранат додають у різноманітні страви – як у десерти, так і в основні страви, салати та напої. Пропонуємо вам приготувати цікаві страви з гранатом на вашій кухні.

Букатіні з куркою, гранатом і хрусткою крихтою

Інгредієнти:

  • 320 г букатіні
  • 200 г курячої грудки
  • 40 г хліба
  • 40 г очищених фісташок
  • 12 шт. чорних маслин
  • 1 шт. цибуля шалот
  • 1 шт. гранат
  • овочевий бульйон
  • петрушка
  • оливкова олія
  • сіль
  • перець

Приготування: Варити курячу грудку в овочевому бульйоні протягом 20 хвилин. Остудити в бульйоні, нарізати кубиками. Подрібнити фісташки, нарізати петрушку. Хліб підсмажити та викласти на пергамент для просушування. Цибулю-шалот тонко нарізати та обсмажити до золотистого кольору, додати в сковороду курку, а через кілька хвилин долити бульйон. Посолити. Окремо зварити пасту, додати її в сковорідку з куркою. Додати маслини, фісташки, гранат та петрушку. Викласти на тарілку, присипати сіллю та перцем, додати хлібну крихту. Подавати гарячою.

Салат з топінамбура та броколі з гранатовим соусом

Інгредієнти:

  • 360 г топінамбура
  • 280 г броколі
  • 1 шт. гранат
  • кукурудзяний крохмаль
  • оливкова олія
  • сіль

Приготування: Розділити броколі на пучки, відварити їх у злегка підсоленій воді протягом 5 хвилин. Очистити топінамбур, промити та нарізати невеликими шматочками, обсмажити, накривши кришкою. Через кілька хвилин додати броколі. Сік граната налити в каструлю, довести до кипіння й загустити за допомогою кукурудзяного крохмалю. Викласти інгредієнти на тарілку, полити гранатовим соусом, додати гранат, оливкову олію та сіль.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Салат з восьминогом, червоною квасолею та гранатом

Інгредієнти:

  • фенхель
  • 200 г консервованої червоної квасолі
  • 150 г восьминога (вже відвареного)
  • половина граната
  • оливкова олія
  • сіль

Приготування: Нарізати фенхель, очистити гранат. Промити квасолю. Нарізати восьминога невеликими шматочками, додати в тарілку з фенхелем, гранатом та квасолею. Приправити салат оливковою олією, посолити за смаком.

Лосось з імбиром і гранатом

Інгредієнти:

  • 600 г лосося
  • 50 г вершкового масла
  • 12 шматочків імбиру
  • 4 варені картоплини
  • біле сухе вино
  • сіль

Приготування: Розтопити вершкове масло на сковороді, обсмажити рибу з обох сторін. Додати скибочки імбиру. Додати біле вино, дати йому випаруватись на сильному вогні. Накрити рибу кришкою та готувати на помірному вогні 10 хвилин. Після приготування зняти з вогню й тримати в теплі. Подавати з гарячими скибочками картоплі та гарніром з гранатового насіння.

Грецький йогурт і гранат

Інгредієнти:

  • 340 г грецького йогурту
  • 1 гранат
  • мед

Приготування: Столову ложку насіння граната насипати у маленьку склянку. Змішати йогурт з чайною ложкою меду, налити у склянку. Прикрасити зверху насінням граната.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Панна кота з сиром, гранатом та карамелізованою грушею

Інгредієнти:

  • 250 г свіжих вершків
  • 50 г тертого пармезану
  • 25 г білого вина
  • 25 г винного оцту
  • 5 г желатину
  • 6 ядер волоських горіхів
  • 1 гранат
  • 1 груша
  • цукор
  • гвоздика
  • сіль
  • перець

Приготування: Замочити желатин в холодній воді. Довести вершки до кипіння в невеликій каструлі, розтопити пармезан, приправити дрібкою солі, перцю і цукру. Добре перемішати, розлити все в 6 форм, остудити. Додати в теплу суміш желатин, покласти до морозилки на 2 години. Розрізати гранат навпіл і видавити сік. Додати сік до каструлі з вином, винним оцтом, 20 грамами цукру, проварити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Нарізати грушу на 6 скибочок, не очищаючи її, видалити насіння і карамелізувати на сковороді зі столовою ложкою цукру, дрібкою солі і гвоздикою протягом 4 хвилин. Вийняти страву з морозилки, подавати разом з карамелізованими скибочками груші, «соусом» із граната і подрібненими волоськими горіхами.

Sorbetto Spritz Aperol з гранатом

Інгредієнти:

  • 100 мл Prosecco
  • 200 мл Aperol
  • 50 мл гранатового соку
  • зелене яблуко
  • газована вода

Приготування: Змішати Aperol, Prosecco, гранатовий сік і 150 мл газованої води. Поставити в морозилку на 2 години, помішуючи кожні 20-30 хвилин, щоб «розбити» кристалики льоду, які поступово утворюватимуться. Почистити яблуко, нарізати кубиками, і додати безпосередньо перед подачею.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi