Крокети в ресторанах Києва: картопляні, сирні, телячі, нутові та з креветками - PostEat

пошук

Крокети в ресторанах Києва: картопляні, сирні, телячі, нутові та з креветками
09-08-2019 0 2640


Крокети в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Крокетами називають обсмажені у фритюрі круглі або овальні кульки з соусу бешамель з різними начинками. Свою назву страва отримала від французького дієслова croquer, що в перекладі означає «хрустіти». Перші рецепти картопляних крокетів були знайдені в тексті «Трактату про культуру та використання картоплі, солодкої картоплі та топінамбура» (Traité sur la culture and les uages des Pommes de terre, de la Patate, du Topinambour), який 1798 року був виданий за наказом короля Франції Людовика XVI. Автор трактату — Антуан Огюст Пермант’є, агроном і фахівець з питань харчування при королівському дворі, працював над прийняттям картоплі як продукту харчування. У трактаті є два рецепти, які нагадують картопляні крокети, а саме – картопля з вершками і товчена картопля — обидва рецепти використовують картопляне тісто з додаванням яловичого або телячого жиру. Страва швидко стала популярною та поширилась країнами Європи. Наприклад, в Італії готують кроке (crocchè) — смажену котлетку з картоплі та яєць у панірувальних сухарях, в якості начинки можуть бути ковбаси, сири, овочі та риба. В Нідерландах популярною стравою є крокетени, обсмажені м’ясні кульки в паніровці. Які крокети в ресторанах Києва можете спробувати ви, читайте в нашому матеріалі.

Кухмейстер

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Єлизавети Чавдар, 36

Бюджет: ₴₴. Салати (75–270 грн), основні страви з м’яса (125–450 грн), десерти (35–265 грн).

Страви: сирні та картопляні крокети з соусом тартар – 180 грн.

Напої: грейпфрутовий фреш – 85 грн, лимонад обліпиха-імбир – 85 грн, капучино – 55 грн, узвар – 45 грн.

Деталі: авторська кухня, шеф-кухар Юрій Шрамченко, три поверхи, відкрита кухня, три банкетні зали на 20/50/100 персон, може розмістити до 450 гостей, бізнес-ланчі по буднях з 13:00 до 15:00, колекція вин, коктейльна карта, концертна зона, камін, дитяче меню, дитяча ігрова кімната, літня тераса, кальян, парковка, резерв столів.

Ресторан авторської кухні «Кухмейстер» знаходиться на Осокорках. У закладі три поверхи, в інтер’єрі ресторану використані виключно натуральні матеріали і дерево. «Кухмейстер», за легендою, названий на честь прадіда власника ресторану, потомственого кухаря. Кухня в закладі представлена авторськими стравами на основі старовинних сімейних рецептів. В якості пивної закуски в «Кухмейстері» пропонують сирні та картопляні крокети з соусом тартар.

Амстер Дамстер — Amster Damster

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 111/113

Бюджет: ₴₴. Сморяброди (95–145 грн), голландські закуски (50–240 грн), салати (115–220 грн), основні страви (150–295 грн).

Страви: бітерболени (традиційні голландські кульки з рубленої томленої телятини, подаються з гірчицею) – 93 грн, хрусткі сирні кульки, паніровані в кукурудзяних пластівцях з журавлинним соусом – 89 грн, крокети з креветками в соусі бешамель з манго-чилі соусом – 135 грн, крокети з нутом та кінзою з устричним соусом – 70 грн, мікс крокетів з двома соусами – 147 грн, форшмак з грінками із бородинського хліба та шматочками яблук – 89 грн, голландський сендвіч (оселедець з солоними огірками, цибулею, в білій булці та з соусом тартар) – 92 грн.

Напої: коктейль Easy Breezy – 179 грн, коктейль Witchcraft – 179 грн, коктейль Freshenity – 179 грн, коктейль Klompen – 149 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, ресторан-бар, західноєвропейська кухня, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях (з 10:00 до 15:00 у вихідні), стильний інтер’єр, тераса, формат take away, kids friendly, винна і коктейльна карти, авторські коктейлі.

Ресторан-бар Amster Damster поєднав в меню авторські адаптації традиційних страв голландської кухні. Саме тут можна спробувати різноманітні страви з оселедця, які беззаперечно стануть вашими фаворитами — неодмінно спробуйте форшмак з грінками із бородинського хліба та шматочками яблук і голандський сендвіч. В меню ресторану представлено чотири види крокетів на будь-який смак — м’ясні, рибні, вегетаріанські та з морепродуктів. Найпопулярнішим видом крокетів в Нідерландах є традиційні голландські кульки з рубленої томленої телятини, які називаються бітерболени — в Amster Damster їх подають з гірчицею. Автентичний смак бітерболенів дуже шанують у Посольстві Королівства Нідерландів в Україні та щорічно замовляють півтисячі штук. Фаворитом гостей в Amster Damster вже тривалий час є сирні кульки, паніровані в кукурудзяних пластівцях, які подають з журавлинним соусом. Новинками меню, що одразу завоювали прихильність постійних відвідувачів Amster Damster, є ніжні креветкові крокети та пікантні крокети з нутом і кінзою, які особливо смакуватимуть вегетаріанцям. Всі крокети в Amster Damster подають з оригінальними соусами власного виробництва, що ідеально підкреслюють смак страви. Крокети — універсальна закуска, до них пасуватиме і вино, і пиво, і коктейлі. Іменинників в Amster Damster пригощають сетом фірмових закусок, до якого неодмінно входять апетитні крокети.

La Veranda

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Академіка Богомольця, 7/ 14

Бюджет: ₴₴. Закуски (124–380 грн), страви з м’яса (324–488 грн), десерти (115–199 грн).

Страви: крокети з телячих щічок – 79 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: французька та італійська кухні, меню спаржі від кухарів Томаша Фріштенські та Радека Давида, резерв столів, паркінг, доставка, тераса, формат take away.

La Veranda — це ресторан французької та італійської кухні. Безперечна перевага ресторану La Veranda — тихий сад, на який відкривається вид з великих панорамних вікон. У теплу пору року в саду і на терасі розставлені столи, за якими гості насолоджуються приємною прохолодою в тіні дерев. Над стравами у La Veranda працюють шеф-кухарі Радек Давид і Томаш Фріштенські, завдяки їм ви можете спробувати цікаві гастрономічні поєднання французької та італійської кухонь. Меню динамічне та оновлюється кілька разів на сезон; рекомендуємо спробувати оригінальні крокети з телячих щічок.

Прописка бар

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Терещенківська, 19

Бюджет: ₴. Настоянки по 29 грн, пиво, сидр та вино по 39 грн, авторські коктейлі по 79 грн, закуски (39 – 79 грн).

Страви: крокети з картоплею та шинкою – 79 грн.

Напої: сидр яблучний – 39 грн/400 мл, пиво в асортименті – 39 грн, настоянка «Айва» – 29 грн/50 мл, коктейль «Штрудель» – 79 грн, коктейль «Дюшес лонг» – 79 грн, коктейль «Ігристий Шпіц» – 79 грн.

Деталі: демократичний бар в центрі міста, стильний інтер’єр, авторські коктейлі, фіксована ціна на коктейлі, працює з 12:00 до 23:00.

Демократичний бар «Прописка» знаходиться в центрі Києва поруч з парком імені Тараса Шевченко. В меню бару — настоянки, безалкогольні коктейлі, пиво, сидр та вино. У коктейльній карті — авторські коктейлі від бартендера-міксолога Дмитра Буніна з фіксованою ціною 79 грн. До коктейлів у «Прописці» пропонують різноманітні закуски, спробуйте апетитні крокети з картоплею та шинкою.

РічПорт

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Поштова площа, 3Б

Бюджет: ₴₴. Салати (95–150 грн), гарячі закуски (68–219 грн), основні страви (44–270 грн).

Страви: крокети з картоплі – 85 грн.

Напої: пиво «Баркас» – 46 грн/0,4 л, пиво «Метеор» – 59 грн/0,5 л, Varvar Mikl Stout – 75 грн/0,33 л, Varvar IPA Nema – 75 грн/0,33 л.

Деталі: пивний бар, кілька зал, літня тераса, широкий асортимент бутильованого та розливного пива, продукція Varvar Brew, закуски до пива, мангал-меню, трансляції спортивних подій, жива музика, dj-сети.

«РічПорт» — пивний бар на Поштовій площі, біля набережної Дніпра. Інтер’єр обох зал закладу виконаний в єдиній стилістиці припортових пивних. Пивне меню пропонує скуштувати розливне пиво – якого ексклюзивно для «РічПорту» варять 4 сорти. Також тут можна випити 7 сортів українського крафту, і до кожного отримати рекомендації щодо закусок. Меню кухні складається з класичних пивних холодних і гарячих закусок на будь-який смак, салатів, страв на мангалі і ковбасок. Рекомендуємо спробувати крокети з картоплі, доповніть їх сирним або часниковим соусом.

Фото: Facebook Кухмейстер, Амстер Дамстер — Amster Damster, La Veranda Kyiv, Прописка Бар, РічПорт

Головна фотографія: Амстер Дамстер — Amster Damster

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi