Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Лазанья в ресторанах Києва: де куштувати середньовічну італійську страву - PostEat

пошук

Лазанья в ресторанах Києва: де куштувати середньовічну італійську страву
20-05-2019 0 1265


Лазанья в ресторанах Києва — тема нового матеріалу редакції PostEat. Для італійців кухня — справжнє національне надбання, частина культури та предмет гордості й любові. Сири, свіжі овочі, зелень, пишна випічка, морепродукти, м’ясо — все це в італьській кулінарії приправлено ароматними травами і любов’ю до життя. Італійська кухня є однією з найпопулярніших у світі, а нові ресторани, де готують улюблену мільйонами пасту і піцу відкриваються ледь не щодня у всіх куточках нашої планети. Ми вирішили дізнатись, де в Києві готують апетитну італійську лазанью.

Лазанья — це вид широкої пласкої пасти. Історики стверджують, що ця паста виникла в Середньовічній Італії у місті Неаполь — перший рецепт лазаньї знайдено у Liber de Coquina (кулінарній книзі), датованій початком XIV століття. За рецептом пасту необхідно було відварити у курячому бульйоні, змастити курячим жиром та присипати сиром. З плином часу лазанья набула сучасного вигляду, в різних регіонах Італії її готують за власним рецептом. В Неаполі до лазаньї можуть додавати місцеві ковбаси, фрикадельки, сири рікота та моцарела. Відому лазанью аль форно, яку готують з додаванням великої кількості соусу бешамель, традиційно відносять до кухні регіону Емілія-Романія. В інших регіонах країни до лазаньї можуть додавати різні комбінації сирів, оливки, гриби, шпинат, кабачки, фарш із різних видів м’яса. Лазанью готують в прямокутній формі, пошарово викладаючи відварені листи пасти, соус, сир та начинку, яка може бути м’ясною, рибною або овочевою. Страву запікають у духовці і подають до столу гарячою, нарізаючи на квадратні порції.

Vapiano

Де: вул. Басейна, 1-3/2 (ТЦ «Арена Сіті»).

Бюджет: ₴₴. Антипасті (49 – 199 грн), салати (79 – 209 грн), десерти (25 – 85 грн).

Страви: лазанья аль форно – 159 грн.

Напої: фреш яблучний – 59 грн, жасминовий зелений чай – 45 грн, какао – 59 грн, мохіто б/а – 69 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, мережа ресторанів італійської кухні, сучасний інтер’єр, двоповерховий заклад, відкрита кухня, бар на другому поверсі, сніданки з 09:00 до 12:00 щодня, паста і піца власного приготування, сезонні пропозиції в меню, дитяче меню, тераса, формат take away.

Vapiano — демократичний ресторан міжнародної мережі закладів італійської кухні, який знаходиться в центрі міста в ТЦ «Арена Сіті». Меню Vapiano складається переважно зі страв італійської кухні — в ресторані подають тільки пасту свіжого приготування, тісто для піци також готують самостійно за автентичним італійським рецептом. Лазанью аль форно у Vapiano запікають у печі з фірмовим соусом болоньєзе та соусом бешамель з мускатним горіхом і прикрашають базиліком.

POSITANO

Де: пр-т Павла Тичини, 1в.

Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (127 – 289 грн), домашня паста (119 – 298 грн), десерти (25 – 98 грн).

Страви: лазанья по-неаполітанськи – 169 грн.

Напої: Croci Campedello – 115/ 680 грн, La Spinosa Marugale 2017 – 450 грн, Piña Сolada – 110 грн. Kir Royal — 85 грн, кава «Коретто з самбукою» – 54 грн.

Деталі: проект команди «Сільпо», сніданки з 09:00 до 11:00 по буднях, неаполітанська піца, паста власного приготування, піч на дровах, дитячі розвиваючі майстер-класи по вихідним, сork fee, аперитиви з бренд-шефом ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньовідомий піцайоло – Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен.

Колоритний ресторан неаполітанської кухні POSITANO вже три роки пригощає гостей автентичними стравами кухні Південної Італії. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в стравах бренд-шефа Марко Черветті. До POSITANO ви можете прийти всією родиною родиною на корисний та поживний сніданок, пообідати справжньою неаполітанською піцою та повечеряти в компанії друзів. Лазанью у ресторані готують за неаполітанським рецептом з баклажанами, салямі, сирами моцарела, провола та пармеджано й соусом з томатів пелаті.

osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1.

Бюджет: ₴₴₴. Класичні закуски (149 – 309 грн), домашня паста від Костантіно Пассалаква (199 – 329 грн), м’ясні страви (189 – 1699 грн).

Страви: лазанья по-пармськи – 199 грн.

Напої: Pinot Grigio Ramato DOC, 2017 – 128 грн/100 мл, Varvara, Bolgheri DOC, 2016 – 220 грн/100 мл, Vermentino Colli di Luni DOC, Etichetta Grigia, 2015 – 880 грн/750 мл, Dettori Bianco, Romangia Bianco IGT, 2007 – 1580 грн/750 мл.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, сніданки по буднях з 8:30 до 11:00, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

Osteria Pantagruel — найперший проект сім’ї ресторанів Гусовського, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. Шеф-кухар Костантіно Пассалаква приїхав до Києва з італійського регіону Лігурія і в основу кухні ресторану поклав домашні рецепти своєї родини. В Osteria Pantagruel лазанью готують по-пармськи — з соусами болоньєзе і бешамель, моцарелою та прошуто кото.

Piccolino

Де: вул. Гончара, 67.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (136 – 265 грн), паста (194 – 850 грн), десерти (59 – 295 грн).

Страви: овочева лазанья – 212 грн, лазанья з ягням та чорним трюфелем – 435 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, ресторан домашньої італійської кухні з найбільшим вибором Prosecco в Україні, сезонне меню, спеціальні страви від шеф-кухаря, моцарела-бар, просеко-бар, паста домашнього приготування, тераса, можливість замовити страви без глютену.

Piccolino — елегантний італійський ресторан команди La Famiglia в центрі Києва з домашньою атмосферою, де представлено великий вибір італійського ігристого вина. Меню Piccolino досить велике, щомісяця його доповнюють спеціальними сезонними стравами від шеф-кухаря. В ресторані можна скуштувати легку овочеву лазанью або вишукану з ягням та делікатесним чорним трюфелем.

Spezzo

Де: Русанівська набережна, 8; вул. Велика Васильківська, 32, вул. Святошинська, 3.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (89 – 265 грн), паста і ризото (98 – 275 грн), десерти (42 – 128 грн).

Страви: лазанья а-ля болоньєзе – 184 грн, лазанья з кроликом та грибами – 198 грн, лазанья з лососем – 275 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, концептуальний інтер’єр, власна сироварня, пекарня, банкетні страви, антипасті-стіл, паста ручної роботи, сніданки щодня, винна карта, дров’яна піч, багатофункціональна дитяча ігрова кімната, резерв столів.

Spezzo — мережа італійських ресторанів з власної пекарнею і сироварнею. В закладі дотримуються кращих традицій італійської гостинності, гостей пригощають свіжоспеченої чіабатою, в обід збираються сім’ї з дітьми, а ввечері в залі запалюються свічки і ресторан наповнюється духом романтики. В ресторанах Spezzo готують три види лазаньї: класичну а-ля болоньєзе, поживну з кроликом та грибами та ніжну з лососем.

Il Riccio Italian Restaurant

Де: Контрактова площа, 8.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (160 – 750 грн), пасти і ризото (170 – 765 грн), гарніри (65 – 215 грн).

Страви: лазанья із морепродуктів – 350 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.

Деталі: італійська кухня, комунальний стіл, raw-бар, акцент на рибі та морепродуктах, відкрита кухня, антипасті, неаполітанська піца з італійських продуктів, затишний внутрішній дворик, тераса, три VIP-зали, винна кімната, контактна барна стійка, дві дитячі кімнати для дітей різного віку, ексклюзивна винна карта, авторська коктейльна карта, резерв столів.

Il Riccio Italian Restaurant — ресторан італійської кухні на Контрактовій площі, з акцентом на рибні страви та морепродукти. Ресторан знаходиться в старовинній будівлі, в якій зберегли подільську автентичність в інтер’єрі та гармонійно доповнили її італійськими елементами декору. В меню — авторські інтерпретації страв від Мілана до Неаполя, від ризото до піци, а також морепродукти з усіх приморських регіонів Італії. Лазанью в Il Riccio готують із морепродуктів з соусом із томатів, базиліка і моцарели, томатним соусом та кремом із броколі.

Фото: Facebook Vapiano, POSITANO, osteria Pantagruel, Piccolino, Spezzo, Il Riccio Italian Restaurant

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi