Масниця в ресторанах Києва: де куштувати солодкі та солоні млинці. Частина 2 - PostEat

пошук

Масниця в ресторанах Києва: де куштувати солодкі та солоні млинці. Частина 2
26-02-2020 0 1469


Редакція PostEat продовжує розповідати, як святкують Масницю в ресторанах Києва.

Почався масний тиждень 24 лютого — це улюблене багатьма свято, яке символізує завершення зими і пробудження природи. Останній лютневий тиждень багато хто бере участь в народних веселощах та смакує «символ сонця», золотисті рум’яні млинці з різними начинками. Дізнались, де куштувати солодкі та солоні млинці в ресторанах Києва — підібрали для вас заклади різних кухонь та різного цінового сегмента. Рекомендуємо не соромитись в частуваннях, адже попереду Великий піст.

Барсук

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Євгена Гуцала, 3а

Бюджет: ₴₴. Закуски (39–189 грн), страви з риби та морепродуктів (169–198 грн), десерти (89–99 грн).

Страви: млинці «Барсук» з маком, солодким сиром і вишнею — 98 грн, солодкі млинці з гарбузовим мусом, карамелізованою грушею і крем-сиром — 98 грн, млинці з лососем, моцарелою, каперсами і базиліком — 198 грн, млинці з мортаделою, томатами і моцарелою — 149 грн, млинці з вершковим маслом — 89 грн.

Напої: капуоранж – 79 грн, еспресо – 39 грн, молочний коктейль зі смаком на вибір – 59 грн, морс журавлиновий – 39 грн.

Деталі: гастропаб на Печерську, належить до сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, домашня європейська і українська кухня, сніданки, підходить для банкету, kids friendly.

«Барсук» — це демократичний гастрономічний заклад з «комфортною» космополітичною їжею. Саме з цього гастробару почалась історія «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». За фірмовими сирниками, щучими котлетками та ідеальними яйцями пашот сюди досі приїздять з усіх кінців міста. До Масниці підготували різноманітні солодкі та солоні млинці — пропонують спробувати млинці з мортаделою, томатами і моцарелою та фірмові з маком, солодким сиром і вишнею.

Царське Село

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (105–3900 грн), юшки та борщі (140–580 грн), страви з риби та м’яса (145–389 грн).

Страви: тарілка домашніх млинців із закусочним доповненням – 390 грн, холодні млинці з сьомгою та сметаною – 140 грн, млинці з м’ясом та грибною підливою – 170 грн, млинці з тунцем та сиром фета – 155 грн, налисники з полуницею та сметаною – 150 грн, запечені налисники зі смородиною, домашнім сиром зі сметанковим кремом – 145 грн, українські традиційні налисники з маком та родзинками – 125 грн.

Напої: глінтвейн – 105 грн, журавлинівка – 60 грн/50 мл, малинівка – 60 грн/50 мл, хріновуха – 60 грн/50 мл.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в історичній частині Києва в старовинній будівлі, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, сніданки щодня з 09:00 до 12:00, бізнес-ланчі, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів.

Ресторан «Царське Село» — перший український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами. До Масниці в ресторані розробили велике спеціальне меню з млинцями та налисниками. Пропонують спробувати млинці з м’ясом та грибною підливою, холодні млинці з сьомгою та сметаною та українські традиційні налисники з маком та родзинками.

Under Wonder

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 21

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (146–386 грн), салати (112–396 грн), паста і ризото (176–398 грн).

Страви: шоколадні млинці з пряним лососем, лічі, мангольдом та трюфельно-імбирним соусом – 168 грн, бурякові млинці з гуакамоле, маринованими артишоками та каперсами – 142 грн, млинці з джемом із бекону, мідіями та копченими вишнями – 148 грн, млинці з чорнилами каракатиці, яловичими щоками, ерінгами та анчоусами – 156 грн, матча млинці з манго та панакотою – 146 грн.

Напої: гарячий яблучний лимонад з чебрецем – 68 грн, американо – 46 грн, матча лате – 70 грн, лимонад грушевий – 76 грн.

Деталі: страви італійської кухні, працює цілодобово, ранні сніданки з 06:00 до 12:00, ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, змістовна винна карта, формат take away, резерв столів, оригінальний інтер’єр, літня тераса.

В цілодобовому ресторані класичної та авторської італійської кухні Under Wonder гості можуть поживно поснідати, пообідати в приємній компанії та провести романтичну вечерю. Затишний інтер’єр і красиві подачі страв створені спеціально для того, щоб надихати гостей в будь-який час доби. В основному меню – закуски, салати, паста, ризото, страви з риби та морепродуктів, карпачо, севіче, страви з м’яса та птиці, супи та десерти. До Масниці шеф-кухар Володимира Чечко розробив оригінальне меню — пропонують спробувати шоколадні млинці з пряним лососем, млинці з чорнилами каракатиці та матча млинці.

Хлебный

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 32; вул. Шота Руставелі, 16; вул. Велика Васильківська, 67/7; Хрещатик, 25.

Бюджет: ₴₴. Хліб (25–80 грн), випічка (15–85 грн), холодні сендвічі (85–130 грн).

Страви: млинці з куркою та білими грибами – 120 грн, млинці з лососем – 130 грн, млинці з кроликом, грибним соусом та трюфельною сметаною – 130 грн, млинці з бананом та шоколадом – 130 грн.

Напої: еспресо – 30/40 грн, кава на піску – 55 грн, лате – 55/75 грн, трав’яний чай – 40 грн.

Деталі: концептуальний заклад в центрі Києва, стильний сучасний інтер’єр, свіжий хліб і випічка, ранні сніданки, які подають увесь день, випічка за авторськими рецептами, формат take away.

«Хлебный» — мережа столичних кафе-пекарень рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної. Заклади працюють у синхроні з ритмом великого міста — пекарні відкриваються щодня о 07:30, щоб гості могли почати день з поживних сніданків та запашної випічки. Цілий день можна у кафе-пекарнях можна замовити сирники, курячий бульйон, поживні англійські мафіни із додатками, які подають із салатом коул слоу. Впродовж «хлібної масниці» в закладах пропонують спробувати млинці з куркою та білими грибами, млинці з лососем та млинці з бананом та шоколадом.

Ресторан Хінкалі на Шота Руставелі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

Бюджет: ₴₴. Хінкалі (18–39 грн/1 шт.), салати (135–195 грн), м’ясні страви (95–325 грн), гриль-меню (215–425 грн).

Страви: млинці з сиром сулугуні, бринзою та зеленню – 83 грн, млинці з телячим язиком – 97 грн, млинці з вишнею – 83 грн та млинці з яблуками та корицею – 73 грн.

Напої: глінтвейн – 95 грн, мохіто – 139 грн, какао з маршмелоу – 70 грн, стамбульська кава по-східному – 40 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні в центрі Києва, автентичні та авторські страви, авторський інтер’єр від YUDIN Design, кілька залів, літня тераса, багата колекція грузинських вин, гриль-меню, бізнес-ланчі в будні дні з 12:00 до 17:00, готові бенкетні пропозиції для компаній, наливки власного виробництва, спеціальні пропозиції, вина побокально, зручний резерв столів.

«Хінкалі на Шота Руставелі» вже 14 років є домівкою грузинської гостинності та місцем зустрічі зі справжніми смаками Грузії. В «Хінкалі» готують все, чим славиться грузинська кухня: хінкалі, класичні хачапурі і великі варіації хачапурі по-аджарськи та хачапурі по-царськи для компаній, пхалі, харчо, сациві, лобіо, чахохбілі, шашлик і люля-кебаб. До Масниці підготували спеціальне меню з солодкими та солоними млинцями — пропонують спробувати млинці з сиром сулугуні, млинці з телячим, млинці з вишнею та млинці з яблуками та корицею.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Супи (120–145 грн), закуски (60–198 грн), основні страви (193–325 грн).

Страви: великий сет на двох – 390 грн, великий сет на двох з наливками – 650 грн, млинці з міксом кав’яру – 220 грн, млинці з медом та солоним огірком – 140 грн, млинці з маком та білим шоколадом – 120 грн, вогняні млинці – 145 грн, млинці з українською фетою, лимонною цедрою та ароматною олією – 115 грн.

Напої: коктейль «Сон Лесі Українки» – 175 грн, наливка копчена груша – 65 грн/50 мл, чай ожина з лавандою – 60 грн, медовий раф – 65 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. Під час масної неділі в ресторані пропонують спробувати млинці з медом та солоним огірком і млинці з українською фетою, лимонною цедрою та ароматною олією.

Фото: Барсук, Царське Село, Under Wonder, Хлебный, Ресторан Хінкалі на Шота Руставелі, 100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi