М'ясо чи риба, приготовані японським методом татакі: де шукати в столиці? - PostEat

пошук

М'ясо чи риба, приготовані японським методом татакі: де шукати в столиці?
07-11-2019 0 231


Де шукати м’ясо чи рибу, приготовані японським методом татакі, дізнавалась редакція PostEat. Татакі (або тоса-мі) – це метод приготування риби або м’яса у японській кухні. Ось кілька фактів про цей метод:

  • Спосіб з тепловою обробкою м’яса чи риби з’явився в XIX столітті в історичній японської провінції Тоса (зараз префектура Коті), що відбивається в другій назві тоса-мі. Винахід методу приписується національному герою Японії Сакамото Рьома, який перейняв європейський спосіб приготування м’яса на грилі від іноземців, які жили в Нагасакі.
  • Під час приготування риби та м’яса з використанням теплової обробки продукт швидко обсмажується на відкритому вогні або на сковороді, трохи маринується в оцті, ріжеться тонкими скибочками і приправляється імбиром, розмеленим або стовченим в пасту.
  • Якщо під час приготування використовують сиру рибу, вона нарізається («розділяється на частини») і змішується з овочами, такими як, наприклад, часник, імбир, зелена цибуля або листя шисо. Перед подачею до столу страву можна поливати соєвим соусом.

А де шукати м’ясо чи рибу, приготовані японським методом татакі, розкаже PostEat.

Boho. Restaurant, Karaoke, Patio

Де: вул. Федорова, 4

Бюджет: ₴₴₴. Салати (218–375 грн), основні страви з м’яса і птиці (258–988 грн), десерти (128—700 грн).

Страви: лосось татакі у соусі юзу на соляному камені – 228 грн, тунець татакі у соусі юзу на соляному камені – 288 грн.

Напої: еспресо – 60 грн, капучино – 65 грн, морквяний фреш – 70 грн.

Деталі: авторські і класичні страви, сніданки з 11:00 до 16:00, японський гриль робата; тематичні вечірки, страви, приготовані в сковороді wok; барна карта, коктейльна карта.

У Boho. Restaurant, Karaoke, Patio на вас чекає вишукана їжа та смачні напої. Тут ви можете замовити лосось або тунець татакі у соусі юзу на соляному камені – звучить цікаво, чи не так? Варто замовити до обраної страви цікаві коктейлі чи  міцний алкоголь.

Meiwei

Де: вул. Велика Васильківська, 23; Новокостянтинівська, 4а; пл. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 5 поверх; вул. Дніпровська набережна, 12, ТРЦ River Mall

Бюджет: ₴₴. вок-страви (109 — 165 грн), супи (99 — 189 грн), роли (119 – 199 грн), салати (69 — 139 грн), десерти (69 — 75 грн).

Страви (закуски): салат з лососем-татакі – 119 грн, рол татакі з лососем – 159 грн, морський окунь у соусі «світ-чилі» — 139 грн, удон з яловичиною – 139 грн, рамен зі свининою/качкою – 139 грн

Напої: імбирний чай – 37 грн, саке – від 56 грн

Деталі: паназійська кухня; доступні замовлення через чат-боти у Facebook, Telegram та Viber, а також через сайт; вегетаріанські страви; доставка Glovo, Uber Eats.

Meiwei — мережа ресторанів швидкої та смачної паназійської кухні. Тут подають страви тайської, китайської, японської кухонь. Восени в Meiwei суттєво оновили меню, додавши, в тому числі, страви з лососем-татакі. Для цього рибу маринують та злегка обпалюють перед подачею. Замовити рол татакі з лососем або ж салат з лососем-татакі можна у закладі, замовити з собою, а також скористатися зручною доставкою через сайт http://meiwei.com.ua, чат-бот або сервіси доставки Glovo та Uber Eats.

Fujiwara Yoshi

Де: вул. Солом’янська, 15а, вул. Драгомирова, 11.

Бюджет: ₴₴₴. Роли (65–625 грн), сашимі (245–1550 грн), десерти (95–195 грн).

Страви: «Самон татаки» — 365 грн, «Хон магуро татаки» — 635 грн.

Напої: з напоєм вам люб’язно допоможуть визначитися у закладі.

Деталі: шеф Йошихіро Фудзівара, авторська японська кухня, окремий VIP-зал, поставки унікальної риби, морепродуктів і оригінальних японських інгредієнтів до закладу, тунець-меню, акваріум з живими крабами, лобстерами, лангустами і устрицями, меню від шефа, регулярні заходи, доставка, унікальна особливість закладу — «Дні тунця», коли рибу обробляє особисто шеф Фудзівара Йошихіро; поставки делікатесних видів охолодженого дикого і фермерського тунця.

У ресторанів авторської японської кухні Fujiwara Yoshi є унікальна особливість — «Дні тунця», коли рибу обробляє особисто шеф Фудзівара Йошихіро. Варто скуштувати страву під назвою «Хон магуро татаки» — злегка обсмажені шматочки голубого тунця Татакі з соусом понзу, желе юдзупон і салатним міксом. Якщо ж ви полюбляєте лосось, замовляйте «Самон татаки».

Mushlya Cafe

Де: вул. Велика Васильківська, 43

Бюджет: ₴. Устричний бар (39–569 грн), кав’яр-бар (49–69 грн), боули – 89 грн.

Страви: картопляні панкейки з тунцем татакі – 79 грн.

Напої: prosecco – 49 грн, брют Gastrofamily – 169 грн/750 мл, коктейль Mushlya Sprits – 49 грн.

Деталі: кафе зі стравами з риби та морепродуктів, належить до «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», знаходиться в центрі Києва, свіжі морепродукти та устриці, кав’яр-бар, морепродукти на грилі, сніданки, вино від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», take away.

Mushlya Café — seafood-заклад в центрі міста від мережі ресторанів Дмитра Борисова. Ви знайдете тут розширене меню страв, які подають офіціанти. У закладі подають картопляні панкейки з делікатесною рибою, а саме з тунцем татакі. До страви варто замовити бокал просеко чи брюта.

COIN

Де: бізнес-центр IQ, вул. Болсуновська, 13/15, 3 поверх.

Бюджет: ₴₴₴. Стартери (160–650 грн), страви від шефа (160–1350 грн), десерти (220–980 грн).

Страви: тунець татакі з овочевим спрінг-ролом та соусом том ям – 290 грн.

Напої: із напоєм вам люб’язно допоможуть визначитися офіціанти.

Деталі: знаходиться в центрі Києва (Печерськ), тайська, середземноморська і японська кухні, доставка, паркінг, відкрита кухня в основній залі, kids friendly, винна карта, заходи і тематичні вечірки, банкетні пропозиції, VIP-зал.

Ресторан COIN — це заклад, де класичні страви азійської кухні набувають своїх найкращих смаків. Спробуйте тунець татакі з овочевим спрінг-ролом та соусом том ям, поєднавши страву з цікавими коктейлями закладу для розкриття усіх гастрономічних граней азійської кухні.

KAMA Restaurant

Де: вул. Сагайдачного, 15

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (160–450 грн), основні страви (320–990 грн), роли (210–410 грн).

Страви: лосось татакі з імбирно-соєвим соусом – 230 грн.

Напої: із напоєм вам люб’язно допоможуть визначитися офіціанти.

Деталі: ресторан паназійської кухні, розташований на 7 поверсі готелю Riviera House, панорамний вид на старовинний Поділ та Дніпро, кілька зал, стильний інтер’єр, страви з морепродуктів, класичні та авторські коктейлі, великий вибір вина з різних куточків світу, vip-room і кімната для паління, кальян, арт-об’єкт — КАМА bar із дзеркальною стелею і світловою інсталяцією.

KAMA Restaurant — ресторан авторської паназійської кухні, який знаходиться на 7 поверсі готелю Riviera House. Особливістю ресторану є не лише красивий панорамний вид з вікон, але й можливість спостерігати за процесом приготування страв завдяки відкритій кухні. Любителі лосося оцінять ніжний лосось татакі з імбирно-соєвим соусом.

Фото: Facebook Boho. Restaurant, Karaoke, Patio, Meiwei, Fujiwara Yoshi, Mushlya Cafe, COIN, KAMA Restaurant

Головна фотографія: Meiwei

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi