Напопулярніші страви країн світу. Частина 1 - PostEat

пошук

Напопулярніші страви країн світу. Частина 1
23-10-2019 0 7210


Напопулярніші страви країн світу знайшла для вас редакція PostEat. Впевнені, що більшість із цих страв ви напевно куштували у затишних столичних ресторанах. Однак ми вирішили нагадати вам, звідки ж походять ці популярні страви та розповісти про них дещо цікаве. Тепер ви зможете не лише куштувати улюблені страви, але і знатимете про них більше. В чому відмінність неаполітанської піци від американської, що таке «сусі» та з якими соусами їсти качку по-пекінськи, розкаже PostEat!

Неаполітанська піца, Італія

Піца – це  італійська національна страва, а саме, корж зазвичай круглої форми, який покривається томатною пастою та з додаванням різноманітних інгредієнтів, і запікається. Бренд-шеф ресторанних проектів «Сільпо», італієць Марко Черветті стверджує, що «піца – це не італійська страва, а неаполітанська». Шеф каже, що ця страва була придумана в Неаполі майже 3000 років тому. За словами Марко, в інших містах Італії піцу готують, як у будь-якому іншому місці в світі – хтось трохи краще, хтось трохи гірше. Тісто справжньої неаполітанської піци має бути повітряним, м’яким та легким. Неаполітанська піца готується з мінімальною кількістю начинки (на відміну від американського варіанту піци) в дров’яній печі та випікається при 480 градусах. Ця піца лежить в печі хвилину, а ще її треба постійно рухати – інакше вона згорить. В Неаполі на одну персону подають цілу піцу, не ріжучи її на шматки. Кожен може різати її, як собі схоче.

Суші, Японія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Суші — це японська страва з рису з різними інгредієнтами (наприклад, морепродуктами, овочами, фруктами). Історія виникнення суші бере початок в Південній Азії, де варений рис стали застосовувати для приготування і консервації риби. Жителі Японії в 10 столітті н.е. почали солити рибу з рисом, щоб шляхом ферментації продовжити термін її придатності, і назвали цю страву суші. Зустрічається також назва «сусі», більш співзвучна з японською назвою страви. Базовим інгредієнтом суші є спеціально підготовлений рис. Також використовуються сушені листя водоростей – норі. Існує кілька видів суші, наприклад нігірідзусі — довгастий валик рису з васабі і тонким шматочком начинки, яка кладеться зверху, гункан-макі (з японської – «рулет-військовий корабель») — це суші з рисом і начинкою, загорнуті листком норі, макідзусі (більше відомі за межами Японії як «роли») готують за допомогою бамбукової циновки. Рис і начинку загортають в норі, цей рулет потім розрізають на 6-8 шматків.

Качка по-пекінськи, Китай

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Качка по-пекінськи є однією з найвідоміших страв китайської кухні. Рецепт страви став відомий ще у 1330 році: він був опублікований у книзі «Найважливіші принципи харчування» китайським медиком та дієтологом на ім’я Ху Сихуей. Підготовлену качку разом зі шкурою запікають у спеціальній печі на дровах з дерева вишні, при цьому весь зайвий жир з качки має вийти під час приготування. До столу качку подають, перед тим нарізавши скибочками. М’ясо качки смакують із різноманітними соусами (наприклад, хойсін), можуть подавати з рисовими млинцями. У Китаї качку по-пекінськи подають в спеціалізованих ресторанах.

Пончик (donut), США

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Пончики в США давно стали одним із національних символів. Головний персонаж американського анімаційного серіалу «Сімпсони» Гомер полюбляв їсти пончики, а в американських серіалах часто саме пончики їдять головні герої під час невеликих перекусів. Американський антрополог доктор Пол Р. Маллінс (Paul R. Mullins) навіть опублікував книгу «Глазурована Америка: історія пончика» (Glazed America: A History of the Doughnut). У 1950 році в США відкрилися Dunkin Donuts, заклади мережі стрімко завоювали популярність у багатьох країнах. Цікаво, що з 1938 року кожну першу п’ятницю червня в США відзначають Національний день пончиків. Пончики зазвичай готують із борошняного тіста, вони бувають як цілісні (filled doughnut), так і з отвором посередині (ring doughnut), глазуровані або ні, з начинкою чи без неї. У якості начинки використовують вершки, фруктові чи ягідні джеми, заварний крем та інше.

Круасани, Франція

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Круасани асоціюються із вишуканим французьким сніданком та запаморочливим ароматом випічки, чи не так? Круасани готують з листкового тіста з вмістом вершкового масла жирністю не менше 82%. Часто круасани готують з різноманітними начинками (як солоними, так і солодкими). Цікаво, що у Франції круасан вперше з’явився у 1770 році завдяки приїзду з Відня Марії-Антуанетти і появи разом з нею в Парижі «віденської випічки». Але віденський і французький круасани — це все ж два різних вироби (з Відня лишилася тільки форма виробу, а виготовляти його з листкового тіста з маслом почали саме французькі кухарі).

Лазанья, Італія

Ароматна та ситна лазанья підійде для смачного ланчу. Це традиційна італійська страва, яку готують з листів тіста, начинки та соусу (традиційно бешамель). Начинкою для лазаньї найчастіше виступає фарш, овочі сир тощо. Вперше лазанью почали пекти в Емілії-Романії, тоді страву випікали на пательнях без ручок. Цікаво, що тісто для лазаньї готують виключно з борошна з твердих сортів пшениці. Лазанью готують, як правило, з 6 шарів тіста, на кожен шар кладуть фарш, гриби, овочі, а зверху посипають тертим сиром та додають кілька шматочків масла. Італійці використовують рікоту та моцарелу, готуючи лазанью, а пармезан є обов’язковим інгредієнтом класичної лазаньї болоньєзе.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi