пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Останній місяць однієї з найтяжчих українських зим завершився не так плідно, як січень 2023 — де були десяток барів, десяток кав’ярень та десяток ресторанів. Проте в лютому в столиці таки відкрилось десять нових закладів різних концепцій та цінових категорій. Серед відкриттів лютого — бістро та take away на Подолі, сучасна італійська кухня на Оболоні, стрітфуд на ВДНГ, коктейльний бар біля Золотих воріт та чарочна біля Майдану.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: проспект Володимира Івасюка, 6, корп. 7
Бюджет: ₴₴
Години роботи: з 10:00 до 22:00
Дещо з меню: піца з мортаделою і буратою — 330 грн, салат-мікс з вугрем — 420 грн, карпачо з артишоків, авокадо і цукіні — 260 грн, паста з качкою, грибами ерінгами та в’яленими томатами — 280 грн, лимонне різото з креветками, морськими гребінцями, мідіями та кальмарами — 385 грн.
Деталі: Casa Lorа — дім-ресторан нової італійської кухні та винний бар на Оболоні. Інтер’єр в ресторані тематичний у затишному стилі будинку з кімнатами та цікавим декором. За кухню відповідає шеф Артем Пилявський, який відповідає і за меню Trattoria No.5. В Casa Lorа пропонують сніданки в ранкові години, антипасті та салати, піцу, пасту та ризото, страви з м’яса та риби і десерти. Серед фірмових страв — равіоль від Лори, турнедо Россіні, каннолі з фісташковим кремом, також печуть фірмовий солодовий хліб з фенхелем. Винна карта Casa Lora налічує більше 80 різних вин з усього світу (в тому числі натуральні, органічні, безалкогольні).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Ярославська, 15/23
Бюджет: ₴₴
Години роботи: пн-пт 08:00–21:00, сб-нд 09:00–21:00
Дещо з меню: Вишні-дивовижні — 197 грн, буні Іринка Апельсинка — 117 грн, сендвіч з індичкою пастрамі — 279 грн, бульйон Подніпровський – 117 грн, ланч Київський — 269 грн, салат «Назар, то Цезар по-нашому» — 269 грн.
Деталі: Новий формат бістро та take away tisto розпочав роботу 25 лютого у тестовому на Подолі. За інтер’єр відповідає дизайн-студія I’m design. Гордість tisto — бунь, фірмовий новоспечений український пиріжок. Як зазначають у закладі, «відповідь французьким круасанам та американським сінабонам». З розробкою основного меню у tisto допомагав Євген Мензелевський — окрім випічки, є сніданки солодкі та солоні, салати, сендвічі та супи і чотири основні страви. За баром у tisto головний Олександр Малишев, гостям пропонують найпопулярніші безалкогольні та алкогольні напої, як власного виробництва, так і цікавих українських та європейських виробників. Також в закладі «Гастроном Ом-ном» з асортиментом від українських крафтярів. У tisto раді домашнім улюбленцям, для них заготовлені миски та смаколики. Заклад оснащений генератором та стабільним вайфаєм.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: проспект Академіка Глушкова, 1, П5
Бюджет: ₴
Години роботи: щодня 11:00 — 21:00
Дещо з меню: бургер з яловичиною — 188 грн, локшина тонкацу — 199 грн, рис діп фрай — 189 грн,болоньез дог — 129 грн, рол кімчі з лососем — 205 грн.
Деталі: United Food Center (U.F.C) — street food формат, зібраний з різних куточків світу, який розпочав роботу на ВДНГ. Проєкт створили шеф Антон Богданов, який зараз є учасником одного кулінарного шоу та Захар Селецький, який в ресторанному бізнесі вже 17 років. В меню страви української, американської, азійської та європейської кухонь: бургери, локшина, рис, доги, роли з лавашу та картопля. Щодня в U.F.C можна пообідати новим ланч-меню. Страви можна замовити також з доставкою через Glovo.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: проспект Перемоги, 55А (Adagio Kyiv Beresteiska)
Бюджет: ₴₴
Години роботи: 12:00 — 22:00
Дещо з меню: брускета з креветками та кремом з авокадо — 167 грн, гісуаз зі свіжим тунцем — 248 грн, лазанья з кроликом — 264 грн, таджин з дорадо — 330 грн.
Деталі: Ресторан 74urbanfood відкрився на проспекті Перемоги в готелі Adagio Kyiv Beresteiska. Числа в назві означають 7 днів тижня, протягом яких завжди зустрічають гостей та 4 частини світу, адже готелі ibis присутній у великих містах по всьому світу, тому в ресторані представлена кухня всіх частин світу. У закладі є окрема co-working open space зона для роботи, основний зал зі сценою, де проходять вечори живої музики і lounge зона з баром, гамаками та настільним тенісом/футболом. Також фішкою ресторану є відкрита кухня та широка авторська коктейльна карта. У новому 74urbanfood є генератор і безперебійний інтернет.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Леонтовича, 1
Бюджет: ₴₴
Години роботи: пн-ср 15:00-21:00 (чт-нд до 22:00)
Дещо з меню: локшина з креветками — 330 грн, чізбургер з телятиною — 280 грн, смажений рис з морським окунем — 260 грн, тартар із сьомги з хіяши вакаме та горіховим соусом — 310 грн.
Деталі: Behind The Door — новий бар в центрі міста. Заклад відкрила команда з Харкова, яка літом переїхала до Києва, згодом орендувала готове приміщення та запустила свій проект. Власники позиціонують локацію як «затишне місце за великими дверями в центрі міста». У BTD зробили акцент на смаку, кухні та бару. В меню локшина, чізбургер, тартар, паста, спринг-роли, чізкейк. До страв пропонують збалансовану коктейльну карту та світову класику.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Костянтинівська, 16
Бюджет: ₴₴
Години роботи: щодня 13:00-22:00
Дещо з меню: брускета з пряними та в’яленими томатами — 140 грн, сальмон бургер з авокадо та картопляними чіпсами — 280 грн, ньоккі з сирним соусом, чері та пармезаном — 160 грн.
Деталі: Special Place — новий бар на Подолі. В закладі є куточок ЗСУ та коктейль «BRAVERY», 20% з якого перераховуються на потреби ЗСУ. Раніше бар працював у центрі Києва з форматом благодійних вечірок та стенд-ап зустрічей. При створенні нового формату закладу команда працювала над ребрендингом та переосмисленням концепції закладу. В меню є бургери, салати, брускети, стейки, крильця та багато інших позицій. Окрім Special коктейлів у барі можна спробувати світовом коктейльну класику. В карті кальянів різноманітність від м’яких та солодких до міцних та пряних водночас.
Переглянути цей допис в Instagram
Де: вулиця Городецького, 11а
Бюджет: ₴₴
Години роботи: чт-сб 10:00–22:00, нд-ср: 10:00–20:00
Дещо з меню: круасан з шоколадом — 185 грн, капкіш з куркою — 110 грн, брускети з масляною рибою — 220 грн, сирна тарілочка — 270 грн, ромова баба — 80 грн.
Деталі: «Мінібар» відкрився у центрі міста на розі Заньковецької та Городецького. Формат закладу об’єднує «рюмочну біля Франка, кафе та булочна на ранок, винний магазин та бар зі сніданку і до комендантської». В закладі велика винна шафа з натуральним та класичними винами від імпортера Roots, а також міцний алкоголь. Ви можете придбати вино до дому по ціні полиці магазину, відкорковувати його у закладі можна з cork fee. До напоїв пропонують закуски та десерти, а зранку до кави свіжі круасани.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Михайлівська, 22Б
Бюджет: ₴₴
Години роботи: 10:00 — 21:00
Дещо з меню: асорті близькосхідних закусок — 190 грн, мідії у сирному соусі — 210 грн, деруни з лісовими грибами — 150 грн, шніцель з телятини по-віденськи — 210 грн.
Деталі: Тематичне арт-кафе «Alcatraz» визначає свою концепцію як «неординарний з фіглярним інтер’єром, спокусливими стравами та димним хмелем». Арт-кафе оформлене у тюремному стилі, з тематичними елементами декору, класичними та авторськими коктейлями і кальяном. В закладі два зали зі столами, відокремленими тюремними гратами, та, як визначають у закладі, віп-кімнат «карцер для дружніх посиденьок з компанією». Не дивлячись на специфіку оформлення, меню арт-кафе «Alcatraz» різноманітне — кухня у закладі европейська з певними українськими акцентами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Дегтярiвська, 9
Бюджет: ₴₴
Години роботи: щодня 09:00-21:00
Дещо з меню: ризото з креветками — 150 грн, курка теріякі з рисом — 100 грн, бланкет з телятини з картопляним пюре — 130 грн, котлета по-київськи — 105 грн, салат з лососем — 160 грн, сирне асорті — 180 грн.
Деталі: Daleny — демократичний ресторан європейської кухні, який відкрився недалеко від ст. м. «Лук’янівська». Раніше на цій локації працював гастробар «SiNiTZA». Інтер’єр в закладі лаконічний, є кілька зал. Також в Daleny є караоке бар. В меню сніданки, салати та гарячі закуски, кілька перших та основні страви. Різноманітна барна карта з міцними напоями, європейськими винами, чаєм та кавою й іншими безалкогольними напоями.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Березнева, 12, корпус 1
Бюджет: ₴₴
Години роботи: щодня 08:00-21:00
Дещо з меню: еспресо — 60 грн, фільтр — 65 грн, хенд брю — 85 грн, раф — 75 грн, капучино — 65/85 грн.
Деталі: Astra Coffeebar — перша кав’ярня в Києві від обсмажувальника «Фунт кави». Закладі почав роботу на лівому березі на території ЖК «Комфорт Таун». В кав’ярні готують класику та альтернативу на зерні власного обсмаження, до напоїв пропонують десерти. Також можна придбати каву додому.
Головна фото: Casa Lora
Фото: Facebook/Instagram Casa Lora, tisto, United Food Center, 74urbanfood, Behind The Door, Special Place, «Мінібар», Alcatraz, Daleny, Astra Coffeebar.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi