10 ресторанів та кафе, що відкрились в Києві у січні 2023 - PostEat

пошук

10 ресторанів та кафе, що відкрились в Києві у січні 2023
14-02-2023 0 5263


Про нові січневі ресторани та кафе Києва 2023 розповідає редакція PostEat. Перший місяць року поповнив гастрономічну карту столиці на кілька десятків закладів різних форматів, ми вже розповідали вам про нові бари та нові кав’ярні. Черга розповісти про десяток нових ресторанів та кафе — серед відкриттів ресторан середземноморської кухні на Печерську, чайна на Рейтарській, чергове міністерство шаурми на Подолі та новий формат міністерства чебуреків на Басейній, ресторан узбецької кухні поблизу Софійської площі та гастробар на Саксаганського.

Porto Maltese

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Лесі Українки, 30В

Бюджет: ₴₴₴

Години роботи: 11:00-22:00

Дещо з меню:  гуакамоле зі стружкою тунця — 340 грн, салат з вугрем та морськими водоростями — 465 грн, мідії з горошком — 375 грн, пене з лососем — 455 грн, крило ската — 240 грн/100 г.

Деталі: Ресторан «Porto» — новий заклад ресторанної мережі середземноморської кухні в центрі міста. Інтер’єр авторства loft buro (Oleg Volosovskiy) просочений глибокою морською блакиттю з яскравими білосніжними акцентами. У меню ресторану представлені різноманітні види молюсків та риби. Гості самостійно можуть обрати спосіб приготування: соте, суп, сиціліано, в пергаменті, на грилі, по-домашньому та в солі, а потім спостерігати за процесом приготування на відкритій кухні. До кожної позиції сомельє підбере винну пару, у винотеці зібрані одні з кращих зразки вин світу.

«Міністерство шаурми»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Сагайдачного, 37

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн 12:00-21:00, вт-нд 10:00-21:00

Дещо з меню: шаурма BANGKOK — 255 грн, шаурма ALBA — 245 грн, шаурма KYIV — 195 грн, шаурма CAIRO — 185 грн.

Деталі: Друге «Міністерство Шаурми» на Подолі відкрили Євген Таллер та Спартак Велішаєв в останні дні 2022. В «Міністерстві Шаурми» відмовилися від електро грилів, готують всі продукти на відкритій кухні з використанням вугілля. Лаваш для шаурми також роблять самі. За кухню в закладах відповідають професійні кухарі на чолі з шефом Владиславом Цимбалюком. До відкриття нової локації запровадили 2 нові види шаурми: азійська BANGKOK з тунцем, яйцем маринованим у соєвому соусі, битими огірками, томатами, салатом Айсберг, спайсі соусом та кунжутом і італійська TURIN з ростбіфом із яловичини, маринованим в зернах гірчиці, свіжими та в’яленими томатами, соусом песто з петрушки та волоських горіхів, моцарелою, часниковим айолі.

«Міністерство чебуреків»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Басейна, 9

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-21:00

Дещо з меню: чебурек яловичина з соусом на основі йогурту та томатної аджики L/XXL — 125/155 грн, чебурек курка + чеддер з соусом на основі йогурту та томатної аджики — 120 грн, чебурек чотири сири із моцарелою, чеддером, пармезаном, горгондзолою з інжирно-ягідним соусом — 145 грн.

Деталі: «Міністерство Чебуреків» на Басейній вже третій проєкт Євгена Таллера та Спартака Велішаєва. Головна ідея мережі ресторанів “Ministry of” — розвиток стрітфуд культури країни. За кухню в закладах відповідають професійні кухарі на чолі з шефом Владиславом Цимбалюком. Наразі в меню зібрано 7 різних видів чебуреків як з традиційними смаками, так і незвичайними поєднаннями, наприклад, з бринзою, песто та в’яленими томатами чи з картоплею, трюфельным кремом та пармезаном.

Philadelphia Roll&Bowl

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Кільцева, 1 (ТРЦ Республіка, фудкорт)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-21:00

Дещо з меню: Філадельфія з лососем — 239 грн, гункан з вугром — 199 грн, Green Roll з королівським окунем та манго — 219 грн, боул з тунцем, кіноа й авокадо — 179 грн.

Деталі: Моноформат ролів та боулів Philadelphia від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова на умовах франшизи розпочав роботу на фудкорті ТРЦ Respublika Park. У новій Philadelphia готуватимуть фірмові роли, гункани, боули та поке, а також гарячі азійські страви: том ям, локшину WOK, тигрові креветки і роли темпура. До їжі пропонують вино, пиво, сидр та каву. 

«Хавоканд»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Житомирська, 15A

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-пт: 10:00-21:00, сб-нд: 11:00-21:00

Дещо з меню: долма — 100 грн, шурпа — 120 грн, плов — 120 грн, манти — 120 грн, димлама — 110 грн, люля-кебаб з гарніном — 170 грн, самса по-узбецьки — 60 грн.

Деталі: «Хавоканд» — ресторан узбецької кухні поблизу Софійської площі. Заклад знаходиться в підвальному приміщенні, має два зали, стіни оформлені тематичним розписом. Назвали заклад на честь міста в Ферганскій області а сході Узбекистану. В меню долма, хумус, лагман та шурпа, плов, манти, димлама, люля-кебаб та самса.

Gogi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Івана Мазепи, 3

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 12:00-20:30

Дещо з меню: купати — 195 грн, чакапулі — 235 грн, люля-кебаб із міксу телятини та свинини — 215 грн, хачапурі по-аджарськи з білими грибами — 286 грн.

Деталі: Четверта хінкальня Gogi відкрилася на Арсенальній. Нова локація готова прийняти та нагодувати одночасно майже сотню гостей. Має три зали – одна з которих чудово підійде для компаній до 20 гостей. У ресторанах пропонують спробувати популярні страви грузинської кухні: хінкалі, хачапурі, чкмерулі, кубдарі та інші традиційні страви грузинської кухні.

One Tea Tree

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Рейтарська, 30

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-21:00

Дещо з меню: чай зелений basic MONSTER GREEN’ 21 — 110 грн/ на одного, чай червоний advanced DOPE 1958′ 21 — 240 грн/на дві особи, анчоуси з томатами та чилі зі спельтовим хлібом на заквасці зі льном — 180 грн, мелт курочка-карі — 170 грн, медовик з червоним копченим чаєм — 180 грн.

Деталі: One tea tree — це чайна на Рейтарській, яку відкрили Мітя Мухін (First Line Group) та Єгор Петрів (Banda). Інтер’єр закладу створили YOD Group (Володимир Непийвода) та художник Іван Грабко. В закладі пропонують фермерські чаї з китайської провінції Юньнань, які подають у вінтажному чайному посуді. Меню чайної створив шеф Володимир Ташаєв («Італійська Редакція», «Життя Чудових Людей», «Улюблений Дядя»). Гостям пропонують закуски, хліб з різноманітним маслом, спельтову кашу, мелти та десерти. Окрім чаю можна замовити келих натурального вина або чашку V60.

Promenade

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Предславинська, 57 (ЖК «Французький квартал-2»)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-22:00

Дещо з меню: карпачо з телятини — 245 грн, Цезар зі слабосоленим лососем — 235 грн, боул з креветкою — 295 грн, локшина WOK з телятиною — 225 грн, курча «Тандурі» з капустою кімчі — 290 грн.

Деталі: Cafe Promenade відкрилось в житловому комплексі «Французький квартал-2» неподалік від метро “Либідська”. Формат закладу сімейний для щоденних візитів з родиною та друзями. В меню кафе є класичні сніданки, різноманітні салати та боули, локшина та паста і десерти. В барній карті вина, лимонади, чай та кава й інші безалкогольні напої.

«Іскра»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Саксаганського, 40

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-22:00

Дещо з меню: спрінг рол з лососем — 169 грн, салат з грушею та горгонзолою — 169 грн, індичка з овочами гриль — 219 грн, фунчоза з телятиною — 229 грн.

Деталі: «Іскра» — новий гастробар на Саксаганського. На цій локації раніше працювали азійський заклад Tiger і гастробар Sreda. В «Іскрі» пропонують сніданки цілий день, тартар і спрінг-роли на закуску, кілька салатів, пасту та фунчозу, а також три десерти. В барній карті авторські коктейлі, глінтвейн та кава. В будні дні з 12:00 до 16:00 можна замовити ланч з 4 страв за 220 грн.

«Чік-Чірік»

Де: вулиця Еспланадна, 30А

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 09:00-22:00

Дещо з меню: хот дог французький — 39 грн, креветки фрі — 149 грн, картопля фрі з куркою з сирним соусом — 79 грн, шаурма з лососем — 139 грн, шаурма веганська з авокадо — 119 грн, шаурма куряча з дор блю — 99 грн.

Деталі: «Чік-Чірік» — кафе-бар, який відкрився на Еспланадній навпроти торгівельно-розважального «Гулівер». Раніше заклад працював на Подолі. В меню закладу шаурма, хот-доги, картопля та креветки фрі, курячі нагетси, глінтвейн, змішані напої та кава. Також можна замовити кальян.

Головна фото: «Міністерство шаурми»

Фото: Facebook/Instagram Porto Maltese Restaurant, «Міністерство шаурми», «Міністерство чебуреків», Philadelphia Roll&Bowl, «Хавоканд», Gogi, One Tea Tree, Promenade, «Іскра», «Чік-Чірік».

 

Читайте також: 

10 барів, що відкрились в Києві у січні 2023

10 кав’ярень, що відкрились в Києві у січні 2023

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi