Нові заклади Одеси: шо цікавого відкрили за півроку - PostEat

пошук

Нові заклади Одеси: шо цікавого відкрили за півроку
18-10-2019 0 3703


Ресторанна палітра Одеси поповнюється новими цікавим закладами чи не щотижня — авторські страви, захоплюючі концепції, розкішні дизайни, оригінальні формати та ексклюзивні подачі. Розповідати про нові заклади Одеси одне задоволення, проте ми рекомендуємо вам особисто спробувати і оцінити кухню ресторанів. Які ресторани відкрили в Одесі за останні півроку — починаємо розповідати з цього матеріалу.

Monica Pinza Pasta Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Єкатерининська, 23

Бюджет: ₴₴₴. Пінца (95–197 грн), паста (82–192 грн), антипасті (65–175 грн), десерти (80 грн).

Страви: пінца Monica – 175 грн, пінца з мортаделою та фісташками – 162 грн, паста з креветками, помідорами та перно рікар – 192 грн, ньокі з моцарелою та горгонзолою – 127 грн, пепер стейк з руколою – 265 грн.

Напої: еспресо – 30 грн, фрапе – 40 грн, лимонад – 35 грн, чай – 45 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, знаходиться в центрі міста, власники — Михайло Серебрін і Дмитро Колбасюк («Братья Гриль», «Хаджибей», «Крым», «Хинкальная»), пінца, піца, стильний концептуальний інтер’єр, два поверхи, літня тераса у дворику.

Monica Pinza Pasta Bar — ресторан, названий на честь рідкісного сорту винограду, який росте на Сардинії. В інтер’єрі відразу помічаєш люстру з перевернутих келихів, яка вже увірвалася в стрічки Інстаграма. Основа меню пінца — аналог відомої всім піци на більш легкому тісті. Для приготування пінци використовують спеціальну італійську піч, яка тримає ідеальну температуру для випікання. Також у  Monica Pinza Pasta Bar готують фреш-пасту — гість обирає основу для пасти (спагетті, тальоліні, тальятелле, фузіллі, казаречче) і доповнює її соусом.

LOU LOU

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Єкатерининська, 6

Бюджет: ₴₴. Закуски (129–259 грн), сендвічі (157–169 грн), основні страви (159–277 грн).

Страви: рапан з молодою картоплею, стиглими авокадо, соусом айолі з кімчі та кінзою – 179 грн, равлики по-бургунськи – 165 грн, філе міньйон з трюфельно-пармезановим соусом та гарніром – 277 грн, сириний сет – 189 грн.

Напої: фільтр кава – 55 грн, лате з солоною карамеллю – 63 грн, матча лате – 68 грн, смузі манго-ласі – 119 грн.

Деталі: міське кафе у паризькому стилі, знаходиться у центрі міста, стильний інтер’єр, делікатеси, великий вибір французьких вин, вина побокально, коктейлі від бару The Fitz.

LOU — французьке міське кафе у стилістиці повсякденних паризьких закладів, яке вечорами перетворюється на винний бар. В меню — щоденні страви мешканця французької столиці: равлики, традиційні сендвічі та цукерки з фуа-гра. У винній карті зібрали понад 50 позицій французьких вин, великий вибір побокально. Створене власниками відомого бару The Fitz, кафе LOU отримало спеціальну коктейльну карту — напої  з The Fitz передають до LOU через вікно, яке з’єднує обидва заклади.

Peggy Smith

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Буніна, 27

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (55–159 грн), бейгли (69–155 грн), основні страви (95–257 грн), десерти (75–115 грн).

Страви: бейгл Нью-Йорк – 149 грн, бейгл Golden Rush – 89 грн, мак&чіз – 95 грн, біфштекс – 179 грн, медові ребра – 159 грн.

Напої: яблучний фреш – 65 грн, сік – 29 грн, рістрето – 35 грн, лате – 45 грн.

Деталі: ресторан нової американської кухні та бар, інтер’єр в стилі ар-деко, літня тераса, акцент на бейгли, авторські коктейлі, сніданки.

Peggy Smith — ресторан нової американської кухні, який відкрився влітку. Інтер’єр Peggy Smith виконано в стилі ар-деко — поєднання зеленого і вельветово-рожевих кльорів, латунні світильники, на стінах картини сучасних одеських художників. Ресторан має кілька основних залів, під якими знаходиться затишний бар з ексклюзивною коктейльної картою. В Peggy Smith можна поснідати, пообідати, повечеряти або просто зайти з друзями на коктейль. Сніданки тут подаються цілий день, основою меню є пишні, ароматні, справжні американські бейгли.

U restaurant about u

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька, 1а

Бюджет: ₴₴. Закуски (85–195 грн), салати (85–155 грн), основні страви (85–355 грн).

Страви: пампушка з мідіями, сирним соусом, карамелізованою цибулею та шпинатом – 75 грн, картопляні деруни з ікрою оселедця – 90 грн, закуска з рапанів із помідорами та соусом із зелені та бринзи – 130 грн, галушки з телятиною та соусом з херсонських помідорів – 140 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, знаходиться в центрі міста, ідейний натхненник Віктор Тітов, шеф-кухар Євген Зіпер, локальні продукти, стильний інтер’єр, літня тераса, доставка, рибне меню оновлюється щодня, резерв столів.

U restaurant about u — ресторан сучасної української кухні, який відкрився в центрі Одесі навесні. Заклад об’єднав знайомі з дитинства національні традиції і сучасний підхід до їжі. Ідейним натхненником ресторану став голова Асоціації шеф-кухарів Півдня України Віктор Тітов, основним завданням якого є популяризація української кухні. Меню закладу Віктор Тітов розробив разом зі шеф-кухарем Євгеном Зіпер. У ньому представлені українські та одеські страви як в класичних, так і сучасних варіаціях, а також улюблені одеські страви — ікра з баклажанів, форшмак, закуска з рапанів, биточки з тюльки, смажені кабачки з бринзою і багато іншого. Для ознайомлення з кухнею закладу пропонують дегустаційне меню з п’яти або семи страв.

YUG

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Маячний провулок, 15

Бюджет: ₴₴₴. Страви від шефа (289–437 грн), холодні закуски (77–343 грн), салати (103–261 грн), піца (127–167 грн), страви з риби (105 – 340 грн).

Страви: смажені рапани з овочами і сирним фондю – 161 грн, паппарделле з ягням у соусі деміглас – 157 грн, грибна піца тартуфо зі смаженими гливами і трюфельним соусом – 145 грн, закуска з фети і болгарського перцю тірокафтері – 78 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан fusion cuisine, проєкт ресторанної компанії Synergy Group, шеф-кухар Євген Костромицький, банкетний зал, енотека, сомельє Сергій Пінул, авторські коктейлі, бренд-бармен Synergy Group Влад Романишин, панорамний вид на море, літня тераса, резерв столів, take away, парковка.

YUG — концептуальний ресторан на узбережжі Чорного моря, які відкрився на початку вересня. Ресторан є новим проєктом ресторанної компанії Synergy Group (Traveler’s Coffee Odessa, Terrace. Sea view, Sabaneev, Reef). Концепцію закладу розробив бренд-директор Synergy Group Дмитро Фомченкофф, інтер’єр розробила студія дизайну та архітектури Boom Project. В ресторані YUG втілили особливий характер одеського регіону, який поєднує різноманітності гастрономічних культур різних народів та справжній південний духу гостинності. Страви готують на відкритому вогні, використовують хоспер, мангал, аргентинський гриль і тандир, а піцу і хліб печуть виключно в дров’яній печі.

BRUNO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька, 14

Бюджет: ₴₴₴. Піца (124–187 грн), паста і ризото (216–327 грн), страви з риби (187–368 грн).

Страви: тартар з білого тунця – 217 грн, соте з морепродуктів з сирно-вершковою еспумою – 377 грн, мармурова регула з ікорним соусом – 3687 грн, ягня з мусом з селери – 154 грн.

Напої: еспресо – 38 грн, фільтр кава – 47 грн, лимонад фіалковий – 63 грн, матча лате – 58 грн.

Деталі: ресторан фламандської, європейської, авторської кухні; коктейлі, два поверхи, концептуальний інтер’єр, бренд-шеф Паоло Бокколіні, винна карта, резерв столів, парковка.

BRUNO — фламандський ресторан в центрі Одеси, який об’єднав в собі кухню і традиції двох країн, Італії та Франції. Світлий, лаконічний фасад, великі вікна, за якими затишне приміщення з приглушеним світлом. Потрапляючи всередину одразу звертаєш увагу на величезну піца-піч. В меню різноманітні страви з м’яса та риби — рекомендуємо спробувати ніжне м’ясо ягняти з мусом з селери, яке подають з печеним баба татом та скляними чіпсами.

Mash Taproom — Craft Beer & Coffee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ланжеронівська, 28

Бюджет: ₴₴. Закуски (115–165 грн), салати (90–125 грн), супи (165 грн), десерти (60–90 грн).

Страви: смореброд з ростбіфом та солодкою цибулею – 155 грн, смажені огірки, мед та соус з арахісу та чилі – 115 грн, печений баклажан з тофу страчателою – 70 грн, рисова локшина з куркою та білими грибами – 105 грн.

Напої: еспресо – 25 грн, какао – 45 грн, матча – 70 грн, імбирне пиво – 90 грн.

Деталі: гастропаб з крафтовим пивом в центрі Одеси, авторська кухня, шеф-кухар Євген Зіпер, 12 кранів крафтового пива, пляшкове пиво, каву, сомельє Андрій Гуц, take away, є імпортером крафтового пива.

Mash Taproom — концептуальний гастропаб з крафтовим пивом, який з’явився на місці Moloko Bar. У барі 12 кранів від найцікавіших українських та імпортних пивоварен, понад 100 видів імпортного крафта від провідних броварень світу. За атмосферу і смачне пиво відповідає засновник Mash Taproom Андрій Гуц, за кухню шеф-кухар Євген Зіпер. До пива пропонують датський національний сморреброд з лососем, куркою або ростбіфом. Також в меню присутня кров’янка з картопляним ризото і ще кілька цікавих закусок.

Pasta Pasta

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Грецька, 38.

Бюджет: ₴.

Страви: паста карбонара – 109 грн, паста з соусом песто – 89 грн, равіолі з куркою та шпинатом – 95 грн.

Напої: еспресо – 22 грн, американо – 23 грн, лате – 35 грн, лимонад – 33 грн.

Деталі: паста-бар, знаходиться в центральній частині міста, фреш паста власного виробництва, лаконічне меню, мінімалістичний інтер’єр,

Заклад зі свіжою пастою власного виробництва Pasta Pasta відкрився цього літа в Одесі. Паста-бар знаходиться в центральній частині міста на вулиці Грецькій. У невеличкому паста-барі чотири великих столи і дві барні стійки з яскраво-жовтими табуретами. Замовлення треба робити біля стійки обслуговування та чекати на пасту не більше п’яти хвилин. Як зазначають у закладі, основні принципи роботи Pasta Pasta — готувати швидко виключно з якісних продуктів, пропонувати великі та справедливу ціну. У меню Pasta Pasta представлено десять видів пасти, чотири паста-салати та два десерти.

Фото: Facebook Monica Pinza Pasta Bar, LOU LOU, Peggy Smith, U restaurant about u, YUG, BRUNO • Flemish Restaurant, Mash Taproom — Craft Beer & Coffee, Pasta Pasta

Головна фотографія (колаж): Peggy SmithMash Taproom — Craft Beer & CoffeeBRUNO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi