Нові заклади травня 2021: 25 нових локацій в Києві - PostEat

пошук

Нові заклади травня 2021: 25 нових локацій в Києві
02-06-2021 0 855


Нові заклади травня 2021 шукала редакція PostEat. Останнього місяця весни на гастрономічній карті Києва стало на 25 локацій більше — ми зібрали усі травневі заклади з різними концепціями та ціновими категоріями у традиційному щомісячному огляді. Французький гастробар, чебуречна, авторська пекарня, фуд-хол, перший міський бар, кілька кафе азійської їжі та еспресо-бар — вам неодмінно буде цікаво та смачно досліджувати нові заклади Києва.

Khu Yum & BarmanDictat

Де: проспект Павла Тичини, 1В

Бюджет: ₴₴

Страви: Том Ям з креветками – 245 грн, тайський карі з куркою – 225 грн, смажені неми з креветкою – 255 грн, фунчоза з яловичиною – 225 грн, локшина пад тай з морепродуктами – 225 грн.

Напої: коктейлі: Kiss me in the Morning – 220 грн, Lavender Fashion Week – 220 грн, Late Night Sour – 220 грн.

Деталі: Khu Yum & BarmanDictat — яскрава колаборація одного з найвідоміших коктейльних барів та ресторану, що готує справжні азійські страви. Раніше на цій локації працював ресторан SOLOD levantine grill. Заклад знаходиться на лівому березі Києва, на масиві Березняки у ТЦ Silver Breeze. Родзинка закладу — панорамна тераса на другому поверсі ресторану, з якої відкривається приголомшливий краєвид на правий берег Києва. За барну карту з класичними та авторськими позиціями відповідає шеф-бармен Тарас Бліндер.

Mushlya

Де: вул. Велика Васильківська, 111/113

Бюджет: ₴₴

Страви: морські гребінці, запечені з сирним соусом та червоним кав’яром — 98 грн, величезні тигрові креветки темпура з картопляними діпами, салатом та соусом — 79 грн, surf&turf бургер з м’ясом і тигровими креветками — 69 грн, половина лобстера гриль з картопляними діпами й соусом – 229 грн.

Деталі: Ресторан морепродуктів Mushlya від Дмитра Борисова розпочав роботу неподалік станції метро “Палац “Україна”. Mushlya — демократичний seafood-формат, де страви коштують від 39 гривень, а замовлення готують 5-7 хвилин. Заклад може прийняти 60 гостей одночасно в залі і ще близько 20 — на літній терасі. На вході гостей зустрічають дві величезні люстри-кити. Як і в інших закладах формату, стіни тут викладені мушлями справжніх устриць, яких з’їли гості інших закладів Mushlya.

1957 Coffee Bar

Де: вул. Боричів Тік, 35А; вул. Велика Васильківська, 14

Бюджет: ₴₴

Страви: турецький сніданок – 120 грн, салат “прості компоненти щастя” – 130 грн, пате з білої квасолі – 90 грн, сендвіч діжонський – 120 грн, густий томатний суп – 90 грн, баскський десерт – 80 грн.

Деталі: Після локдауну кав’ярні Kachorovska Café на Подолі та на Льва Толстого відкрилися під назвою 1957 Coffee Bar з новою концепцією, оновленим меню та інтер’єром. В основі оновленої концепції — бажання звернутися до власної історії, додати впізнаваності місцю через історії людей та міста. Над оновленням меню працювали Оля та Настя Бабєнцови. Окрім сніданків, які можна замовляти протягом усього дня, у меню є салати, закуски, сендвічі, десерти та великий вибір додатків, якими можна доповнити будь-яку страву.

Завертайло.

Де: вул. Межигірська, 7

Бюджет: ₴₴

Страви: комплекс Завертайло – 105 грн, шляхетський круасан з обліпихою – 65 грн, буханець гречаний – 65 грн, фальшивий Рубен сенвіч з індичкою – 195 грн, кокосовий крем-паштет з печінки, підсмажений бейгл – 95 грн, орзо, амур, мідії, креветки, біск, песто з фісташок – 210 грн.

Деталі: Пекарня «Завертайло.» — авторський формат на Подолі від власників мережі кафе Honey Анни та Станіслава Завертайло. Концепція закладу та меню є втіленням пристрасті родини Завертайло до хліба, вина, ручної праці, родинних рецептів та спадкових традицій. В основі меню пекарні «Завертйло.» виразні смаки, сезонність та локальність. В закладі пропонують фірмові комплексні сніданки, випічку та хліб, до якого можна обрати щось з мезе або масло-бару. У винній карті натуралньі позиції від компанії Roots та Sabotage Wine.

Gastrofamily Food Market

Де: проспект Героїв Сталінграда, 16Б

Бюджет: ₴₴

Страви: банка чорного кав’яру осетра, з вершковим маслом та багетом — 399 грн, яйця пашот з лососем, панкейками та соусом голландез — 99 грн, мелт зі стейком із тунця — 98 грн, бургер-рол з лобстером — 399 грн

Деталі: 7 травня відбулось офіційне відкриття Gastrofamily Food Market на Оболоні. Цей фуд-хол об’єднав 7 різних закладів: вже знайомі концепції БПШ, Mushlya, PINZARELLA, Oxota na Ovets, «Шашлики, вино та друзі» та дві нові. Це Caviarnya з кав’яр-баром, ігристим, кавою та сніданками весь день — особливість в тому, що до будь-якої страви можна додати кілька ложок червоного, щучого або осетрового кав’яру. А також Crab’s Burger з бургерами, крабами та лобстерами.

«Чебуречна» від «Чорноморки»

Де: пл. Львівська, 4В

Бюджет: ₴

Страви: чебурек з лососем – 118 грн, чебурек з устрицями та сиром горгондзола – 96 грн, чебурек з вишнею та сметаною – 65 грн, рибний пончик з рапаною – 84 грн, лосоевий бульйон із пончиком – 98 грн.

Деталі: Мережа рибних ресторанів «Чорноморка» відкрила на Львівській площі новий проєкт «Чебуречна від Чорноморки». Це монопродуктовий формат з акцентом на чебуреки із різноманітними начинками, швидким обслуговуванням і демократичними цінами. В меню кілька овочевих закусок на кшталт кабачкової ікри та салату з козиною бринзою і томатами, а також рибні супи та рибні пончики. Чебуреки готуватимуть з лососем, скатом, червоним окунем, мідіями, рапаною, креветками, ікрою тріски та навіть з устрицями, а також солодкі з вишнею або з сиром.

This is Пивбар

Де: б-р Лесі Українки, 26

Бюджет: ₴₴

Страви: крило з баффало – 145 грн, раки по-луїзіанськи – 350 грн, бельгійський паштет – 110 грн, дабл біфштекс з чедером – 265 грн.

Деталі: 18 травня відкрився п’ятий ресторан мережі THIS IS пивбар на Печерську. Дизайн нового ресторану в стилі еклектика реалізований відомим архітектором Славою Балбеком. На двох поверхах загальною гостьовою площею 700м2 розташовані 4 зали в індивідуальних стилях. Спеціально до нового ресторану розробили і запустили по всій мережі концептуально нове меню, в розробці якого взяли участь 5 крутих шефів. У пивному асортименті ресторану — 50 кранів свіжого розливного, а ще десятки видів пляшкового пива. Обрати позиції до смаку допоможуть пивні сомельє, які знають про пиво все і допомагають гостю підібрати саме його сорт. Для кожної страви в ресторані пропонують гостю правильний сорт пива, що ідеально поєднується з їжею.

«Хлібний»

Де: Столичне шосе, 33

Бюджет: ₴₴

Страви: набір міні-круасанів – 195 грн, мигдальний круасан – 47 грн, сендвіч з шикнкою та сиром – 130 грн, сендвіч з пастрамі – 130 грн.

Деталі: На Столичному шосе відкрився новий «Хлібний», раніше за цією адресою розташовувався Yellow Truck — фургон із вуличною їжею, що так само належав Аліні Косичкіній та Дмитру Заходякіну. Несподівана локація для «Хлібного» викликана бажанням рестораторів «заправити» кавою та пончиками тих, хто у дорозі. У новому «Хлібному» 45 посадочних місць. Він витриманий у вже впізнаваному багатьма гостями інтер’єрі авторства Маші Шубіної. Меню таке саме, як у першому «Хлібному» на Великій Васильківській, а ось години роботи різняться: нова локація працює цілодобово, щоб забезпечувати подорожуючих сніданками, випічкою, гарячими та холодними напоями.

TRÈs french gastrobar

Де: вул. Миколи Лисенка, 4

Бюджет: ₴₴

Страви: пітів’є з козиним сиром та волоськими горіхами – 215 грн, кіш лорен з шинкою та шпинатом – 165 грн, сир камамбер запечений у меді з прованськими травами та сухофруктами – 172 грн, кролик у розмарині з апельсинами та овочевим жульєном – 282 грн, панаше з риби та морепродуктів з овочами та соусом шафран – 377 грн.

Деталі: TRÈs french gastrobar — оновлений закладі мережі ресторанів Famille Très FRANÇAIS. Наразі основний акцент у французському гастробарі — сніданки та XXL бранчі, різноманітні вафлі та свіжоспечені круасани впродовж дня, а увечері суто французькі хіти та десерти. Також тут багато вина на розлив, крафтовий сидр та кава від ONE LOVE roastery. Крім цього в меню понад 10 видів сир та прованський хліб власної випічки. Також команда TRÈs french gastrobar додала у меню нову страву, яку можна взяти додому або скуштувати в закладі — французькі листкові пироги пітів’є, виготовлені за рецептами та під пильним наглядом французьких кухарів.

«Вечірній»

Де: вул. Льва Толстого, 11/61

Бюджет: ₴

Напої: коктейль «Антикваріат» – 149 грн, крафтове пиво та сидр на крані – 89 грн/500 мл, вермут селф-мейд – 59 грн/100 мл.

Деталі: Перший міський бар «Вечірній» відкрився на вулиці Льва Толстого поруч із кафе-пекарнею «Хлібний». Ідея міського бару «Вечірній» з’явилася в досвідченого бармена Артема Лебедєва — формат «зрозумілого, швидкого, комфортного, веселого міського бару», який розробили спільно з рестораторами Дімою Заходякіним й Аліною Косичкіною. Зала «Вечірнього» буквально відлита з бетону: з нього — більшість столів і барна стійка в центрі. Інтер’єр наповнений прихованими деталями: вінтажні стільці з Амстердаму, шаховий стіл розкладається у покерний, на бетонній стійці сліди від келихів зберігають історію колишніх вечірок. Бетонна стійка — серце бару, тут тап-система із 20 кранів дозволяє видавати вино, крафтове пиво і коктейлі у межах хвилини. Коктейлі за доступною ціною, дистиляти готують зі свіжих фруктів у власній лабораторії, їх гості завжди можуть придбати з собою. У меню кухні всього кілька позицій — легкі закуски (оливки, в’ялені томати) та пара сендвічів.

THE SINNERS

Де: вул. Мечникова, 5 (вхід питати в Octo Tower або Blur Coffee)

Бюджет: ₴

Деталі: Атмосферний коктейльний і винний таємний бар THE SINNERS відкрився в центрі міста. Бар запускали під назвою Saints bar, проте змінили на THE SINNERS. Бар знаходиться в невеликій кімнаті з високими 6-ти метровими стелями і панорамними вікнами. Кімната облаштована без класичної розстановки столиків і барної стійки, вся увага зосереджена на бармені та коктейлі. Лаконічна коктейльна карта з акцентом на «питкі» сауери, проте в барі без обмежень приготують будь-який коктейль, який хоче гість. Ціни демократичні, щоб відповідати невимушеній атмосфері — від 120 грн до 180 грн. Також в Saints bar пропонують натуральні ферментовані вина, до яких можна обрати закуски (оливки, сири, салямі, шу з лососем, сухі снеки) як легкий фінгер-фуд.

Vydyh

Де: вул. Мала Житомирська, 6

Бюджет: ₴₴

Страви: хумус з яловичиною – 165 грн, теплий салат з креветками – 210 грн, бургер з фалафелем та картоплею фрі – 150 грн.

Деталі: Новий бар Vydyh знаходиться недалеко від Майдана Незалежності, в будівлі 1899 році. У барі облаштували чотири зали на 100 гостей: основну, терасу, бар, та окрему залу для особливих зустрічей. Інтер’єр бару сучасний, в закладі його називають «мінімалістичний модерн лофт». У оформленні використовували бетон, дерево та метал. У закладі широкий вибір якісного табаку та є авторські мікси, які можна замовити 2 go і на подарунок. Коктейльну карту з класичними та авторськими позиціями для Vydyh бару розробляв бар-менеджер Роман Кірстя. Меню європейське — можна і перекусити і повноцінно повечеряти чи пообідати.

Platz

Де: вул. Спаська 1/2

Бюджет: ₴₴

Напої: Banana Brain – 210 грн, Loki – 210 грн, Fire in the Hole – 210 грн, Coco – 210 грн, Sunday Lover – 210 грн.

Деталі: Коктейльний бар Platz відкрився на розі Спаської та Костянтинівської у затишному підвальному приміщенні будівлі з багатою історією. Назва бару «Platz» народилася завдяки розташуванню у серці Контрактової площі (platz з нім. – площа). У Platz близько 50 посадкових місць – біля барної стійки та на зручних оксамитових диванах. У приміщенні передбачений окремий простір для паління – дві кімнати для тютюну та електронних сигарет. Коктейльну карту Platz готував бар-менеджер Віталій Колпачієв, який працював у Hendrick’s Bar та Alchemist Bar. При розробці акцент був зроблений на локальності та сезонності інгредієнтів. Для експериментів зі смаками передбачили спеціальну лабораторію. В меню зі страв ви знайдете салати, закуски та кілька основних страв.

Botticelli Bar & Barbershop

Де: вул. Льва Толстого, 39

Бюджет: ₴₴

Деталі: Botticelli Bar & Barbershop — концепт поєднання бару та барбершопу в центрі Києва. Назва відповідає деталям інтер’єру та коктейльній карті бару. Однією із “фішок” закладу є дванадцятиметрова репродукція витвору мистецтва відомого флорентійського митця Боттічеллі. Коктейльна карта — це суміш класичних коктейлів з багаторічною історією у поєднанні з сучасним віянням барної культури. За бар відповідає Лєра Тьоркіна — бартендерка, топ-50 барменів України, яка зібрала команду професіоналів та митців у своєму напрямку. Наразі у розробці літня тераса та на фінальній стадії опрацювання меню з бестселери італійської кухні.

«Білий Налив»

Де: ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1, Липова алея, поряд з пав. №12

Бюджет: ₴

Страви: устриця з лимоном – 29 грн, хот-дог (класика або вега) – 29 грн, дабл-дог (хот-дог з двома сосисками) — 39 грн, хот-дог у вершковому бріоші з пряною сосискою — 59 грн.

Деталі: Сидерія «Білий Налив» розпочала роботу на території ВДНГ — на Липовій алеї, неподалік павільйону №12. «Білий Налив» на ВДНГ не схожий на інші заклади формату: він нагадує піратську бухту, має два поверхи і літню терасу на даху. Відпочивати з устрицями та сидром можна також на просторій літній терасі на пуфах. Перший «Білий Налив» відкрився у Києві на Хрещатику у 2018 році. Сьогодні в Україні працює понад два десятки закладів формату: у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі, Павлограді, Вінниці, Сумах, Кропивницькому, Кривому Розі, Хмельницькому та Чернігові.

Hoo Lee Gang

Де: вул. Антоновича, 8

Бюджет: ₴₴

Страви: том ям з креветками – 225 грн, яєчна локшина з тофу – 130 грн, пад-тай з яловичиною – 210 грн, рисові чипси – 50 грн.

Деталі: На Антоновича відрився новий двоповерховий заклад азійської їжі Hoo Lee Gang. Нова локація, яка розташована біля Площі Льва Толстого, розрхована на понад 70 посадкових місць. Оновлений інтер’єр кафе-бару відсилає нас до азійських країн: різноманітні постери з популярною східною тематикою та ієрогліфами. Теплі літні вечори можна проводити на затишній літній терасі у дворику, під келих натурального вина з Goodwine. Крім цього, Hoo Lee Gang здивує  різноманітністю крафтового пива: 5 стандартних видів (IPA, lager, stout, Ginger Ale, Sour) та два “крейзі” види — berliner weisse від Underwood brewery чи щось дике від “Дідько”. Основа меню — паназійська кухня, уменю є яєчна та прозора локшина, пад тай, рис, супи та салати. Коктейльну карту зробили Микита Калініченко та Влад Шелест з TCP Bar’y.

Asian Bowl Kyiv

Де: вул. Гоголівська 1

Бюджет: ₴₴

Страви: бібімбап з куркою – 180 грн, удон з овочами – 150 грн, кімбап з яловичиною – 98 грн, боул з куркою бульгогі – 180 грн, комбуча імбир – 60 грн.

Деталі: Asian Bowl — кафе азійської їжі, у якому можна скуштувати боули з рисом, локшину з батату, удон та домашнє кімчі. В меню є страви з м’ясом, а також вегетаріанські. Також в меню є й традиційні корейські страви, такі як “бібімбап”. Вона складається з відвареного білого рису, покритого овочевим салатом “намул”, пасти з гострого перцю кочхуджан, сирого яйця або яєчні, і тонко нарізаних шматочків м’яса. Серед напоїв на вибір є кава, матча та комбуча. Для відвідувачів встановлена літня тераса, щоб насолоджуватись смачними азійськими стравами та теплими вечорами.

Dragon Wok & Sushi

Де: вул. Сверстюка, 19

Бюджет: ₴

Страви: фунчоза з куркою – 99 грн, удон з яловичиною – 119 грн, кхао пад зі свининою – 99 грн, рамен з качкою – 179 грн.

Деталі: Dragon Asian Food — фаст-фуд азійської кухні з асортиментом трендових та корисних для здоров’я страв. Це смачна паназійська кухня за демократичними цінами. Перший заклад в Києві відкрився на «Лівобережній», інший працює у Львові. В меню — салати, ситні пропозиції з локшиною та рисом, пряні супи, суші та азійські омлети на сніданок. Заклад працює у форматі самовиносу та доставки.

Number 47

Де: вул. Цитадельна, 7

Бюджет: ₴₴

Страви: овочі wok з креветками  – 169 грн, смажений рис з куркою – 120 грн, локшина з овочами – 145 грн, боул з фалафелем – 105 грн.

Деталі: На Цитадельній відкрило свої двері кафе Number 47 з трендовою паназійською кухнею. Інтер’єр закладу гармонійний та спокійний, його доповнюють світлові вивіски та вазони. Паназійська кухня – це страви різних кулінарних традицій Азійських країн, у меню Number 47 традиційні для паназійської кухні страви wok, боули на вибір, смажений рис, локшина тощо. Для поціновувачів у закладі представлена комбуча, також на вибір є кава та “крафтовий” чай.

Food And Bar 21

Де: вул. Солом‘янська, 16

Бюджет: ₴

Страви: гаспачо – 85 грн, поке-боул з лососем – 155 грн, буріто – 95 грн, венеціанський шніцель з грибним соусом – 130 грн, торт «Наполеон» – 55 грн.

Деталі: Food And Bar 21 на Солом’янці був створений у форматі to go, з готовими сендвічами та десертами. Але за побажаннями гостей створили повноцінне нове меню. Тепер можна не поспішати, та насолодитись улюбленими стравами з келихом ігристого. Вітрина з швидкою їжею залишається для тих, хто поспішає. В закладі пропонують сніданки з 9 до 13 години, кілька салатів та пасти, страви з м’яса та риби, а також дитяче меню.

1708 Pizza Di Napoli

Де: просп. Правди, 47 (ТРЦ Retroville)

Бюджет: ₴

Страви: піца «Фунгі» – 99 грн, піца «Табаско»– 119 грн, піца «Сальмоне» – 149 грн, салат вітелло – 129 грн, бельгійський сніданок – 139 грн.

Деталі: 1708 pizza di Napoli — неаполітанська піца у форматі «one person pizza». Перша локація відкрилась у столичному ТРЦ Retroville, також заклад працює у Львові. Чому саме така назва? В 1708 році в місті Неополь вперше був винайдений та застосований спеціальний ніж для розрізання піци — меццалуна. В закладі готують неаполітанську піцу з ферментованого тіста за авторською рецептурою з пухкими, хрусткими бортиками, до яких подають соуси. Окрім неаполітанської піци пропонують антипасті, салати, сніданки.

Coffee vs Marketing

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от foodvsmarketing (@foodvsmarketing)

Де: проспект Тичини, 20-Б

Бюджет: ₴

Деталі: Перша кав’ярня ресторанної компанії Food vs Marketing відкрилась у тестовому режимі на лівому березі Києва на масиві Березняки біля озера Тельбін. Співзасновником і шеф-кухарем проєкту Food vs Marketing є Женя Михайленко. Зараз у закладі пропонують еспресо та напої на ньому й планують додати трендові bubble tea, а також десерти.

OSSOM PLACE

Де: Межигірська, 54

Бюджет: ₴₴

Напої: раф – 65 грн, лимонад candy punch – 85 грн, коктейль Old fashioned – 160 грн.

Деталі: На Подолі відкрилась нова затишна кав’ярня-бар OSSOM PLACE. Гість може спробувати декілька сортів кави на вибір, різного методу обробки кавових зерен. Всі молочні напої готуються на органічному, а також альтернативному та безлактозному молоці. Для тих, хто не любить каву, OSSOM PLACE пропонує кілька видів чаю матча, келих вина чи коктейль. Також в закладі є сніданки, які подаються цілий день, кілька видів пасти, сендвічі та салати.

Idealist Coffee

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от IDEALIST COFFEE CO (@idealistcoffee)

Де: вул. Лейпцизька, 15 (БЦ Merx)

Бюджет: ₴₴

Напої: какао – 49 грн, гречаний чай – 69 грн, матча тонік – 99 грн, комбуча – 89 грн, дабл капучино – 59 грн.

Деталі: Новий заклад мережі кав’ярень Idealist coffee розпочав роботу в бізнес-центрі Merx під час весняного локдауну. В цій кав’ярні на гостей чекають сніданки цілий день, паста меню, кілька салатів, а також яскравий смак кави IDEALIST: два сорти спешелті в еспресо та фільтр. Перша кав’ярня Idealist coffee відкрилась в терміналі А Київського аеропорту «Жуляни», друга локація Idealist працює в міжнародному аеропорті «Бориспіль». Також локація кав’ярні є на Печерську в бізнес-центрі IQ та на Майдані Незалежності.

Mates

Де: вул. Гоголівська, 25

Бюджет: ₴₴

Напої: флет вайт на рослиному – 78 грн, айс лате – 65 грн, клаб мате – 80 грн, капучино – 48/58 грн.

Деталі: Затишне кафе Mates відкрилось наприкінці травні в центрі міста біля Павлівського садка. Запускають заклад співзасновниці пекарні «Сестри Бабенцови» Анастасія та Ольга Бабенцови. У меню пропонують фірмові десерти, сендвічі, паї, різні кавові напої. Вихідними у кафе відбуваються pop-up сніданки.

Головна фото: THIS IS пивбар

Фото: Facebook/Instagram Khu Yum & BarmanDictat, Mushlya, 1957 Coffee Bar, «Завертайло.», Gastrofamily Food Market, «Чебуречна» від «Чорноморки», This is Пивбар, «Хлібний», TRÈs french gastrobar, «Вечірній», THE SINNERS, Vydyh, Platz, Botticelli Bar & Barbershop, «Білий Налив», Hoo Lee Gang, Asian Bowl Kyiv, Dragon Wok & Sushi, Number 47, Food And Bar 21, 1708 Pizza Di Napoli, Coffee vs Marketing, OSSOM PLACE, Idealist Coffee, Mates

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi