Нові заклади вересня 2019: 50 (а, може, й більше) нових локацій в Києві - PostEat

пошук

Нові заклади вересня 2019: 50 (а, може, й більше) нових локацій в Києві
01-10-2019 0 1582


Нові заклади вересня 2019 шукала редакція PostEat. Перший осінній місяць б’є всі рекорди, адже ми в редакції не пригадуємо, коли було стільки «новеньких» на гастрономічній карті Києва — в столиці відкрилось близько п’яти десятків нових закладів! Гучні довгоочікувані відкриття, цікаві моноформати, оновлені концепції та атмосферні бари — прийшов час познайомити вас із новими закладами Києва.

Про традицію підбивати підсумки ми зазвичай згадуємо наприкінці року, але наша пристрасть до гастрономічного аналізу не дозволяє нам зволікати, тому редакція PostEat пропонує вашій увазі гастрономічне резюме першого півріччя 2019 року у Києві.

Kyiv Food Market

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴₴.

Деталі: фудмол, знаходиться на території заводу «Арсенал», автори проєкту — Алекс Купер («Міський ринок їжі» в Одесі) та Михайло Бейлін (La Famiglia), дизайнер проєкту — Balbek Bureau Слави Балбека, працює щодня з 11:00 до 23:00 в будні дні, та з 11:00 до 02:00 у вихідні.

25 вересня відбулося відкриття комплексу Kyiv Food Market біля станції метро «Арсенальна» — проєкт зібрав на одному майданчику понад два десятки закладів. Проєкт створений засновником «Міського ринку їжі» в Одесі Алексом Купером та власником мережі ресторанів La Famiglia Михайлом Бейліним. Для проєкту в арсенальському павільйоні студія Слави Балбека Balbek Bureau облаштувала простір з двома поверхами. Тут відкрили свої точки заклади компанії «Люди Купера», мережі La Famiglia, заклади «Ресторанів Гусовських» (Adelle та Liberty by Napule), Анни Козаченко (Good Girl й Milk Bar), Тараса і Оксани Сердюків (NAM й BAO). Точки працюють у форматі «бістро» — з коротким меню та швидким обслуговуванням гостей. Для гостей облаштовані посадкові зони (понад 500) на двох поверхах. На другому поверсі також облаштовано простір для шефських проєктів.

Анчоусная

Де: вул. Велика Васильківська, 111/113

Бюджет: ₴₴. Закуски та салати (56–98 грн), бургери (98–168 грн), супи (45–68 грн).

Страви: червоний окунь в копченому соусі – 72 грн, бургер з блакитною макреллю та грибним соусом – 154 грн, юшка зі ставридки – 45 грн, картопляний салат з чорноморським анчоусом – 65 грн.

Напої: бочкове просеко – 65 грн/150 мл, «Піно Гріджіо дела Венето Італія» – 390 грн/750 мл, еспресо – 32 грн, вишнівка – 39 грн/50 мл.

Деталі: рибний ресторан, монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», великий вибір свіжої риби, власний вилов, вина келихами, домашні настоянки.

«Анчоусная» — монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Черноморка», який відкрився в центрі Києва наприкінці вересня. Інтер’єр ресторану витриманий в морській стилістиці та синій гамі кольорів. В ресторані готують хамсу (яка в європейській гастрономії називається анчоусом), барабульку, ставридку, сардини, мерланга, шпроти і багато іншої дрібної смаженої рибки з хрусткою скоринкою та в абсолютно несподіваних стравах. Свіжі рибу та морепродукти на ваш вибір посмажать у кукурудзяному борошні, в пивному клярі або на грилі в часниковому ароматному соусі.

Рыба Пила

Де: вул. Басейна, 1-3/2

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (60–470 грн), супи (150–250 грн), паста (250–600 грн).

Страви: теплий салат з лососем – 250 грн, сашимі лосось в італійському стилі – 150 грн, лангустіни під соусом мацухіса – 250 грн, паста з лобстером – 600 грн.

Напої: гранатовий лимонад – 80 грн, американо – 45 грн, морквяний фреш — 60 грн, какао – 70 грн.

Деталі: фіш-бар, знаходиться в центрі Києва, одеська кухня, заклад Bulldozer Group, концепт-шеф Сергій Юрчишин, власний свіжий улов щодня, рибна лавка, сніданки з 10:00 до 12:00, змістовна винна карта, доставка, резерв столів.

«Рыба Пила» — рибний ресторан з одеськими стравами з риби і морепродуктів власного чорноморського вилову, який нещодавно відкрився на Бессарабській площі. Інтер’єр закладу концептуальний, яскравий, з оригінальним декором. В меню ресторану — справжні «одеські манси» від одесита концепт-шефа Сергія Юрчишина. В оновленому меню з’явились нові салати, позиції в крудо-бар та паста. У багатій винотеці закладу як демократичні позиції від українських виноробів, так і відомі світові екземпляри. Перший ресторан працює на Великій Васильківській, 112.

Mushlya Bar

Де: Майдан Незалежності, 1 (ТЦ GLOBUS 1 лінія, -1 поверх, фудкорт)

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–49 грн), мідії та раки (49–198 грн), бургери та сендвічі (39–59 грн), морепродукти Grill (39–198 грн), плато морепродуктів (98–259 грн).

Страви: сендвіч зі стейком із тунця – 69 грн, fish&chips – 69 грн, казанок мідій в кокосовому молоці з карі – 49 грн, велика устриця з лимоном – 39 грн, каракатиця бебі grill – 49 грн/2 шт.

Напої: prosecco – 49 грн, брют Gastrofamily – 39 грн, вино червоне Mushlya – 39 грн, лимонад – 29 грн, коктейль Mushlya Spritz – 49 грн.

Деталі: 1 euro seafood bar, моноціновий заклад, належить до сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, свіжі морепродукти та устриці, вино від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», take away.

Mushlya Bar – мережа закладів «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Це заклади, де подають страви з риби та морепродуктів за демократичними цінами у форматі «все по1 euro». На фудкорті ТЦ GLOBUS заклад відкрився на початку вересня. Новинками в меню в Mushlya Bar на Майдані Незалежності стали сендвіч зі стейком із тунця, fish&chips, казанок мідій в кокосовому молоці з карі, prosecco. Крім цього, тут можна замовити попкорн з мідій, величезну аргентинську креветку на грилі, а також бургери з м’ясом або креветками та сендвічі зі скумбрією або малосоленим лососем.

Lavash Restaurant

Де: вул. Велика Васильківська, 55

Бюджет: ₴₴. Мезе (59–79 грн), салати (99–139 грн), страви з тіста (25–169 грн).

Страви: бабагануш з телятиною – 79 грн, хумус з бастурмою – 79 грн, табуле з кус-кусом – 99 грн, манти з бараниною – 25 грн, піде з телятиною – 149 грн.

Напої: айран – 25 грн, авторські лимонади – 49 грн, чай – 39 грн, кава по-турецьки – 35 грн.

Деталі: ресторан східної кухні, знаходиться в центрі міста (на території НСК «Олімпійський»), дизайнерський інтер’єр, страви халяль, страви на грилі, відсутній алкоголь, власні лимонади, резерв столів.

На початку вересня розпочав роботу ресторан східної кухні Lavash Restaurant. Заклад відкрився на території НСК «Олімпійський» на місці ресторану середземноморської кухні Sorbonne Restaurant. Інтер’єр лаконічний, в світлих тонах, доповнений яскравими меблями. В меню ресторану –класичні страви східних кухонь — різноманітні мезе, салати, піде, манти, чебуреки, самса, м’ясо на грилі, плов та десерти. В Lavash Restaurant подають халяль-страви.

Публіцист

Де: вул. Січових Стрільців, 25

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–225 грн), салати (175–295 грн), ковбаси (175 грн), м’ясні страви (220–560 грн).

Страви: теляча ковбаса з сиром чедер та соусом айвар – 175 грн, салат з ростбіфом, кіноа, маринованими перцями та лисичками – 265 грн халумі з баклажаном смажений на грилі та соусом понзу – 162 грн.

Напої: лимонад імбир-малина – 90 грн, еспресо – 45 грн, Amareto Sour – 180 грн, лате – 70 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, шеф Алекс Якутов, стильний інтер’єр, відкрита кухня, вина келихами, коктейльна карта, резерв столів.

М’ясний ресторан «Публіцист» на початку вересня почав роботу у стінах колишнього видавництва. Інтер’єр закладу стильний та сучасний, особливо приємно відпочивати за столиками біля великих вікон. Гості, котрі приїздять на авто, можуть залишити машину на зручній парковці. У закладі відкрита кухня, а над стравами чаклує шеф Алекс Якутов. На гостей чекають м’ясні страви, різноманітні салати та закуски, а також піца. У меню бару знайдете карту коктейлів та алкогольних напоїв.

Мама Манана Подільська

Де: вул. Нижній Вал, 23

Бюджет: ₴₴. Закуски (57–151 грн), хінкалі (76–124 грн), хачапурі (30–181 грн).

Страви: шашлик зі свинячого ошийку – 202 грн, люля-кебаб з яловичини з печерицями – 190 грн, хінкалі пшавські з бараниною – 124 грн/4 шт., хачапурі по-осетинськи – 123 грн.

Напої: Сапераві Rose Badagoni Сухе – 185 грн, Тавквері Rose Сухе – 357 грн, Асканелі Rose Напівсухе – 398 грн.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, вечори-дегустації, кулінарні майстер-класи по суботах, резерв столів, доставка до 22:00, формат take away, kids friendly.

На початку вересня відкрився ресторан грузинської кухні «Мама Манана» на Подолі. Це третій ресторан мережі — два інших заклади «Мама Манана» працюють на Великій Васильківській, 44 та на вулиці Георгія Кірпи, 5Б. Інтер’єр закладів створює атмосферу затишного грузинського будинку завдяки стильному декору. У «Мами Манани» готують домашню грузинську кухню — хачапурі, хінкалі, гарячі закуски, м’ясні страви з печі тоне та грузинські десерти.

Italist Pizza Pasta Bar

Де: проспект Соборності, 17

Бюджет: ₴₴. Закуски (50–185 грн), паста (145–185 грн), піца (95–215 грн).

Страви: фетучіні з креветками вершково-винному соусі – 185 грн, піца зі спеком, соусом песто, в’яленими томатами, пармезаном та руколою – 185 грн, теплий римський сендвіч з шинкою, чедером та соусом – 115 грн.

Напої: лимонад оригінальний – 65 грн, еспресо – 30 грн, матча – 75 грн, молочний шейк полуничний – 70 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, знаходиться на лівому березі Києва (ЖК «Комфорт Таун»), мережа закладів Italist Family, дизайн — брати Юдіни (YUDIN Design), сніданки щодня (з 09:00 до 14:00 по буднях, до 16:00 по вихідних), піца, літня тераса, резерв столів, take away.

7 вересня розпочав роботу новий ресторан італійської кухні Italist Pizza Pasta Bar. Заклад відкрився на лівому березі столиці у житловому комплексі «Комфорт Таун» — це другий заклад мережі Italist Family. Дизайн ресторану створили брати Юдіни (YUDIN Design). В меню Italist Pizza Pasta Bar – класичні сніданки щодня, круасани, сендвічі, плато антипасті, равлики та устриці, паста і піца. У барній карті ви знайдете класичні коктейлі, вина, міцний алкоголь, лимонади, смузі та молочні коктейлі.

Ristorante 8/8

Де: проспект Героїв Сталінграда, 8

Бюджет: ₴₴. Піца та фокача (115–245 грн).

Страви: піца з рікотою та трюфельним пате – 197 грн, фокача з гуакамоле та салатом з томатів – 135 грн, кальцоне з прошуто кото, грибами та моцарелою – 150 грн.

Напої: еспресо – 22 грн, лате матча – 98 грн, базиліковий лимонад – 55 грн, лавандове молоко з вівсяним печивом – 65 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, заходиться на Оболоні, лаконічне меню, затишний інтер’єр, піца та фокача, десерти, літня тераса, вина келихами, take away.

Заклад Ristorante 8/8 на Оболоні розпочав свою роботу у серпні цього року. Інтер’єр ресторану виконаний у світлих тонах, у ньому багато елементів із дерева. В теплу пору року ви можете зайняти столик на літній терасі закладу під великою білою парасолею. У меню закладу піца, різноманітні десерти, а карта напоїв порадує вибором коктейлів, кави та чаю. У лаконічній винній карті представлені різноманітні італійські вина. Піцу та десерти з ресторану ви можете взяти з собою.

SOLOD levantine grill

Де: проспект Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. Мезе (37 грн), хумус (118–148 грн), салати (115–225 грн), страви на грилі (115–415 грн).

Страви: кебаб яловичий – 155 грн, хумус із сабіхом – 138 грн, піде з сиром та томатами – 125 грн, гострий баклажан по-турецьки – 37 грн/100 г.

Напої: Solod Bloody Mary – 155 грн, еспресо – 25 грн, грог – 98 грн, апельсиновий фреш – 85 грн.

Деталі: ресторан середземноморської кухні, знаходиться на Березняках, бренд-шефи — Дуду Ельмакіас і Йоссі Шитріт, шеф-кухар Олена Старун, стильний інтер’єр, панорамні вікна, випічка, страви на грилі, вино келихами, резерв столів.

27 вересня відбулося відкриття оновленого ресторану SOLOD levantine grill. Заклад був раніше відомий киянам як SOLOD enjoy bar, однак було прийнято рішення оновити концепцію закладу. Ресторан знаходиться на лівому березі Києва на масиві Березняки в ТЦ Silver Breeze. Бренд-шефами SOLOD levantine grill стали Дуду Ельмакіас і Йоссі Шитріт – двоє молодих шеф-кухарів, що здобули шалену популярність в Ізраїлі, власники ресторану David & Joseph Downtown у Тель-Авіві. У тандемі з шефом Оленою Старун зірковими шефами було створено власне унікальне меню для SOLOD levantine grill. В оновленому меню — різноманітні мезе, кілька видів хумусу, салати, випічка та страви на грилі. У барній карті – коктейлі, вино келихами, міцний алкоголь та пиво.

Diglass

Де: вул. Велика Васильківська, 49

Бюджет: ₴₴. Закуски (93–265 грн), салати (107–250 грн), паста (127–161 грн).

Страви: татакі з лосося та манго – 191 грн, чорний цезарь – 165 грн, паста з мідіями у винно-томатному соусі – 161 грн, качка в глазурі з баношем – 273 грн.

Напої: Cosmopolitan – 145 грн, Negroni – 165 грн, Old fashioned – 163 грн, Whiskey Sour – 155 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, знаходиться у центрі міста, бренд-шеф Ігор Брагін, стильний інтер’єр, літня тераса, вино келихами, класичні коктейлі, резерв столів.

На початку вересня в центрі міста розпочав роботу ресторан європейської кухні Diglass. Меню нової локації розробив бренд-шеф Ігор Брагін. Це «смачна подорож» кухнями світу, втім головний акцент зроблено на європейських стравах. У Diglass cafe можна буде спробувати віденський шніцель, качку у томатній глазурі з баношем, бурату з томатним карпачо й соусом песто. Також у закладі звертають увагу на десерти — профітролі з шоколадним соусом та фірмовий десерт Diglass на кшталт шоколадного фондану. З напоїв пропонують карту спрітців, які називають головним напоєм закладу. Також подаватимуть вино й віденську каву Julius Meinl.

Zavod Burgers

Де: вул. Ярославів Вал, 19/33а

Бюджет: ₴₴. Бургери (59–159 грн), вафлі (49–79 грн), салати (39–79 грн).

Страви: вафлі з блю-чиз та чедером – 49 грн, бургер курячий з салатом коулслоу – 59 грн, бургер яловичий з трюфелем та беконом – 129 грн.

Напої: еспресо – 25 грн, журавлинний морс – 29 грн, лате – 35 грн.

Деталі: бургерна, заходиться у центральній частині міста, класичні та авторські бургери, сніданки з 09:00 до 12:00, салати, десерти, цікавий інтер’єр, take away.

1 вересня у центральній частині міста в тестовому режимі відкрилась бургерна Zavod Burgers. Це проєкт команди авторів концептуального закладу Tartine, ідейним натхненником якого є Костянтин Данилюк. В Zavod Burgers подають авторські та класичні бургери, можна обрати страву з курячою або з яловичою котлетою. Поснідати в закладі можна з 09:00 до 12:00, тут пропонують солоні вафлі з різними начинками. Також в меню є салати, супи, гонконгські вафлі з начинками та десерти. В барній карті закладу — крафтове пиво, європейські вина, кава та лимонади.

NUDEBAR

Де: вул. Костянтинівська, 34

Бюджет: ₴₴. Сніданки (60–140 грн), салати (110–220 грн), основні страви (110–270 грн).

Страви: тартар з лосося – 200 грн, шаурма з телятини – 150 грн, хумус з овочами – 110 грн, цезар з креветками – 200 грн.

Напої: еспресо – 40 грн, Suits – 160 грн, Movie Movers – 180 грн.

Деталі: коктейльний бар, знаходиться на Подолі, сніданки, кілька зал, авторська коктейльна карта, концептуальний інтер’єр, жива музика, різноманітна заходи.

NUDEBAR відкрився на початку вересня на колишній локації закладу Dr. Winestein — бар знаходиться на Подолі поруч із кінотеатром «Жовтень». У барі є 3 зали, одна з яких відведена під VIP з караоке і кальяном. Кожна зала оформлена графіті, картинами, скульптурами та неоновими написами. Окрім тематичних вечірок, до бару можна завітати на перегляд фільмів, зіграти в Play Station та посміятись на стендап-шоу. Коктейльна карта – авторська, в ній представлено 19 коктейлів на основі віскі, джина, текіли, рому, горілки і вина. У меню кухні представлені популярні страви різних кухонь — шаурма, тартар, хумус, соковиті медальйони з яловичини, чіабата, проте візитною карткою закладу є сирники з нутелою всередині.

Fat Daddy Burgers

Де: вул. Княжий Затон, 10а

Бюджет: ₴₴. Бургери (48–377 грн), салати (67–229 грн), сендвічі (36–44 грн).

Страви: бургер «Техас» – 111/84 грн, сирний бургер – 64 грн, гамбургер – 48 грн, бургер «Буффало» – 123/96 грн.

Напої: трав’яний чай – 15/30 грн, ройбуш – 15/30 грн, чай ягідний – 27 грн.

Деталі: бургерна, знаходиться на Позняках, американська кухня, класичні та авторські бургери, вегетаріанський бургер, take away.

7 вересня відкрився заклад американської кухні Fat Daddy Burgers — бургерна на Позняках. В меню Fat Daddy Burgers – два десятки бургерів з яловичими котлетами, курячим філе, креветками, рибою та овочами. Фірмовий бургер закладу Tower загальною вагою 1,2 кг — чотири яловичі котлети, куряче філе, бекон, сири чедер та моцарела, цибуля в клярі, картопля фрі, марновані огірки та соус барбекю. Також у меню є салати, сендвічі та снеки. До страв можна замовити безалкогольні напої, чай та пиво. Це другий заклад Fat Daddy Burgers в столиці, перший працює на вулиці Ушинського, 1Б.

Zapikanka BAR   

Де: вул. Велика Житомирська, 27

Бюджет: ₴. Запіканки (49 грн), авторські наливки (29 грн).

Страви: запіканка з індичкою і грибами – 49 грн, запіканка «4 сезони» (соус, квасоля, салямі, перець болгарський, печериці, оливки, сир) – 49 грн.

Деталі: камерний бар, польський стрітфуд, крафтові наливки, демократичні ціни, невелика зала, стильний інтер’єр, працює з 19:00.

6 вересня розпочав роботу новий камерний бар з раритетними меблями та стильним інтер’єром під назвою Zapikanka BAR. В маленькому барі зібрана значна колекція смаків: більше 45 напоїв з натуральних фруктів, ягід, спецій і трав від приватного настояра SHIPULIN. У меню ви також знайдете цікаві авторські коктейлі на основі наливок. А якщо зголодніли, завжди можна поласувати знаменитим польським стрітфудом – запіканкою (наприклад, з індичкою та грибами або запіканкою «Баварія» з мисливськими сосисками, томатами та сиром). Для всіх запіканок у закладі фіксована вартість – 49 грн.

«У Гiоргi»

Де: вул. Кожум’яцька, 20

Бюджет: ₴₴. Фірмові страви (78–178 грн), холодні закуски (82–399 грн), страви на мангалі (78–219 грн).

Страви: аджапсандалі – 94 грн, харчо – 94 грн, оджахурі з телятиною – 164 грн, хачапурі по-імеретинські – 138 грн, чакапулі з телятини – 178 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, сучасний інтер’єр, шеф-кухар та співвласник Гурам Кікнадзе, знаходиться на Воздвиженці, страви на мангалі, вино келихами, резерв столів.

6 вересня на Воздвиженці офіційно відкрив двері ресторан грузинської кухні «У Гiоргі». Стильний сучасний інтер’єр ресторану оформлено розписами з літерами грузинського алфавіту. В меню ресторану «У Гіоргі» – традиційні страви грузинської кухні — сири, харчо, оджахурі з телятиною, хачапурі, хінкалі та страви на мангалі. Серед фірмових страв ресторану – хачапурі на вертелі, чакапулі з телятини та курча тапака по-абхазьки на кеці. У винній карті ресторані різноманітні позиції з Грузії.

Whisky Corner

Де: Кільцева дорога, 110а («Ринок Столичний»)

Бюджет: ₴₴₴. Бургери (129–149 грн), стейки (89–150 грн/100 г), гарніри (50 грн/100 г).

Страви: бургер зі смаженими грибами та беконом – 149 грн, шотландський овочевий салат – 69 грн, хагіс із картопляним пюре і бруковю – 115 грн, стейк «Томагавк» – 98 грн/100 г.

Напої: еспресо – 13 грн, лате – 22 грн, класичний лагер – 40 грн/400 мл, Ben Riach 18Yo – 403 грн/40 мл.

Деталі: міні-формат шотландського ресторану; страви шотландської, англійської та європейської кухонь; стейки, віскі з Шотландії, Японії, Франції; великий вибір вин з різних регіонів, формат take away.

6 вересня на Столичному ринку відрився стейкхаус від ресторану Whisky Corner — заклад працює у міні-форматі з коротким меню. Новий заклад знаходиться біля Гастрохабу на Столичному ринку поряд з точками шефів Юрія Приємського та Дениса Комаренко. Тут можна спробувати стейки сухої ферментації, пай з яловичиною, хагіс, бургери й віскі. Також гостям пропонують меню стейків to go.

Рибку з‘їсти. Sushi&Bowl

Де: вул. Сагайдачного, 41

Бюджет: ₴₴. Роли (148–218 грн), поке (168 грн).

Страви: рол «Зелений дракон» – 218 грн, рол «Каліфорнія з вугром» – 148 грн, поке з креветками – 168 грн.

Напої: вода н/г – 33 грн, пепсі – 33 грн.

Деталі: суші-ресторан, група ресторанів REST EMOTION, знаходиться на Подолі, свіжа риба, роли, формат take away.

Заклад «Рибку з‘їсти. Sushi&Bowl» відкрився на Сагайдачного в середині вересня. Він належить до групи ресторанів REST EMOTION (італійське кафе «Тісто, сир і тітка Белла», Naprosecco, «Ой, мамо! Це було в Тбілісі»). Заклад дуже стильний — ви можете поласувати улюбленими ролами, роздивляючись яскраві графіті на стінах. У закладі готують улюблені багатьма роли «Філадельфія» та поке з риби. У подальшому в «Рибку з‘їсти. Sushi&Bowl» планують запустити доставку.

Pincello pizza

Де: вул. Симона Петлюри, 22

Бюджет: ₴₴. Салати (119–125 грн), піца (105–183 грн), паста (99–140 грн).

Страви: салат з печеними овочами – 120 грн, піца #10 з беконом та печерицями – 149 грн, лазанья з телятиною – 135 грн, фетучіні з куркою та беконом у вершковому соусі – 135 грн.

Напої: еспресо – 29 грн, лате – 43 грн, какао – 45 грн, лимонад – 39 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, демократичні ціни, піца в дров’яній печі, стильний інтер’єр, дитяче меню, резерв столів, формат take away.

Ресторан Pincello pizza відкрився у тестовому режимі — заклад позиціонує себе як демократичний ресторан італійської кухні та неаполітанської піци з дров’яної печі. У закладі подають піцу, пасту, салати та закуски. Представлена також карта напоїв та винна карта. Ви можете прийти до закладу всією родиною – для маленьких гостей тут розробили спеціальне дитяче меню. Однією з головних фішок закладу є дров’яна піч, у якій готують 16 видів італійської піци.

Rose Vine

Де: вул. Володимирська, 69

Бюджет: ₴₴. Сніданок (45–115 грн), обід (85–145 грн), вечеря (50–165 грн).

Страви: поке з тунцем – 145 грн, хумус з індичкою – 90 грн, овочі з йогуртовим соусом дор блю – 50 грн, паштет з індичкою та тріскою з цибулевим конфітюром – 80 грн, снореброд з оселедцем – 55 грн.

Напої: Lambrusco dell ‘Emilia Bianco IGT Chiarli – 60 грн/150 мл, Riesling Feinherb Dr. Loosen 2017 – 90 грн/150 мл, Pinot Grigio Veneto Rose IGT Canti 2017 – 375 грн/750 мл

Деталі: кав’ярня-простір, автор проєкту Катерина Костенко, знаходиться в центрі Києва, стильний інтер’єр, сніданки з 09:00 до 12:00, чайна кімната, лекторій, майстер-класи та воркшопи з різних напрямків, кінопокази.

5 вересня відкрилась нова кав’ярня-простір Rose Vine — ідея створення стильного, затишного і дуже фотогенічного простору належить дизайнерці-стилістці, декораторці Катерині Костенко. У кав’ярні готують корисні і смачні сніданки та ланчі, розробили спеціальну пропозицію Five O’clock з закусками і солодощами, а також організували першу в Києві парфумовану чайну кімнату з колекцією чаїв «Гран Крю». Меню для закладу допомагала створювати професійна шеф-кухар Lucy Varnava. У винній карті представлені європейські вина, які можна замовити келихами, також в барній карті представлені класичні коктейлі, кава, смузі, лимонади та фреші.

Cinnabon

Де: Дніпровська набережна, 12 (ТЦ River Mall)

Бюджет: ₴. Десерти (32–58 грн).

Страви: сінабон – 48 грн, шокобон – 52 грн, капкейк – 38 грн.

Напої: чілата – 46 грн, лимоната – 40 грн, мокалата – 40 грн.

Деталі: кафе-пекарня, готують знамениті булочки з корицею і вершковим сиром, авторські напої, корпоративні замовлення, take away.

На фудкорті River Mall відкрилось кафе-пекарня американської мережі Cinnabon. У новому закладі будуть готувати фірмові булочки-роли, покриті глазур’ю, та з корицею сорту «макара» у начинці. Класична булочка-рол «Сінабон» коштуватиме 48 грн. Також у закладі готуватимуть булочку-рол «Шокобон» з шоколадом, карамельний «Пеканбон», чорничний «Мінібон» та «Рол на ходу» у форматі take away. До тістечок пропонують фірмові десертні напої «Чілата» з нутелою, орео і фруктовими смаками. Також до випічки можна буде замовити каву й кавові напої.

Murakami       

Де: Дніпровська набережна, 12 (ТРЦ River Mall)

Бюджет: ₴₴. Роли (39–265 грн).

Страви: ролу у стилі нікей з креветками і гребінцем – 265 грн, рол філадельфія делюкс XXL – 265 грн, гарячий рол з лососем і вугром – 175 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан японської кухні, сезонні новинки в меню, цілодобова доставка, дитяче меню, багаторічний досвід роботи, акції та знижки, підходить для банкетів.

Ресторан японської кухні Murakami відкрився у новому торгівельному центрі на лівому березі Києва – River Mall. Заклад став дев’ятим рестораном мережі, яка належить до TARANTINO family. Інтер’єр ресторану сучасний, виконаний в світлих тонах. Головною родзинкою Murakami в ТРЦ River Mall є простора тераса, з якої відкривається вид на затоку Дніпра. В меню ресторану представлені суші, сашимі, роли, а також різноманітні закуски, салати, супи, локшина, гарячі страви та десерти. З напоїв можна обрати лимонади, каву, безалкогольні та алкогольні коктейлі.

Roti Chicken

Де: вул. Гната Хоткевича, 1в (ТРК «Проспект»)

Бюджет: ₴. Закуски (39 грн), супи (49 грн), салати (99–119 грн), м’ясні та курячі страви (139–149 грн), страви на грилі (149–159 грн).

Страви: роті бфі – 149 грн, май карі – 139 грн, курячий бульйон – 49 грн, стегно на грилі – 149 грн.

Напої: лимонад – 39 грн, лате – 28 грн, американо – 15 грн.

Деталі: м’ясний ресторан, знаходиться в торгівельному центрі, корисні та збалансовані страви з куркою, авторські рецепти, особливі суміші спецій.

Сімейний ресторан Roti Chicken відкрився у столичному торгівельному центрі «Проспект». В закладі дотримуються принципів здорового та збалансованого харчування, використовуючи для страв виключно натуральні продукти високої якості. В основі меню Roti Chicken страви з курки, яку попередньо маринують протягом 12 годин у авторському секретному маринаді з більше ніж двадцятьма травами та спеціями. В ресторані можна спробувати 14 страв з куркою в різноманітних соусах — кисло-солодкому, барбекю, карі, сирному, теріякі та гірчичному. В меню напоїв представлені лимонади, кава, чаї та пиво.

SAGA 25

Де: вул. Сагайдачного, 25

Бюджет: ₴₴. Стартери (29–299 грн), салати (129–215 грн), страви (69–225 грн).

Страви: чизбургер 2.0 з яловичини з картоплею фрі та трюфельним соусом айолі – 159 грн, хот-дог з цибулевим конфі з картоплею фрі та трюфельним айолі – 89 грн, локшина WOK з телятиною – 139 грн, сага рамен з грибами – 129 грн.

Напої: Old Fashioned 69 – 149 грн, Bloody Maria – 149 грн, Basil Cooper – 149 грн, Boulevardier #3 – 149 грн.

Деталі: ресторан і коктейльний бар, знаходиться на Подолі, належить до мережі HEDONIST Gastro Family, страви американської та паназійської кухні, класичні та авторські коктейлі, вечірки за участю відомих діджеїв в стилі funk та disco.

SAGA25 cocktail bar & kitchen — ресторан та коктейльний бар на Подолі. Це третій заклад мережі HEDONIST Gastro Family (Hedonist, Bootlegger). Коктейльну карту SAGA25 cocktail bar & kitchen розробив шеф-бармен мережі HEDONIST Gastro Family Олександр Осіпов — в ній представлені авторські позицій та улюблені багатьма класичні коктейлі. Коктейлі в карті розділені на 7 категорій за основою напою: віскі, текіла, джин, бренді, горілка, ром, ігристе. Зараз усі позиції з коктейльної карти можна спробувати за єдиною ціною 149 грн.

Furgoneta

Де: Майдан Незалежності, 1 (ТЦ GLOBUS 1 лінія, -1 поверх, фудкорт)

Бюджет: ₴₴. Бургери (79–297 грн), страви з локшиною (79–209 грн), страви з рисом (73–169 грн).

Страви: камамбургер – 139 грн, краш-бургер – 99/129 грн, рисова локшина з куркою – 119/169 грн, яєчна локшина з яловичиною – 129/189 грн, рис з овочами – 73/119 грн.

Напої: лимонад цитрус-манго – 50 грн, морс із сезонних ягід – 40 грн, pepsi – 30 грн.

Деталі: street food; страви американської, китайської, іспанської, італійської кухонь; акцент в меню — бургери та страви Wok, локація біля станції метро «Олімпійська» стала «найкращим стрітфудом 2018 року», доставка, take away.

Furgoneta — відома street food локація, яка нещодавно відкрилась на фудкорті ТЦ GLOBUS. Локація працює в оновленому форматі — змінився не лише дизайн, а й меню. У Furgoneta роблять більше, ніж просто street food, представляючи різні гастрономічні культури — американську, китайську, іспанську, італійську. Акцент в меню зробили на бургери, страви з локшиною та смаженим рисом — усі страви можна замовити у маленькій або великій порції. До бургерів можна замовити порцію картоплі фрі за 35 грн. Новинкою в меню став камамбургер — ідеальний для тих, хто любить незвичні поєднання обсмаженого на грилі м’якого сиру камамбер з малиновим джемом та бальзамічною карамеллю.

TWO BRO

Де: проспект Оболонський, 10

Бюджет: ₴.

Страви: кокосовий брауні — 40 грн, фірмовий вишнево-шоколадний десерт.

Напої: еспресо – 18 грн, френч-прес на кавових зернах з Танзанії – 28 грн, кавовий коктейль «бамбл» з апельсиновим соком – 45 грн.

Деталі: кав’ярня-магазин, сервіс Apple, класична та альтернативна кава, десерти, to go.

Біля станції метро «Оболонь» відкрився заклад Two Bro у якому об’єднали кілька форматів — кав’ярні, магазину аксесуарів та сервісу Apple. У закладі готують класичну каву, альтернативу та кавові коктейлі. До кави пропонують різноманітні десерти. В приміщенні кав’ярні працює магазин і сервіс Apple. Тут можна полагодити смартфон або купити аксесуар до нього.

Port.WineBar

Де: провулок Тараса Шевченко, 8Б

Бюджет: ₴₴. Закуски (64–135 грн), сендвічі (65–85 грн).

Страви: бургер з морепродуктами – 85 грн, сирні кульки у фритюрі – 66 грн, півкіло мідій – 135 грн.

Напої: айвове вино – 40 грн, гранатове вино – 40 грн, суничне вино – 40 грн.

Деталі: винний бар, знаходиться в центрі міста, мережа закладів, стильний інтер’єр, фруктове вино у склянках, закуски, take away.

13 вересня відкрилась київська локація відомого одеського винного бару Port. Заклад розташувався в центрі міста, інтер’єр традиційно мінімалістичний та оформлений натуральним деревом і металом. Перекусити в Port. WineBar можна сендвічами, мідіями, сирними кульками і пастою. У винному асортименті представлені цікаві позиції від одеських виробників, найпопулярніше вино — айвове. Вина відпускають порціями про 200 грам і будь-яку позицію напою можна взяти із собою. Це четверта локація Port.WineBar — перша працює в Одесі (в провулку Віце-Адмірала Жукова, 7), ще одна в Харкові (на вул. Пушкінській, 74) та у Львові (на вул. Валовій, 19).

«Культурный клуб»

Де: вул. Антоновича, 8

Бюджет: ₴₴.

Напої: Basil Beauty – 160 грн, Apricot Hash – 160 грн, Pineapple Express – 180 грн, Grape Soda – 160 грн.

Деталі: коктейльний бар, класичні та авторські коктейлі, вечірки, жива музика.

Заклад «Культурный клуб» почав роботу на вулиці Антоновича в серпні. У закладі приємна душевна атмосфера, великий вибір як класичних, так і авторських коктейлів та гарний сервіс. Локація працює з 11:00 до 02:00 щодня, крім неділі. У неділю ж приходьте насолоджуватися коктейлями з 14:00 до 23:00. У новому барі влаштовують вечірки з музикою та коктейлями – слідкуйте за новинами на сторінці локації у фейсбуці.

ButterGreen

Де: вул. Івана Франка, 25/40

Бюджет: ₴₴. Сніданки (170–260 грн), панкейки (140–220 грн).

Страви: панкейк з куркою, грибами та чедером – 150 грн, класичні сирники – 100 грн, авокадо-бургер з котлетою з кіноа – 190 грн.

Напої: матча лате – 75 грн, капучино на кокосовому молоці – 80 грн, раф-кава – 60 грн.

Деталі: міське кафе, автор проєкту Женя Джигомон, корисні страви, стильний інтер’єр, сніданки, кава на рослинному молоці, take away.

Засновниця кафе-пекарні Cookietone Женя Джигомон повідомила про вихід з проєкту та початок роботи над новим закладом — lifestyle-кафе ButterGreen. Новий заклад відкрився на місці кафе Cookietone по вулиці Івана Франка, поблизу станції метро «Золоті ворота». Поки заклад працює зі старим інтер’єром, але скоро відбудеться повний апгрейд. В ButterGreen будуть готувати випічку — печиво, кекси, пироги, булочки й хліб. Подаватимуть тости з лососем й зеленими бобами, з біфштексом та беконом, з ростбіфом, з паштетом та томатами. Яйця до тостів подаватимуть безлімітно. Радять спробувати особливе вершкове масло – пряне з травами. Також готуватимуть каші, супи, панкейки й сніданки. Головний напій закладу — вино. Також є класична кава й альтернатива, сидр і коктейлі.

«Сухой закон»

Де: вул. Костянтинівська, 20/14

Бюджет: ₴₴.

Напої: Isle of Jura 10 year – 149 грн/50 мл, Teeling SIngle Malt – 199 грн/50 мл, Pure Kentucky XO – 149 грн/50 мл.

Деталі: secret-бар, знаходиться на Подолі, велика колекція ексклюзивного віскі та бурбону.

На початку вересня на Подолі почав роботу віскі-бар «Сухой закон» — це заклад в закладі. Бар знаходиться у цокольному приміщенні та не має ніяких розпізнавальних знаків і навіть вивіски — таємницю, де знаходиться заклад, повідають всім охочім офіціанти Stories Cafe, яке знаходиться над баром. В барній карті закладу – більше 20 видів віскі та більше 10 позицій бурбону.

Frankie sport bar

Де: Музейний провулок, 2Б

Бюджет: ₴₴. Закуски (65–150 грн), сендвічі та бургери (160–260 грн), основні страви (140–380 грн).

Страви: салат з ростбіфом – 230 грн, смореброд з димчатою макреллю – 115 грн, бургер з яловичиною та сиром чедер – 260 грн, ковбаски мюнхенські – 120 грн/100 г. 

Напої: еспресо – 50 грн, лате – 70 грн, «Корона» – 90 грн.

Деталі: цілодобовий спорт-бар, знаходиться в центрі міста, страви європейської та американської кухні, багато телевізорів, можливість робити ставки, спортивні трансляції, барна карта.

На початку вересня розпочав роботу оновлений заклад Frankie sport bar & Bazabet. Раніше заклад позиціонував себе як міське гастро-кафе під назвою FRANKIE Capital Café. Тепер Frankie sport bar & Bazabet працює у форматі цілодобового спорт-бару з можливістю робити ставки на улюблені спортивні події. У Frankie sport bar & Bazabet транслюють спортивні події щодня — це футбол, баскетбол, хокей, теніс, авто і мотоспорт, бейсбол, волейбол та інші. Меню закладу також оновили — у Frankie sport bar & Bazabet готують страви європейської та американської кухні. У барній карті міцний алкоголь, пиво, кава та безалкогольні напої.

An.tre cafe

Де: Оболонський проспект, 26

Бюджет: ₴₴. Салати (95–225 грн), бургери (120–230 грн), паста (99–120 грн).

Страви: салат з буратою – 225 грн, салат з тунцем-гриль – 160 грн, гуакамоле – 80 грн, кесаділья з яловичиною та сиром чедер – 105 грн.

Напої: лате – 50 грн, хенд-брю – 65 грн, матча – 60 грн.

Деталі: кафе-бар, знаходиться на Оболоні, стильний інтер’єр, страви європейської кухні, сніданки з 9 ранку, кава класична, вино келихами, take away.

9 вересня в тестовому режимі відкрилось An.tre cafe — заклад знаходиться на Оболоні в ЖК Obolon Residences. Кафе-бар має одну затишну залу зі стильним інтер’єром в пастельних тонах. В меню An.tre cafe сніданки, які можна спробувати з 09:00. Також в закладі пропонують страви європейської кухні — салати, закуски, бургери, панкейки, пасту. До страв можна замовити каву, матча, фреш та ігристе вино.

Kebab Me

Де: вул. Тургенєвська, 16

Бюджет: ₴.

Страви: курячий кебаб – 70 грн, кебаб з яловичиною – 80 грн, кебаб з фалафелем – 70 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: стрітфуд, турецька кухня, формат take away, доставка, соуси власного виробництва, заклад працює у будні дні з 10:30 до 20:00.

Новий заклад вуличної їжі Kebab Me розпочав свою роботу у центрі міста, на вулиці Тургенєвській, неподалік від площі Перемоги. У Kebab Me готують європейську шаурму з куркою та яловичиною, а для вегетаріанців пропонують фалафель власного приготування. До складу страв входять соуси, які самостійно готують у закладі: йогуртовий, песто та томатний «маринара». З напоїв можна придбати айран, соки та газовані напої. Також можна замовити кебаб-меню з основної страви, картоплі та напою за вигідною ціною.

«Пироги та Друзі»

Де: вул. Павлівська, 17

Бюджет: ₴₴. Несолодкі пироги (320–720 грн/1 кг), солодкі пироги (320–840 грн/1 кг).

Страви: тальятеле з соусом песто та чедером – 120 грн, карпачо з телятини – 95 грн, шніцель по-віденськи – 145 грн, пиріг з фетою, болгарським перцем, томатами, базиліком – 320 грн/1 кг, пиріг «груша з сиром дор блю» – 480 грн/1 кг, пиріг з лісовою ягодою – 360 грн/1 кг

Напої: узвар – 35 грн, морс малина – 70 грн/1 л, кисіль вишневий – 35 грн.

Деталі: пирогова, сніданки з 09:00 до 12:05, повноцінне меню, сезонні страви, безкоштовна доставка по Києву, майстер-класи для дітей.

В середині вересня розпочала роботу п’ята локація пирогової «Пироги та Друзі». Заклад розташований в історичній частині міста, на вулиці Павлівській, 17. В закладі дві невеликі затишні зали, де можуть розміститись 35 гостей. В «Пирогах та Друзях» подають сніданки, закуски, салати, супи і основні страви. Звичайно, в закладі можна спробувати різноманітні пироги, яких представлено 24 види — з капустою і грибами лисичками, з печінкою та томатами, з фореллю і шпинатом, з яблуками, з вишнями та з горіхами. 

HANH cafe&market («У Хань»)

Де: вул. Гончара, 30а

Бюджет: ₴₴. Супи (140–195 грн), салати (110–175 грн), основні страви (140–250 грн).

Страви: Фо Бо – 140 грн, Том Гум – 185 грн, мієн з морепродуктами – 175 грн, кімчі з рисом та качкою – 165 грн.

Напої: лимонад – 55 грн, комбуча – 75 грн, холодний чай матча з молоком – 65 грн.

Деталі: кафе з в’єтнамською їжею та маркет, знаходиться в центрі міста, страви від досвідченого шеф-кухаря Хань, автентичні рецепти, формат take away.

Заклад HANH cafe&market («У Хань») відкрився на вулиці Гончара 20 вересня. Гостей у закладі частує Хань – шефиня з багаторічним стажем. Влітку заклад працював у форматі поп-ап у барі «Окно». В меню нового закладу – величезний вибір різноманітних супів, салати з цікавими інгредієнтами, рис та локшина з м’ясом та морепродуктами, неми, дім сами та бао. З напоїв варто скуштувати холодний чай матча з молоком та вершками або коктейлі.

Full Bar

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: коктейльний бар, співзасновник — бармен Назар Макаров, інтер’єр Balbek Bureau, авторські коктейлі, локальні інгредієнти, ідеальний музичний супровід.

26 вересня поруч з метро «Кловська» в тестовому режимі відкрився коктейльний бар F.U.L.L. Bar, що означає First Ukrainian Local Laboratory. Співзасновник закладу — переможець World Class Ukraine 2018 та Східноєвропейського фіналу DRINKS COME TRUE by BOMBAY SAPPHIRE 2019, бар-менеджер BARVY Назар Макаров. Інтер’єр закладу створений студією Слави Балбека Balbek Bureau. В барній карті зробили акцент на авторські коктейлі та локальні інгредієнти. Ціна коктейлів — від 200 грн. Заклад обіцяє бути аудіофільским, добірка музики для бару пройшла ретельну селекцію.

Taste Bandits

Де: вул. Урлівська, 4а

Бюджет: ₴₴. Дім-сами (70–150 грн), паста (100–150 грн), удон (100–120 грн).

Страви: удон з куркою в карі – 110 грн, Фо Бо з телятиною – 110 грн, паста грибна – 100 грн, дім-сам зі свининою та креветками – 90 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кафе азійської та італійської кухні, локшина та паста ручної роботи, великі порції азійських супів, крафтове пиво, затишний інтер’єр, формат take away.

Новий заклад Taste Bandits відкрився на Позняках, спеціалітети кафе — локшина та паста ручної роботи, азійські супи, крафтове пиво. Більшість рецептів власник ресторану привіз з подорожі Азією — в’єтнамський суп фо, локшину, китайські дім сами. Меню закладу — це мікс азійської та італійської кухні. Щоб не залишати гостей голодними, в закладі порушили правила та збільшили порції — вихід супу фо бо майже 0,5 л, порція локшини 450 г, а пасти – 350 г. З напоїв у закладі — кока-кола, фанта, спрайт, тонік, чай, кава, коктейлі та крафтове пиво «Ципа».

Milano Torino Vermuteria

Де: вул. Прорізна, 4

Бюджет: ₴₴₴. З меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: вермутерія в італійському стилі, знаходиться в центрі міста, шеф-бармен Антон Бірюков, автор концепції Максим Андрущенко, ідейний натхненник Олена Кравцова, працює з 18:00.

З 24 вересня працює перша вермутерія в Україні — Milano Torino Vermuteria. Це перший в країні реалізований формат вермутеріі в італійському її розумінні. Знайти італійський бар досить просто: стаєте спиною до пам’ятника Михайлу Паніковському в сквері і на 11 годині бачите масивні вхідні двері з зображенням бика, символу Турина, виконаного з латуні. Коктейлі на основі вермуту розроблені шеф-барменом Антоном Бірюковим (Parovozzz Speak Easy, Alchemist Bar, LoggerHead Bar), автором концепції італійського бару виступив Максим Андрущенко (LoggerHead Bar, Tin Tin), керує всім процесом Євгенія Дячук (Alchemist Bar, LoggerHead Bar, Tin Tin), а власником і ідейним натхненником нового барного формату є Олена Кравцова.

Цветочная Мафия BAR

Де: вул. Софіївська, 4

Бюджет: ₴.

Страви: хот-дог американський – 33 грн, хот-дог голландський – 33 грн, рол vegan – 33 грн, равлик – 33 грн.

Напої: Aperol Tonic – 33 грн, Negroni – 99 грн, глінтвейн – 33 грн.

Деталі: бар при квітковому магазині, столики на вулиці, всі позиції в меню по 33 грн, акцент зроблений на демократичному форматі, послуга take away.

На початку вересня розпочав роботу другий заклад «Цветочная Мафия» біля Майдану Незалежності. Концепція закладу — квітковий магазин та гастрономія-бар, де кожна позиція з меню коштує 33 грн, а дівчатам при замовленні коктейлю Aperol дарують квіточку. В закладі можна не лише замовити улюблені Aperol-Spritz, джин-тонік та лимонади з класичним або голландським хот-догом — в новому меню «Цветочная Мафия» з’явилися равлики.

Frame Bar

Де: вул. Ярославів Вал, 33а

Бюджет: ₴₴.

Напої: New York Sour – 140 грн, Velvet – 140 грн, Prodijal son – 200 грн.

Деталі: коктейльний бар, знаходиться на Подолі, авторська коктейльна карта, концептуальний інтер’єр.

Коктейльний бар Frame Bar розпочав роботу в середині вересня. Заклад відкрили на місці відомого бару «Под асфальтом пляж», який проіснував 5 років — власники вирішили оновити формат та запустити бар з новою концепцією. В меню бару – десять класичних та авторських коктейлів, найдорожчий з яких Prodijal son. Також можна замовити New York Sour, Velvet, сидр, лимонад, чай та каву.

P2B bar

Де: вул. Олеся Гончара 38а

Бюджет: ₴₴. Страви (85–150 грн), коктейлі (160 грн).

Страви: сувлакі фалафель – 105 грн, халумі – 85 грн, грецький салат з фалафелем – 150 грн.

Напої: Floris, Wild Mango, Mexican Breeze – 160 грн.

Деталі: коктейльний бар, грецька кухня, знаходиться в центральній частині міста, андеграунд-бар парковка з автобусом у центрі Києва, барна карта, вино келихами.

7 вересня відкрився P2B Bar — це андеграунд-бар-парковка з автобусом в центрі Києва. За коктейльну карту закладу відповідає Герасімос Лівіератос, а в меню гостей чекають сувлакі та інші страви грецької кухні. У новому закладі готують коктейлі й страви грецької кухні за «українськими цінами» — чек на коктейлі 160 грн.

Cup & Cake

Де: вул. Велика Васильківська, 57/3

Бюджет: ₴₴.

Страви: тарт лимонний – 56 грн, торт шоколад-маракуя – 69 грн, чіа-пудинг з манго – 45 грн, торт чизкейк кокос – 42 грн.

Напої: еспресо – 30 грн, фільтр – 45грн, «Мега-какао» – 55 грн.

Деталі: кав’ярня, знаходиться в центрі міста, власна пекарня та кондитерський цех, класична та альтернативна кава, ігристе вино келихами, коктейлі, великий асортимент тістечок та десертів.

24 вересня відбулося офіційне відкриття оновленої кав’ярні Cup & Cake — заклад закривався влітку на ребрендинг. За час оновлення у закладі зробили власну пекарню та відкрили кондитерський цех, відповідно в меню тепер багато тістечок та десертів. До них можна замовити каву, коктейль або ігристе.

Тісто, сир і тітка Белла

Де: вул. Хорива, 1/2е

Бюджет: ₴₴. Брускети (55–150 грн), салати (97–158 грн), піца (99–159 грн), паста (128–178 грн).

Страви: брускета з гриль грушою, козячим сиром та шавлією – 55 грн, піца пепероні – 129 грн, ризото з креветками та артишоками – 166 грн, салат панцанела з прошуто та крутонами – 125 грн.

Напої: просеко – 55 грн/150 мл, Soave – 287 грн/750 мл, еспресо – 30 грн, Aperol Spritz – 110 грн.

Деталі: домашнє італійське кафе, знаходиться на Подолі, затишний інтер’єр, неаполітанська піца, паста власного виробництва, італійські вина, резерв столів.

29 вересня завершився тестовий режим та офіційно відкрилось домашнє кафе італійської кухні «Тісто, сир і тітка Белла» на Подолі. Заклад є проєктом засновників київських закладів Naprosecco, «Ой, мамо! Це було в Тбілісі», Oh, My God: ice cream. В закладі пропонують неаполітанську піцу за старовинними рецептами, пасту власного виробництва, легкі салати та різноманітні антипасті, до яких гарно підійде легке італійське вино. Серед напоїв – пиво, коктейлі, лимонади.

Beatnik bar

Де: вул. Велика Васильківська, 23

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: коктейльний бар, знаходиться в центрі міста, співвласники закладу Микола Голотін (Parovoz Speak Easy) та Тетяна Брауде, класичні та авторські коктейлі, працює з 18:00.

Beatnik bar — це заклад у форматі secret place і звичної вивіски у нього немає. Щоб потрапити до бару, треба зайти у двір біля кафе «БПШ» (під вивіску салону краси Barhat) та знайти чорні двері з ліхтарем. Команда харківського бару Beatnik bar переїхала в Київ та перезапустила заклад біля станції метро «Площа Льва Толстого». Beatnik bar відкрився у Харкові у 2017 році та запропонував гостям концепцію атмосферного бару з авторськими коктейлями. Коли бар втратив приміщення, власниця Тетяна Брауде запропонувала Миколі Голотіну перезапустити заклад на новому місці, але зберегти оригінальну концепцію, команду та карту коктейлів. Хранителем цінностей «бітніків» у закладі називають бар-менеджера Романа Стадника. Карту коктейлів презентують 3 жовтня. Ціна коктейлів буде стартувати від 200 грн.

Folьк

Де: вул. Медова, 2 (Sikorsky Kyiv International Airport)

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться у столичному аеропорту Sikorsky Kyiv International Airport, –дизайн – Loft buro, стильний концептуальний інтер’єр.

Новий ресторан української кухні Folьк відкрився 22 вересня у Міжнародному аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського (аеропорт «Київ-Жуля́ни») у тестовому режимі. Власники вирішили зробити ребрендинг ресторану. Дизайном закладу займалась команда Loft buro під керівництвом Олега Волосовського та Юлії Клименко. За 10 діб були проведені основні роботи — у цей час в аеропорту проводили ремонт злітної смуги. Серед фішок нового ресторану — світильники-маки ручної роботи, в декорі використали плитку у вигляді глечиків та колоски, усе це — виготовлено в Україні.

Coffee Val

Де: Нижній Вал, 13.

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, стильний інтер’єр, сендвічі, десерти, take away.

Кав’ярня Coffee Val відчинила свої двері для гостей 16 вересня — з понеділка по п’ятницю заклад відчинений з 08:30 до 20:00, по вихідних працює з 10:00 до 20:00. У меню закладу – різноманітні кавові напої, салати для легкого перекусу, а також апетитні сендвічі, які можна взяти з собою, та ніжні десерти.

EspressoHolic

Де: вул. Прорізна, 23а

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня у магазині квітів, класичні та альтернативні кавові напої, працює з 08:00 до 21:00, take away.

Нова локація відомої кав’ярні EspressoHolic з’явилась у центрі міста в квітковому магазині Floroom. Співвласник мережі кав’ярень EspressoHolic — Олексій Таранушенко. Він захопився кавовою культурою і відкрив свій перший заклад у 2011 році. Зараз у закладах EspressoHolic готують якісну смачну каву та подають десерти власного виробництва.

Coquelicot Bakery

Де: вул. Гончара, 50/1

Бюджет: ₴₴. «Парі-брест» – 60 грн, еклери в асортименті – 60грн, круасан класичний – 38 грн, шасон з куркою та грибами – 55 грн, кіш лорен – 85 грн.

Деталі: кондитерська-пекарня, знаходиться в центрі міста, власник – французький пекар, сніданки, ланчі, класичні кавові напої, свіжа випічка, класичні солодощі за авторськими рецептами.

Coquelicot Bakery —пекарня, яку відкрив француз, пекар-кондитер Крістоф Роллер. До цього він працював у різних країнах пекарем і отриманий досвід втілив у власній пекарні. У Coquelicot Bakery подають сніданки, ланчі, класичні кавові напої та фреші. Також до закладу приходять за свіжою випічкою та класичними солодощами за авторськими рецептами.

Coffee Monkey

Де: вул. Бойчука, 1/2

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня поруч з метро «Дружби народів», лаконічний інтер’єр, класична та альтернативна кава, десерти, формат to go.

Coffee Monkey — затишна кав’ярня недалеко від станції метро «Дружби народів». У кав’ярні можна замовити класичну каву на рослинному або безлактозному молоці. До кави гостям пропонують круасани, тістечка, крафтові цукерки та інші десерти.

Veterano Pizza Boryspil

Де: м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 75

Бюджет: ₴₴.

Страви: «Одуванчік» – 170 грн/30 см, «Мисливська» – 160 грн/30 см, «Українська» – 160 грн/30см, «Вегетарiана» – 140 грн/30 см.

Деталі: піцерія, де піцу готують ветерани АТО, можна «підвісити» піцу для бійців або поранених солдатів, доставка, формат take away.

21 вересня у Борисполі розпочала свою роботу ще одна локація відомої піцерії Veterano Pizza. У меню закладу – 13 видів італійської піци з авторськими начинками — можна спробувати піцу «Одуванчік» з салямі, беконом, шинкою, куркою та печерицями або «Мисливську» з ковбасками та пармезаном. Невдовзі в Veterano Pizza Boryspil запрацює доставка. Засновник і автор проєкту — Леонід Остальцев, який заснував першу концептуальну піцерію Veterano Pizza в Києві влітку 2015 року. Ідея проєкту — створити місце, де б могли реалізувати себе ветерани АТО.

Фото взято з офіційних Facebook-сторінок закладів

Головна фотографія (колаж): Kyiv Food MarketMilano Torino VermuteriaItalist Pizza Pasta Bar

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi