Нові заклади жовтня 2019: 37 осінніх локацій - PostEat

пошук

Нові заклади жовтня 2019: 37 осінніх локацій
01-11-2019 0 1118


Нові заклади жовтня 2019 досліджувала редакція PostEat. На піку осені в столиці з’явилися нові локації, куди точно варто заглянути. Повернення відомого лаунж-ресторану, відкриття довгоочікуваного концептуального кафе-бару, китайська гастрономія, кілька локацій з трендовою близькосхідною кухнею, ресторан з авторською котлетною картою та затишні книгарні-кав’ярні — жовтень гідно продовжує підтримувати високу гастрономічну планку цьогорічної осені. Детально розповідаємо про нові заклади жовтня 2019, які відкрились у Києві.

Artemis Lounge Bar

Де: вул. Саксаганського, 129а

Бюджет: ₴₴. Салати (68–299 грн), основні страви (95–495 грн), десерти (38–93 грн).

Страви: фірмовий овочевий салат «Артеміс» – 85 грн, челагач зі свинини з овочами-гриль – 270 грн, пенне з морепродуктами – 170 грн, вершковий суп з лососем – 205 грн.

Напої: лимонади – 45 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, знаходиться в центральній частині міста, три зали, lounge-зона, контактна барна стійка, кальянна зала, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, резерв столів.

Artemis Lounge Bar — ресторан європейської кухні в центральній частині міста, який офіційно відкрився 25 жовтня. Ресторан названо на честь Artemisia — першої й єдиної в історії жінки-адмірала персидського флоту, яка була найкращим союзником та найближчим воєнним радником царя Галікарнаса. Ресторан має три зали — lounge-зону з контактною барною стійкою, основну залу зі сценою та кальянну залу з великим диваном для компаній. В меню Artemis Lounge Bar — знайомі страви європейської кухні, паста, піца та десерти.

Glazur

Де: вул. Бориспільська, 4

Бюджет: ₴₴. Салати (99–189 грн), закуски (77–176 грн), гарячі страви (99–326 грн).

Страви: карпачо з телятини з пармезановою піною – 159 грн, салат з креветками та кіноа під устричною заправкою – 169 грн, пасту з лососем у вершковому соусі – 169 грн, філе сібаса з чорним рисом та вершковим демігласом – 216 грн.

Напої: еспресо – 29 грн, какао – 39 грн, мохіто – 99 грн, домашній лимонад – 39 грн.

Деталі: сімейний ресторан європейської кухні, кілька зал, класичний інтер’єр, хоспер-страви, дитяча кімната, кальян, караоке, класичні коктейлі, вино келихами, підходить для банкетів, резерв столів.

Ресторан європейської кухні Glazur відкрився на початку вересня на вулиці Бориспільській. Інтер’єр ресторану класичний, виконаний у світлих тонах. В закладі є дитяча кімната, можна курити кальян, а також є караоке. В Glazur приходять на сімейну вечерю з улюбленим вином та святкують особливі події. В меню ресторану класичні та авторські страви європейської кухні — закуски, салати, піца, паста, хоспер-страви та десерти. У барній карті ви знайдете класичні коктейлі, міцні напої та вино келихами.

Gatsby Restaurant

Де: бульвар Лесі Українки, 34

Бюджет: ₴₴₴. Салати (175–485 грн), основні страви (257–765 грн), десерти (65–215 грн).

Страви: карпачо з томатiв з копченою фетою та маринованими креветками – 215 грн, тартар з лосося з шисо соусом – 395 грн, севічe з сібаса з соусом юдзу та копченими томатами – 345 грн.

Напої: м’ятний джулеп – 90 грн, глінтвейн – 195 грн, еспресо – 65 грн, імбирний пунш – 125 грн.

Деталі: ресторан авторської кухні, знаходиться на Печерську, вишуканий інтер’єр, шеф-кухар Андрій Бондар, сніданки, raw bar, стейк з хоспера, резерв столів, парковка.

Ресторан авторської кухні в центрі міста Gatsby Restaurant & Terrace — це нова яскрава історія за мотивами легендарного фільму. Інтер’єр виконаний в поєднанні американської розкоші з сучасним звучанням. Шеф-кухар ресторану молодий і амбітний Андрій Бондар, за плечима якого досвід роботи з Андре Пельтре і Олександром Алфімовим. В меню Gatsby Restaurant & Terrace авторські шедеври і страви, що стали світовими трендами. В основних стравах акценти на середземноморську рибу і м’ясо. Гурманів порадує колекція стейків, м’ясна і сирна гастрономія.

Пян-Се на Січових

Де: вул. Січових Стрільців, 81

Бюджет: ₴₴. Салати (23–39 грн), пян-се (39 грн), страви з вок (89–109 грн).

Страви: пян-се з м’ясом – 39 грн, місо-суп – 79 грн, удон з куркою – 89 грн.

Напої: лимонад – 69 грн, еспресо – 29 грн, пуровер – 49 грн, марокканський чай – 69 грн.

Деталі:  бар зі стравами корейської кухні, паркінг, резерв столів, формат take away, органічні та домашні вина, страви для вегетаріанців, дегустації.

Пян-Се бар на Січових — другий бар корейської кухні, який відкрився на Лук’янівці. Нову локацію вирішили переробити під ранковий формат — тут з 9 ранку подають каву і міні п’ян-се, в обід пропонують комплексні пропозиції, а ввечері можна випити коктейль. Розмаїття автентичних корейських страв приємно здивує навіть знавців азійської кулінарії — в меню представлені різноманітні овочеві, м’ясні страви і страви з морепродуктів. Усі страви у «Пян-Се барі» вирізняються великими порціями, гостротою та неординарністю смаків.

zakapelok

Де: вул. Верхній Вал, 62

Бюджет: ₴.

Напої: капучино – 45 грн, бананове какао – 55 грн.

Деталі: книгарня-кав’ярня, знаходиться на Подолі, класичні кавові напої, десерти, мистецькі заходи.

Zakapelok — книгарня-кав’ярня, яка відкрилась на Подолі на початку жовтня. У закладі проходять мистецькі заходи і вечірки. У меню закладу – цікаві кавові напої, чай та кілька видів какао. В zakapelok можна прийти за цікавою книгою, зігрітись чашкою кави та послухати цікаву лекцію.

Cipollino Pizza

Де: вул. Срібнокільська, 3В (ТРЦ InSilver, вхід з вулиці).

Бюджет: ₴₴. Піца (147–305 грн).

Страви: піца мисливські ковбаски і корнішони – 183 грн, піца три м’яса – 214 грн, піца чотири сири – 224 грн.

Деталі: піцерія, знаходиться на Позняках, відкрита кухня, класична та авторська піца, конструктор страви, знижка 50% на день народження, доставка.

Піцерія Cipollino Pizza на Позняках є другим закладом мережі, перший декілька років працює на Подолі. Засновником і власником Cipollino Pizza є Олег Возний. Нову локацію на лівому березі відкрили в ТРЦ InSilver — гості зможуть спостерігати за роботою піцайоло завдяки відкритій кухні. У Cipollino Pizza ви можете не лише замовити піцу з меню, але й створити свою власну з інгредієнтів, які вам найбільше до вподоби.

Істина & Вино

Де: вул. Антоновича, 176 (ТРЦ Ocean Plaza)

Бюджет: ₴₴. Винні сети (195–395 грн).

Страви: брускета з маринованим тунцем та бамбуком – 120 грн, устриці жилардо №2 – 638 грн/6 шт., чилійські мідії у вершково-винному соусі – 183 грн.

Напої: Pinot Grigio Danese – 65 грн/150 мл, Kiwi Cuvee Pinot Noir – 65 грн/150 мл, Lungarotti Brezza – 130 грн/150 мл.

Деталі: винний бар, знаходиться в ТРЦ Ocean Plaza, великий вибір вина, закуски до вина, працює щодня з 10:00 до 22:00.

«Істина & Вино» — винний бар в торговому центрі Ocean Plaza, який відкрився на початку жовтня. Винна карта різноманітна та поділяється на 6 розділів — є вина для настрою, для свята та на різний бюджет. Тут можна спробувати вина світу від 65 грн за келих та замовити спеціально розроблені сети і закуски до вина. В меню страв представлені салати, устриці, бургери, оливи, винні сети (від 195 грн) з брускетами та іншими закусками. Також в закладі пропонують створити свій сет з різних сирів та м’ясних делікатесів. Є окремий розділ низькокалорійних десертів.

Buddha-Bar

Де: вул. Хрещатик, 14

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (190–430 грн), салати (110–290 грн), основні страви (160–1750 грн).

Страви: дім сам асорті з гострим соусом – 160 грн, карпачо з телятини в японському стилі з кунжутно-соєвим соусом – 270 грн, червоний карі з креветками в тайському стилі – 410 грн,

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан азійської кухні, лаунж-бар, суші-бар, знаходиться на центральній вулиці столиці, декілька поверхів, концептуальний інтер’єр, вечірки, концерти, працює до 02:00 (в п’ятницю-суботу до 04:00), резерв столів.

Новий Buddha-Bar — це 1500 квадратних метрів з рестораном, лаунж зоною Mezonine та Private Dining Room. Buddha-Bar — це легендарна мережа, ресторанний бренд, який вже став культовим в найбільших містах світу. Заклади Buddha-Bar  вирізняє вишуканий дизайн, незрівнянний сервіс, майстерне поєднання паназійських смаків. На першому поверсі розташований ресторан — згідно з концепцією «сімейного стилю» страви подаються на великих тарілках і мають бути поділені між гостями. Другий поверх — лаунж-зона з унікальним коктейльним меню та ароматними кальянами.

GOL’DAbar

Де: вул. Шота Руставелі, 12

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (70–180 грн), страви на грилі (115–345 грн).

Страви: фалафель з хумусом в піті – 125 грн, шаварма з індички – 155 грн, єрусалимський салат – 60 грн, хумус із рагу з яловичини та квасолі – 85 грн.

Напої: Old Cuban – 210 грн, Pisco Sour – 180  грн, Gold – 180 грн.

Деталі: ресторан близькосхідної кухні, знаходиться в центрі міста, сніданки, страви на грилі, вино келихами, різноманітна коктейльна карта, велика барна карта.

GOL’DAbar — ресторан близькосхідної кухні та бар, який відкрився в центрі міста на початку жовтня. Раніше на цій локації працював заклад Charlatan. У закладі кажуть, що будинок за цією адресою був побудований 116 років тому. В меню GOL’DAbar — автентичні страви Близького Сходу: мезе, хумус, шаварма, страви на вогні. Шеф-барменом нового закладу є Марина Левадна – переможниця багатьох барних конкурсів, а також Brand Ambassador House of Angostura. В коктейльній карті виділені категорії за основним алкоголем — коктейлі на віскі, джині, ромі, текілі, горілці, з граппою та ігристим.

CHINA MA

Де: вул. Георгія Кірпи, 5Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: дімсами з креветкою – 118 грн, спрінг-роли з овочами та соусом світ чилі – 98 грн, чорний смажений рис з креветкою та овочами – 168 грн, свинина в кисло-солодкому соусі з ананасами – 198 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: китайська гастрономія, знаходиться навпроти Південного вокзалу, інтер’єр — YOD Design, шеф-кухар Олександр Сізов, шеф-бармен Ольга Корнейчук, sharing plates, два поверхи, цікавий дизайн, рідкісна колекція чаю, авторські коктейлі, винна карта — виключно позиції з Австралії та Нової Зеландії, резерв столів.

Ресторан CHINA MA відкрив двері для гостей у тестовому режимі 8 жовтня. Автори інтер’єру CHINA MA — команда YOD Design, яка на двох поверхах оформила єдиний світлий простір з цікавими деталями. Серед особливостей закладу — дві відкриті кухні, де гості можуть спостерігати за процесом приготування страв особисто. Основний принцип ресторану sharing plates — до CHINA MA варто приходити великою компанією друзів, замовляти різноманітні страви та розділяти їх на всіх. В меню закладу – фірмові дімсами та качка по-пекінськи, фреш-роли, страви з м’ясом, птицею та морепродуктами, рис та локшина. Крім того, у закладі зібрали рідкісну колекцію сортів чаю, ексклюзивні позиції вина, а також гості зможуть замовити 13 авторських коктейлів.

Pita Kyiv

Де: вул. Пушкінська, 39

Бюджет: ₴. Піта (79–129 грн).

Страви: піта чизбургер – 119 грн, піта кебаб – 119 грн, фалафель – 79 грн, крувіт на тарілці з трьома соусами – 99 грн.

Деталі: ресторан ізраїльської кухні, знаходиться у центрі міста, автентичні рецепти у авторському виконанні, авторський дизайн інтер’єру, барна стійка, відкрита кухня, секретні інгредієнти, власна випічка та соуси, власний імпорт, столик на вулиці, take away.

Pita Kyiv — атмосферний заклад з ізраїльською кухнею у центрі міста. За основу в закладі взяли автентичні рецепти піти, яку готують в авторському виконанні, її готують кожен день та використовують впродовж 5 годин. Окрім піти в Pita Kyiv готують крувіт — цвітну капусту, яку приварюють, грилюють та подають з соусами. Фаворитом гостей вже стала піта чизбургер — поєднання соковитої яловичої котлети з ароматним чедером, свіжими  овочами та ніжним сметанним соусом. До страви можна замовити пиво або сидр, а кожної суботи в Pita Kyiv планують пригощати гостей за барною стійкою текілою.

ЛяГушка по-київськи

Де: вул. Саксаганського, 135/13

Бюджет: ₴₴.

Страви: деруни під соусом бешамель – 95 грн, драгунські мазурики (котлета з м’яса перепілки з овочевим пюре і м’ятним соусом) – 160 грн, рагу гарбузове з каштанами та беконом​ – 95 грн, «ЛяГушка по-київськи»​​​​​​​ – 210 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української та французької кухонь, знаходиться в центрі міста, авторська кухня, оригінальні концепція та інтер’єр, кілька зал, ексклюзивні десерти, винна карта, резерв столів.

У жовтні почав роботу «шинок високої кухні» «ЛяГушка по-київськи», який позиціонує себе як «кафе альтернативної історії». В інтер’єрі закладу є традиційні українські елементи і елементи французького Провансу. В закладі уявили, якою могла бути кухня, якби останні 200 років українська та французька культура розвивалися б спільно. В меню «ЛяГушка по-київськи» — мікс двох кухонь, тому деруни подаються під соусом бешамель, з київських каштанів варять крем-суп, а жаб’ячі лапки готуються як котлета по-київськи у хрусткій паніровці. В алкогольному меню акцент на напої французького і українського виробництва: вина з різних провінцій Франції, а також від двох кращих виноробів України — «Колоніст» і «Вина Гулієвих».

Укроп

Де: проспект Соборності, 17

Бюджет: ₴. Основні страви (17–36 грн), салати (33–36 грн).

Страви: соте – 33 грн, сирники – 17 грн, сейтан у вершковому соусі – 36 грн, бобова котлета – 21 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: вегетаріанське кафе, знаходиться в ЖК «Комфорт Таун», демократичні ціни, збалансовані страви, калькуляція харчової цінності страв, формат take away.

В жовтні почало роботу демократичне вегетаріанське кафе «Укроп» — заклад розташувався на першому поверсі ЖК «Комфорт Таун». Заклад невеликий та розрахований на формат take away, проте для гостей є кілька столиків, якщо хтось забажає поїсти відразу на місці. В меню кафе «Укроп» — збалансовані вегетаріанські страви для щоденного раціону. До закладу можна зайти і взяти щось корисне на вечерю або пообідати просто у кафе. До кожної страви в закладі прописали калорійність та кількість білків, жирів та вуглеводів, щоб гості змогли обрати, орієнтуючись на свою добову норму.

Kritikos

Де: бульвар Лесі Українки, 30В

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (107–454 грн), пасти (191–525 грн), морепродукти (269–470 грн).

Страви: овочеве соте з креветками та пармезаном – 349 грн, паста з мідіями – 341 грн, мусака – 350 грн, кефтедакі від бабусі – 277 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан середземноморської кухні, знаходиться на Печерську, мережа сімейних грецьких закладів, акцент на морепродукти, фамільні рецепти, класичний інтер’єр, резерв столів.

Kritikos — ресторан середземноморської кухні, який відкрився у жовтні на Печерську. Раніше на його місці був ресторан Benjamin’s. Kritikos — перший ресторан мережі в Україні, два інших працюють в Греції. Засновниками були Нікос Крітікос і Катерина Критику. Крітікос — це ціла династія, зі своїми традиціями і звичаями, а головне — рецептами вишуканої їжі, які передаються з покоління в покоління. В меню ресторану ви знайдете устриці, страви з морепродуктами, пасти та ризото, фірмові страви, приготовані особливими способами. У винній карті знайдете вина Греції, Франції, Італії, Іспанії, Аргентини, Чилі, США та ін.

Букет Côtelette

Де: вул. Академіка Туполєва, 16Е.

Бюджет: ₴₴. Котлети (130–280 грн), основні страви (130–255 грн), десерти (80–90 грн).

Страви: котлета із курки з сиром брі та ягідним желе – 130 грн, котлета із курки з сиром дорблю в паніровці з лісовими горіхами – 140 грн, салат «Цезар» з міні-котлетами та чіпсами з бекону – 150 грн.

Напої: глінтвейн на джині – 80 грн, на вині – 80 грн, обліпиховий – 95 грн.

Деталі: меню авторських котлет, авторські коктейлі, декілька видів глінтвейнів, сніданки з відкриття до 12:00, барна карта, кальян, окрема зала для святкування банкетів.

Букет Cotelette — концептуальний ресторан на Нивках. Перший у своєму роді заклад, що пропонує широкий вибір котлет, приготованих за авторськими рецептами шеф-кухаря. Поки що ресторан працює у тестовому режимі, тому в котлетній карті представлено 8 позицій особливих котлет. Але меню ресторану не обмежується м’ясними стравами —  у закладі можна поснідати, спробувати салати, закуски та основні страви європейської кухні.

EFIR Bar

Де: вул. Антоновича, 116

Бюджет: ₴₴.

Страви: тартар з дикого сазана з пармезаном – 125 грн, тайський салат з пряною куркою – 95 грн, філе лосося з соусом чіа – 225 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: food & hookah bar, бар з авторською кухнею, два поверхи, зимова тераса, lounge-атмосфера, коктейльна карта, великий вибір кальянів, резерв столів.

EFIR — затишний сучасний бар з авторською кухнею, коктейлями та кальянами. Особливість закладу: демократичні ціни на якісну їжу, коктейлі і топовий кальян. У закладі є два поверхи: світла і простора засклена тераса з великими вікнами і баром та затишна зала на першому поверсі з lounge атмосферою. Якщо ви любите добре відпочити і розслабитися, вам точно сподобається в EFIR’e.

Hot Doggy Style

Де: вул. Велика Васильківська, 143/2

Бюджет: ₴.

Страви: хот-доги: американський з беконом та соусом BBQ, італійський з моцарелою та томатами чері, французький з карамелізованою цибулею та сирним соусом, баварський з маринованими огірками та томатним соусом – 55 грн, Doggy Set – 85 грн, картопля фрі – 16 грн, наповнювачі (бекон, томат, сир, огірки) – 5 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: стрітфуд локація, знаходиться поруч з метро «Либідська», п’ять видів хот-догів, сет-пропозиція, take away.

На початку жовтня розпочала роботу нова стрітфуд локація Hot Doggy Style поруч зі станцією метро «Либідська». Хот-доги готує професійний кухар в присутності гостя зі свіжих якісних інгредієнтів. В меню Hot Doggy Style представлено п’ять видів хот-догів — чотири з додатками та класичний. Можна обрати Doggy Set і отримати будь-який хот-дог, картоплю фрі та напій. В Hot Doggy Style гостю надають можливість створити свій ідеальний хот-дог, замовивши Nude Doggy Style та наповнювачі на індивідуальний смак.

Любовь-Морковь

Де: Русанівська набережна, 4

Бюджет: ₴₴. Салати (115–180 грн), вафлі (45–140 грн), основні страви (90–230 грн).

Страви: вафлі з телятиною, руколою та цибулевим мармеладом – 125 грн, вафлі з гуакамоле, сиром моцарела та томатною сальсою – 110 грн, вафлі з цукровою пудрою та корицею – 45 грн, вафлі з чорносливом, горіхами та сирно-вершковим соусом – 95 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, лате – 48 грн, крем-сода – 40 грн, фіалковий лимонад з чорницею – 40 грн.

Деталі: сімейне кафе, фірмова страва — бельгійські вафлі, сніданки кожен день, винна карта, вино побокально, резерв столів, формат take away, kids friendly, дитяча кімната.

«Любовь-Морковь» — міське затишне кафе, де люблять смачну їжу, свіжі натуральні продукти і прості рецепти. Нещодавно заклад переїхав на нову локацію на Русанівську набережну, до цього кафе працювало на Подолі на вулиці Сагайдачного. На новій локації «Любовь-Морковь» оновили інтер’єр та організували дитячу зону з різноманітними розвагами. У «Любовь-Морковь» можна поласувати смачними бельгійськими гофрами, свіжими салатами і келихом вина. Всього в меню кафе представлено понад два десятки варіантів солодких та солоних начинок для бельгійських вафель.

Paragraph Coffee

Де: вул. Кудряшова, 5а.

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 25 грн, допіо – 30 грн, лате – 40 грн, капучино – 35 грн, подвійний капучино – 50 грн.

Деталі: кав’ярня, класична кавова карта, лаконічне меню, десерти, формат take away.

Кав’ярня Paragraph Coffee відкрилася 23 жовтня у тестовому режимі — це стильний заклад з панорамними вікнами та кавовими напоями й десертами. Варто спробувати еспресо, допіо, лате та подвійний капучино. До кавових напоїв ви можете обрати апетитні солодощі та десерти зі скляної вітрини. У закладі можна попрацювати з ноутбуком, а ще вам намалюють симпатичний малюнок на пінці вашого кавового напою. Заклад працює з 08:00 до 21:00 по буднях та з 10:00 до 21:00 по вихідних.

Havana

Де: Набережне шосе, 28

Бюджет: ₴₴. Салати (88–296 грн), піца (119–399 грн), основні страви (118–388 грн).

Страви: запечений в травах сир камамбер з ягідним соусом – 269 грн, тартар з яловичини з грінками – 172 грн, чорна паста з креветками, крабом і червоною ікрою – 388 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан сучасної європейської кухні, знаходиться на Дніпрі, панорамний краєвид, кілька поверхів, вишуканий інтер’єр, авторська кухня, шеф-кухар Олександр Зеров, кубинське меню від шефа, власна випічка, піца з дров’яної печі, велика ігрова дитяча кімната, майстер-класи, жива музика, резерв столів, парковка.

Ресторан сучасної європейської кухні Havana відкрився 16 жовтня на набережній Дніпра. Ресторан заворожує стильним інтер’єром з яскравими елементами в декорі та розписом на стінах в тропічному стилі. Фішка ресторану —  панорамний вид на Дніпро. У ресторані є зала з шоу-кухнею, основна зала, камерна банкетна зала та дві великі банкетні зали на 2-му поверсі з панорамним видом на Дніпро. Шеф-кухар ресторану Олександр Зеров створив для ресторану Havana страви з максимально насиченими і оригінальними смаками, приділяючи особливу увагу натуральності продуктів. В основному меню представлені страви сучасної європейської кухні, є окреме меню в стилі Havana. Для дітлахів у ресторані створили ігровий простір Kids Play Space.

Гості

Де: вул. Васильківська, 64.

Бюджет: ₴₴. Стартери (69–195 грн), піца (85–165 грн), основні страви (105–272 грн).

Страви: казанок мідій у соусі з білого вина та вершків – 199 грн, фірмовий хоспер-бургер від шефа – 450 грн, піца з дров’яної печі «4 сири з грушею» – 165 грн, фірмовий чизкейк – 85 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: міське кафе, знаходиться на ВДНГ, лаконічний інтер’єр, піца з дров’яної печі, резерв столів.

Міське кафе під назвою «Гості» відчинило свої двері на ВДНГ у тестовому режимі. Заклад позиціонує себе як «кафе про людей, атмосферні вечори та смачну кухню». У закладі планують подавати сніданки з 10:00 до 16:00, а також обіди з 12:00 до 16:00. В меню різноманітні страви європейської кухні.

UGOЛЬ

Де: Кріпосний провулок, 6

Бюджет: ₴₴. Авторські боули (від 149 грн), бургери (від 169 грн), авторські коктейлі (від 129 грн).

Страви: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кальянна, знаходиться на Печерську, стильний інтер’єр, авторські боули, авторські коктейлі, працює з 12:00 до опівночі.

Кальянна UGOЛЬ відкрила свої двері для гостей 20 жовтня. Крім кальянів, гостям пропонують страви з повноцінного меню кухні та великий вибір авторських коктейлів. Обирайте один із авторських коктейлів, міцний алкоголь чи інші напої. Також ви можете спробувати авторські боули, бургери та основні страви. Меню закладу спільне з кафе «Авокадо». Заклад відкритий з 12:00 до опівночі.

3b Cafe

Де: вул. Маршала Тимошенка, 21

Бюджет: ₴₴. Закуски (49–299 грн), бургери (155–235 грн), салати (125–159 грн).

Страви: біф бургер – 179 грн, гриль-сет – 599 грн, риба по-одеськи – 155 грн, кукурудзяний чаудер з копченостями – 95 грн.

Напої: «Кроненбург» – 49 грн/330 мл, «Ципа золота» – 79 грн/330 мл.

Деталі: ресторан американської кухні, знаходиться на Оболоні, мережа закладів, велика зала, інтер’єр в стилі лофт, крафтове пиво, відкрита кухня, страви у хоспері, камера для в’ялення м’яса та риби.

3b Cafe — це формат ресторанів сучасної американської кухні, в яких можна відпочити без зайвого пафосу і непотрібних формальностей. Інтер’єр виконаний в стилі лофт, у фірмовій жовто-чорній гамі з темного дерева, і доповнений кольоровими меблями — простора зала зі сценою розрахована на 130 гостей. Також в новому кафе зробили відкриту кухню, страви готують в іспанському josper і облаштували камеру для в’ялення м’яса та риби. В меню широко розкрита алкогольна тематика, особливо пиво і закуски до нього.

ЇshFish

Де: пр-т Оболонський, 19 (ТЦ Smart Plaza Obolon)

Бюджет: ₴₴ (з повним меню та цінами можна ознайомитись в закладі)

Страви: марокканський восьминіг у глазурі з запеченою картоплею і томатами гриль, стейк із лосося з броколі, соусом зі щавлю і морквяним пюре, клем-чаудер з мідіями та молюсками вонголе, гравлакс із лосося та риби-меч, тірадіто з лосося.

Деталі: рибний ресторан, знаходиться в ТРЦ Smart Plaza Obolon, шеф-кухар Іван Міланович, власник Ігор Таргонський, демократичний цінник, свіжі морепродукти, власні поставки, авторські страви, винна карта від Олександра Шарая.

Рибний заклад ЇshFish відкрився в ТРЦ Smart Plaza Obolon 24 жовтня. В новому місці пропонують страви з риби та морепродуктів за демократичними цінами та вино. Заклад відкрив Ігор Таргонський — власник акцентує увагу на демократичних цінах на страви, які стали можливі завдяки прямому імпорту. У заклад регулярно поставлятимуть устриці з Франції та Нідерландів, лосося з Норвегії, рибу та морепродукти з Тихого океану та Середземного моря. Авторські страви в меню створив шеф Іван Міланович, переможець шоу «Мастер Шеф 8». В закладі можна спробувати смореброди, закуски тірадіто, севіче, сет равликів, устриці, морського чорта, норвезьку юшку з чотирьох видів риби, стейк з риби та роли без рису.

Моя книжкова полиця

Де: Русанівська набережна, 4

Бюджет: ₴.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня-книгарня, знаходиться на лівому березі, мережа закладів, класичні кавові напої, можна придбати книгу.

Кав’ярня-книгарня «Моя книжкова полиця» на Русанівці відкрила свої двері 25 жовтня. Це вже третій заклад у Києві. На гостей чекають запашні кавові напої (від 30 грн), а також багато різноманітних книг, у тому числі й для дітей. Крім того, є також «Моя книжкова полиця» у форматі книгарні на колесах, котра їздить з книжковим асортиментом видавництва по всій Україні. Кав’ярні-книгарні «Моя книжкова полиця» є також на Пушкінській, 7 та Срібнокільській, 1а.

LarksOwls coffee and pastry

Де: вул. Прорізна, 18/1

Бюджет: ₴.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, знаходиться в центрі міста, два поверхи, класичні кавові напої, десерти, take away.

Кав’ярня Larks&Owls coffee and pastry розпочала роботу в тестовому режимі наприкінці жовтня. Заклад розташувався на двох поверхах старовинної будівлі в самому центрі столиці — крізь великі вікна можна спостерігати за життям міста. Походження назви кав’ярні закладено у її концепції — в перекладі Larks&Owls це «жайворонки та сови». В Larks&Owls coffee and pastry роблять акцент на каву високої якості та кондитерські вироби, які готують прямо в кав’ярні. У меню представлена кавова класика та кілька фірмових напоїв, до яких пропонують улюблені багатьма ароматні булочки, пироги і знайому з дитинства «шоколадну ковбасу». Крім напоїв та десертів незабаром в кав’ярні планують готувати сніданки, які можна буде скуштувати протягом усього дня.

Молодість

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кафе-бар, знаходиться в центрі, автори проєкту — Алекс Купер та Михайло Бейлін, концептуальний інтер’єр, працює цілодобово, резерв столів.

«Молодість» — концептуальне кафе-бар поруч з метро «Арсенальна». Автори проєкту — Алекс Купер (Kyiv Food Market) та Михайло Бейлін (La Famiglia). Формат закладу сконцентрований на 90-х роках — це проявляється в інтер’єрі, в музиці та в меню. Кухня в закладі домашня та знайома багатьом з дитинства. До страв можна замовити вино, пиво та напої власного виробництва. «Молодість» працює цілодобово.

Анжела. Напої та свято.

Де: вул. Мала Житомирська, 15

Бюджет: ₴.

Страви: канапки (від 40 грн), горішки «Щастя» – 10 грн/шт.

Напої: коктейль «Лох» – 70 грн, коктейль «Лухарі» – 80 грн, коктейль «Анжела» на ігристому вині – 100 грн, вино (від 55 грн/келих), міцний алкоголь (від 45 грн за 50 мл).

Деталі: вино, коктейлі та міцний алкоголь, помірні ціни, «ностальгічне» меню, демократична атмосфера.

Бар «Анжела. Напої та свято» відкрився 5 жовтня у форматі чарочної. Засновниця закладу Тетяна Овіннікова 10 років працювала в журналістиці, а чарочна «Анжела» — це стартап і давня мрія. Реалізувати ідею допомогли власники винного бару «Малевич» та ресторану «ЕТЕР» Мітя Ятім та Андрій Пелюховський. Головна ідея чарочної «Анжела» — повернути культуру не мережевих закладів на кшталт «інтелігентних рюмочних», де б люди збирались обговорити все на світі. За легендою Анжела — це власниця закладу, що отримала спадок від своєї мами, а та у свою чергу від своєї. Ця історія символізує зв’язок поколінь і показана в деталях інтер’єру — кришталевих люстрах, фужерах вінтажних форм. У закладі подають алкогольні напої — від ігристого вина до джину та коктейлів.

Idealist

Де: вулиця Болсуновська, 13/15, бізнес-центр IQ

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 39 грн, фільтр-кава – 59 грн.

Деталі: кав’ярня третьої хвилі, specialty coffee, класика та альтернатива, салати, take away.

Idealist — мережа кав’ярень третьої хвилі, яка розвиває кавову культуру в українських аеропортах. Третя локація відкрилась на Печерську в бізнес-центрі IQ. Перша кав’ярня відкрилась в терміналі А Київського аеропорту «Жуляни», друга локація Idealist тепер працює в міжнародному аеропорті «Бориспіль». В меню кав’ярні класична та альтернативна кава.

Coffee Kyiv

Де: вул. Рейтарська, 17

Бюджет: ₴.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кав’ярня, власне обсмажування, класика та альтернатива, десерти до кави, take away.

Кав’ярня Coffee Kyiv відкрилась на вулиці Рейтарській в барі Malevich. Її відкривають власники винного бару Мітя Ятім і Андрій Пелюховський («Етер», «Розумна кава»). У меню — класичні та альтернативні кавові напої, а також щоденні сніданки та випічка від сестер Бабенцових.

Міні-бар

Де: вул. Велика Васильківська, 44

Бюджет: ₴₴.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: спортивний бар, великий вибір міцного алкоголю та крафтового пива, проєкт Олександра Зерова.

На Великій Васильківській відкрився заклад «Міні-бар», який спеціалізується на чистому міцному алкоголі та крафтовому пиві. Заклад відкрився на місці ресторану «Бабка й Сапка». Крім чистого міцного алкоголю: горілки, віскі, текіли, рому, джину та бренді, тут пропонують локальні та італійські вина. Друковане меню відсутнє: всі позиції меню написані на стінах бару. Є легкі закуски, такос і канапе, які рекомендується їсти руками.

Cactus Espresso Bar

Де: вул. Мстислава Скрипника, 5

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мережа кав’ярень, класична кава та кава без кофеїну, десерти, take away.

Cactus Espresso Bar — це мережа кав’ярень, яка налічує три заклади на лівому та один на правому березі Києва. У меню закладу пропонують класичні кавові напої. Є й інші напої: лимонади, чай, матча, какао, мілкшейки, лимонади, айс-лате, колд брю, еспресо-тонік. А смачним доповненням до кави можуть стати круасани та десерти.

Ganter Goffee

Де: вул. Лабораторна, 28

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 35 грн, какао – 50 грн, аеропрес – 50 грн.

Деталі: кав’ярня, класична кавова карта, альтернативна кава, лаконічне меню, десерти, take away.

Ganter Goffee — затишна кав’ярня, яка відкрилась поблизу метро «Палац Україна». Тут готують класичні кавові напої — еспресо, допіо, фільтр, капучино, флет-вайт, лате, раф-каву. До кави можна обрати щось із вітрини десертів.

Chicago 44

Де: вул. Антоновича, 44

Бюджет: ₴.

Напої: капуоранж – 60 грн, еспресо – 33 грн, V60 – 59 грн, апельсиновий фреш – 80 грн.

Деталі: кав’ярня, знаходиться в ЖК Chicago Central House, стильний інтер’єр, класична та альтернативна кава, десерти, take away.

Кав’ярню Chicago 44 відкрили в тестовому режимі 26 жовтня на першому поверсі Chicago Central House. Стильний інтер’єр прикрашено художніми роботами та зеленими рослинами. В кавовому меню класичні та альтернативні позиції — можна зігрітись капуоранж, впити фільтр-кави або замовити ручний V60. Також в Chicago 44 можна випити какао, матча-лате та фреш.

Lion Coffee

Де: вул. Іллєнка, 7

Бюджет: ₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: демократична кав’ярня, мережа закладів Lion Coffee, класична кавова карта, лаконічне меню, take away.

Lion Coffee — це київська мережа кав’ярень, яку спільно створили Ренат Маматказін, володар титулу «найкращий бариста у класичній дисципліні 2017», і Антон Дихніч. В меню —  класичні кавові напої: допіо, еспресо, капучино, лате, раф, флет-вайт, а також какао, матча, пуер і чай. Залежно від вподобань гостя, каву тут готують на арабіці або на бленді. До свого напою можна замовити круасани та десерти.

Музыкальный ресторан «Дежавю»

Де: вул. Верхній Вал, 66а

Бюджет: ₴₴. Холоднів закуски (119–355 грн), салати (95–225 грн), основні страви (110–395 грн).

Страви: телячі реберця – 210 грн, фірмове фрітто з креветки, кальмара, каракатиці та рапанів – 240 грн, чебуреки фірмові з індичкою – 165 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: музичний ресторан, континентальна кухня, заходиться на Подолі, автор проєкту Андрій Задорожний, шеф-кухар Сергій Євтух, страви на відкритому вогні, концептуальний інтер’єр, жива музика, барка карта, резерв столів.

Наприкінці жовтня на Подолі відкрився відомий музичний ресторан з 20-річними традиціями «Дежавю». В інтер’єрі представлено зібрання автографів зірок, раритети талановитих музикантів і колекційні мотоцикли, які символізують дух свободи, бунтарства та рок-н-ролу. Історія ресторану почалася в 1999 році з відкриття на вулиці Богдана Хмельницького, 30 — концепція закладу полягала в бажанні об’єднати в одному місці смачну їжу, коктейль-бар, кращу живу музику і найвеселіших людей. За 20 років на сцені «Дежавю» відіграли більше ніж 200 концертів.

Фото взяті з офіційних Facebook-сторінок закладів

Головна фотографія: Gatsby Restaurant

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi