Нові заклади жовтня 2021: 20 нових локацій в Києві - PostEat

пошук

Нові заклади жовтня 2021: 20 нових локацій в Києві
23-11-2021 0 1414


Нові заклади жовтня 2021 досліджувала редакція PostEat. На піку осені в столиці з’явилися нові локації, куди варто завітати. Тайська кухня на Kyiv Food Market, дві локації з інстаграмними пончиками, італійський ресторан від Аліни Косичкіної та Дмитра Заходякіна, французька регіональна кухня на Саксаганського, галерея та винний бар біля Львівської площі, каліфорнійські бургери на Рейтарській та коктейльний бар на Пушкінській — про ці та не тільки відкриття жовтня 2021 розповідаємо у традиційній добірці.

AGATHA

Де: вул. Шота Руставелі, 16

Бюджет: ₴₴₴.

Дещо з меню: карпачо з цвітної капусти, томатів та сиром маскарпоне – 180 грн, восьминіг у соусі з томатів чері та гострого перцю – 770 грн, ризото з пармезаном та трюфелем – 290 грн, папарделе зі свіжими креветками скампі та нутовим кремом – 590 грн, піца Margherita — 180 грн, піца Bufala — 340 грн.

Деталі: В центрі міста на вулиці Шота Руставелі відкрився ресторан італьської кухні Agatha. Це новий проєкт рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна («Хлібний», «Редкая птица», Holy Burger, «Вечірній»). Заклад названо на честь доньки рестораторів Агати. За інтер’єр відповідали дизайнер Денис Беленко та архітектор Наталія Білоногова. Шеф-кухар закладу — італієць Франко Ск’явоне, який зібрав у меню ресторану класичні та авторські позиції італійської кухні: кілька видів карпаччо і тартарів, гарячий капрезе, ризото, страви з риби та морепродуктів. Акцент зробили на піці з дровяної печі та класичній й авторській пасті власного виробництва. Заклад працює щодня з 12:00 до 23:00.

МАМА МАNANA

Де: вул. Васильківська, 100А

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: сирний омлет – 150 грн, кахетинський салат – 115 грн, лобіо по-мегрельськи – 95 грн, хачапурі “Аджарулі з лисичками” – 240 грн, хачапурі “Метевзе зі слабосоленим лососем” – 220 грн, хачапурі “Ебраелі з хумусом” – 170 грн.

Деталі: Біля ВДНГ запрацював ресторан грузинської кухні МАМА МАNANA. Це 6-й заклад мережі ресторанів в Києві, ще один працює у Харкові. Інтер’єр створили дизайнерки сестри Морданові. Меню МАМА МАNANA базується на стравах грузинської кухні. Тут подають хінкалі, харчо, пхалі та чкмерулі, але акцент робиться на хачапурі, у меню їх 15 видів. Ще одна особливість — це сніданки, які можна замовляти впродовж цілого дня. Їх розробили в колаборації з шеф-кухарем Андрієм Петренком (YoungChef). У винній карті закладу представлені різноманітні позиції з Грузії. Заклад працює у будні з 9:00 до 23:00, у вихідні з 10:00 до 23:00.

Lil Thai

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: жовтий карі з куркою – 225 грн, том ям кунг – 230 грн, пад тай з куркою та креветками – 249 грн, салат з качкою, лічі та цитрусовими – 285 грн, манго стікі райс – 255 грн, скляна локшина з м’якопанцирним крабом – 419 грн.

Деталі: На першому поверсі Kyiv Food Market відкрилося тайське кафе Lil Thai. Це новий заклад сім’ї ресторанів La Famiglia. У кафе перетворюють класичне уявлення про тайські страви на нові авторські. Тут поєднується гостре, кисле, солодке та солоне. Меню складається з 5 видів карі, тайської локшини та страв Wok, лимонаду власного приготування та манго стікі райс на десерт. Також у Lil Thai подають супи і салати. Заклад працює щодня з 11:00 до 00:00.

TSUPŌSH

Де: вул. Осокорська, 2А

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: салат з качкою – 120 грн, салат з лососем – 150 грн, фо бо – 110 грн, рис смажений з овочами – 45 грн, пад тай – 160 грн, боул з куркою су-від – 130 грн, качка генерала цо – 140 грн.

Деталі: TSUPŌSH — це страви з різних регіонів південно-східної Азії, які адаптовано до європейських смаків. Крізь культуру збалансованої їжі TSUPŌSH несе свою особливу філософію, яку можна відчути лише після знайомства зі стравами та десертами. Це власний проєкт Юрія Сіма, який спеціалізується на здоровому харчуванні. Це вже третій заклад мережі, ще два працюють в Sky Mall та Lavina Mall. За основу меню взято страви азійської кухні. У TSUPŌSH подають салати, супи, рис, локшину, боули, поке-боули, овочеві страви, закуски та десерти.

Magnetisme Café des Arts

Де: вул. Саксаганського, 147/5

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: равіолі з кроликом під соусом фюме — 330 грн, гарбузовий суп-пюре — 170 грн, фуа-гра з запеченим яблуком і соусом фромбуаз — 680 грн, морські гребінці з соусом із чорних трюфелів — 490 грн.

Деталі: На вулиці Саксаганського відкрився ресторан Magnetisme. Інтер‘єр закладу — французька еклектика, що поєднується з локальним баченням. Посуд та меблі були доставлені з Франції, а декор — робота українських майстрів. Зону бару прикрасили різноманітними книгами та автентичними статуетками з крамничок Франції. За основу меню в Magnetisme взято страви французької кухні: тут подають холодні та гарячі закуски, салати, супи, рибу та морепродукти, м’ясо, пасту та десерти. Також є «спеціальне осіннє меню від шефа Артема Лоскутова», до якого входять шість страв.

Avangarden gallery & wine bar

Де: вул. Січових Стрільців, 23а

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: пряний морквяний суп з качкою – 165 грн, бабагануш з маринованими чері – 160 грн, зелений салат з яловичиною на грилі – 235 грн.

Деталі: На Січових Стрільців запрацювала галерея сучасного мистецтва та винний бар Avangarden. Першою виставкою на запуску Avangarden стала групова виставка українських художників Untitled Era. Меню закладу складається з різноманітних закусок, серед яких і окремий розділ рекомендацій до вина, супів, основних страв та десертів. Барне меню складається з коктейлів та вина, також є кава та чай. Avangarden працює кожного дня з 11:00 до 22:00.

Шепіт Artcafe & Winebar

Де: вул. Басейна, 3

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: вітело тонато – 247 грн, сморреброд з ростбіфом – 222 грн, салат з цвітної капусти з соусом горгондзола – 157 грн, томатний качукко з восьминогом та копченою грушею – 187 грн.

Деталі: «Шепіт» — це secret кафе в самому центрі міста. Тут ви можете провести камерний бранч або усамітнитися для романтичної вечері. Щоб знайти «Шепіт», спочатку  треба потрапити у дворик і відчути, ніби ви точно не у гучній столиці. В меню від шефа Теренія Сопіна закуски та сети, які можна доповнити коктейлями, та кілька десертів.

Chim Chi Bar

Де: проспект Павла Тичини, 7

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: рол Філадельфія з лососем – 195 грн, запечений рол з тунцем і лососем – 260 грн, рамен з морепродуктами – 215 грн, Том Ям з куркою – 175 грн.

Деталі: На Березняках запрацював суші-ресторан Chim Chi Bar, тут панує спокійна атмосфера та грає приємна музика. Заклад працює за принципом “Мінімум рису — максимум риби”. За основу меню взято страви азійської кухні. Меню складається з ролів, кількох супів, салатів, вок-страв та рису. Заклад працює щодня з 11:00 до 23:00.

БПШ

Де: вул. Васильківська, 34

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: біляш з м’ясом — 39 грн, шаурма з куркою і овочами — 69 грн, шава-боул з куркою, овочами та картопляними діпами — 99 грн, батат фрі з сирним соусом — 59 грн.

Деталі: Заклад “БПШ” від Дмитра Борисова розпочав роботу поряд зі станцією метро “Васильківська”. Крім найпопулярніших страв формату (біляші, пончики, шаурма), тут з’явилися шава-боули — хелсі-формат популярної страви. Заклад розрахований на 30 посадкових місць, у новому весняному сезоні з’явиться простора літня тераса. У БПШ відкрита кухня, тож гості можуть безпосередньо спостерігати за приготуванням страв. Замовлення обіцяють видавати максимум за 5 хвилин.

OG Burger

Де: вул. Рейтарська, 9а

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: бургер оригінальний + картопля + кола – 250 грн, кастомний бургер від og burger + картопля + кола – 260 грн, веган бургер + кола + картопля – 260 грн.

Деталі: OG Burger — заклад з каліфорнійськими бургерами у центрі Києва у «дворі з воронами» на Рейтарській. Бургерна складається з трьох залів: червоного, жовтого та бірюзового. У меню три різновиди бургерів, серед яких веганський, які подають разом із картоплею фрі та колою. Заклад працює щодня з 12:00 до 22:00.

Ponchyk Boy

Де: вул. Олеся Гончара, 24

Бюджет: ₴

Дещо з меню: пончик «Каміль» – 35 грн, пончик «Курт» – 30 грн, пончик «Еміль» – 40 грн, пончик «Тео» – 40 грн.

Деталі: Пончична Ponchyk Boy відкрилась на Гончара, особливість закладу — можливість розрахунку виключно безготівково. Варто відзначити, що заклад став першим партнером, який під’єднався до еквайрингу Monobank. В меню понад два десятки пончиків з різноманітними начинками, яі також можна замовити із доставкою.

Royal Donuts

Де: вул. Велика Васильківська, 1-3

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: пончик “бананова мрія” — 139 грн, пончик “рожева хмара” — 119 грн, класичний пончик — 69 грн, пончик фісташка — 159 грн.

Деталі: На Бесарабській площі в Arena City відкрилась пончична Royal Donuts. Це пончиками від однойменної німецької мережі. Меню складається з донатсів та берлінерів з різними топінгами, фруктами, начинками та глазур’ю. До них можна замовити молочні і фруктові коктейлі, каву або чай. Заклад працює з 12:00 до 22:00 (23:00 пт/сб/нд).

Garage

Де: вул. Межигірська, 82

Бюджет: ₴₴

Деталі: На Подолі запрацював гастрономічний комплекс Garage від засновників goodwine. Він працює на території колишнього заводу Tetra Pak та складається із п’яти форматів: пекарня-кафе Bakehouse, кав’ярня та обсмажувальний центр Yellow Place, винний бар і магазин натурального вина Sabotage Wine та fine dining ресторан Mirali.

Fino

Де: вул. Пушкінська, 11а

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: Surf – 190 грн, Porto Verde – 190 грн, Fino Bamboo – 190 грн, Atlantic Gimlet – 210 грн.

Деталі: На вулиці Пушкінській запрацював коктейльний бар Fino. Заклад натхненний Середземномор’ям, з особливою любов’ю до Іспанії і Португалії. В інтер’єрі Fino переважають білі кольори та кольори, які асоціюються з морем. Коктейльна карта закладу складається з трьох розділів: «Штиль», «Бриз» і «Шторм». Крім коктейлів можна замовити херес, пиво, сидр чи домашній вермут. Заклад працює з неділі по четвер з 17:00 до 00:00. В п’ятницю та суботу з 17:00 до 02:00.

Gamondi cocktail bar

Де: вул. Мала Житомирська, 8

Бюджет: ₴₴

Деталі: Біля Майдану Незалежності відкрився Gamondi cocktail bar — заклад, де є танці та авторські коктейлі. Gamondi cocktail bar — це італійський концепт бар від Євгенія Соколова, засновника бар-кейтерингу “Shake Up”, ex-співвласника компанії організації барних подій “Drink buro” та ідейного натхненника бару. Заклад працює в п’ятницю та суботу з 19:00 до 03:00 та четвер і неділю з 19:00 до 02:00.

VanFan

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от VanFan (@vanfancafe)

Де: вул. Володимирська, 43

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: какао – 50 грн, капучино – 59 грн, magic shop – 78 грн, айс-матча – 90 грн.

Деталі: Біля станції метро «Золоті ворота» запрацював заклад VanFan. Тут грає корейська музика та продають офіційний мерч корейських виконавців, як зазначають в закладі. Формат VanFan позиціюють як «перше K-Pop кафе в Україні». У VanFan пропонують напої: чай, матча, кафе, до них можна замовити десерти. Меню регулярно оновлюється. Також тут подають спеціальні K-Pop напої. Заклад працює у будні з 10:00 до 21:00, у вихідні з 10:00 до 22:00.

Konteyner

Де: вул. Велика Васильківська, 101

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: пиво на розлив – від 45 грн, снеки – від 29 грн, ребра барбекю – 59 грн, сендвіч з копченою рваною яловичиною – 169 грн, картопля фрі – 45 грн.

Деталі: Третій заклад мережі Konteyner відкрився поблизу Палацу «Україна». Формат – бар-магазин із цікавим пивом. У закладі можна як посидіти за столиком, так і отримати замовлення з собою. Площа нового Konteyner — 65 кв. м. Серед асортименту – українське крафтове пиво, добірка імпортних сортів з усього світу, сидри та безалкогольні лимонади.

HookahPlace Shevchenko

Де: вул. Леонтовича, 1

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: рис зі свининою тонкацу – 263 грн, чікен тандурі масала – 221 грн, легкий салат з гарбузом хоккайдо і тофу – 184 грн, бао з яловичими щічками – 204 грн.

Деталі: На вулиці Леонтовича відкрився новий заклад HookahPlace Shevchenko. В інтер’єрі закладу використані натуральні матеріали: столи з дуба, шкіряні м’які крісла, натуральна тканина, залізо, камінь. Також збережені вінтажні деталі, наприклад: цегляна стіна та паркет. Кузня HookahPlace Shevchenko поєднує в собі паназійську основу, адаптовану під звичний українцямсмаковий діапазон. Меню закладу поділяється на основне та сезонне. У закладі працює чайний сомельє з 9-річним досвідом — це дає гостю можливість отримати не лише смачний напій, а й знання разом із неординарною церемонією подачі. В HookahPlace Shevchenko є також кальянна карта.

«Без дверей Espresso Bar»

Де: вул. Кирилівська, 12

Бюджет: ₴

Дещо з меню: капучино — 40 грн, м’ятний чай — 50 грн, імбирний лимонад — 50 грн, боул з тунцем — 180 грн, салат Цезар — 149 грн.

Деталі: На вулиці Кирилівській запрацювала кав’ярня «Без дверей Espresso Bar». Це третій заклад мережі «Без дверей» у Києві: перша кав’ярня працює на вулиці Січових Стрільців, інша на «Бориспільській». Кав’ярня «Без дверей» отримала таку назву не просто так, адже влітку там знімаються двері – і локація стає напіввідкритою. Меню закладу складається з кави, фруктових та китайських чаїв, какао, лимонадів, фрешів та холодних напоїв. Є також барне меню: коктейлі та вино на вибір. В кав’ярні готують сніданки, боули, супи, пасти та десерти власного виробництва. Заклад працює в будні з 07:00 до 22:00. На вихідних з 08:00 до 22:00.

«Кава нашого міста»

Де: вул. Володимирська, 42

Бюджет: ₴

Дещо з меню: капучино — 30 грн, раф — 35 грн, американо — 25 грн, лате — 35 грн.

Деталі: «Кава нашого міста» — кав’ярня, в якій можна попрацювати з чашечкою кави чи просто взяти стаканчик капучино з собою. Кавовий проєкт створений у просторі Київського метрополітену. Меню напоїв класичне для кав’ярні. До кави тут можна взяти солодощі, кіш чи тортик. Заклад працює у будні з 07:00 до 21:00, у вихідні з 08:00 до 21:00.

Головна фото: Gamondi cocktail bar

Фото: Facebook/Instagram AGATHA, Мама Манана, Lil Thai, TSUPŌSH, Magnetisme, Garage, Avangarden, «Шепіт», Chim Chi Bar, БПШ, OG Burger, Ponchyk Boy, Royal Donuts, Fino, Gamondi cocktail bar, VanFan K-Pop, Konteyner, HookahPlace Shevchenko, «Без дверей Espresso Bar», «Кава нашого міста»

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi