Новий заклад: «Мокрі вуса» — маніфест українського пива - PostEat

пошук

Новий заклад: «Мокрі вуса» — маніфест українського пива
31-07-2019 0 8008


Наприкінці липня розпочалася історія українського пабу з промовистою назвою «Мокрі вуса». Вже 1 серпня концептуальний заклад почне приймати гостей у повноформатному режимі. Редакція PostEat встигла відвідати нову пивну локацію та «вмочити вуса» до її офіційного відкриття, щоб поділитися з вами враженнями.

Про концепцію та локацію

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Український паб «Мокрі вуса» — новий ресторанний проект команди ОЗО «Рест-трест», де люблять і шанують пиво та несуть свої почуття у маси. Ідейні натхненники «Мокрих вус» поставили собі важливу й амбітну мету — вибудувати стійку асоціацію пивної культури, зокрема крафтового пивоваріння, з Україною та поставити її в один ряд із загальновизнаними пивними мекками — Ірландією, Чехією, Німеччиною, Бельгією. Адже, навіщо копіювати світові стандарти, коли в Україні є власна стародавня культура пивоваріння, міцні традиції, визнані світом пивовари.

«Мокрі вуса» — місце з відкритою та дружелюбною концепцією. Тут щиро впевнені: пиво — напій вишуканий та багатогранний, і аудиторія у нього така ж різнокаліберна. Його не гріх споживати і під пізній сніданок (адже заклад працює з 12 години), і під вечерю. Адептом «пивного культу» може бути людина будь-якої статі та статусу. Історія «Мокрих вусів» демонструє це безкомпромісно та дуже ефектно — заклад створила команда пасіонаріїв, що складається з самих жінок.

«Мокрі вуса» затишно розташувався на одній із найбільш жвавих вулиць столичного центру — на бульварі Шевченка, поблизу Бессарабського ринку. Локація не тільки географічно вдала, вона і неймовірно енергетична. Саме тут під час фіналу Ліги Чемпіонів розвернули «штаб» футбольні вболівальники, Бессарабку тоді буквально закрутило у потужному вирі емоцій. І стіни пабу побачать ще немало моментів футбольного щастя — цей спорт тут дуже люблять, і в найкращих традиціях пабної культури розмістили численні екрани для перегляду трансляцій.

Про інтер’єр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Приміщення пабу «Мокрі вуса» може вмістити 200 відвідувачів та зоноване на три частини. На першому поверсі розташована основна зала, на цокольному — простір із дуже потужною витяжкою для перегляду трансляцій та гри у настільний футбол, а на вулиці — літній майданчик. Проєктуючи інтер’єр, команда продовжила руйнувати порослі мохом міфи. «Правильному» пабу, тим більше українському, не обов’язково розміщуватися у підвальному напівтемному приміщенні з брутальним інтер’єром, ховаючи поціновувачів пива від сторонніх очей. «Мокрі вуса» все зробили інакше. Просторе приміщення наповнює природне світло з панорамних вікон, які виходять на бульвар з його славнозвісною «Синьою рукою». Стіни закладу прикрашають яскраві орнаменти українських вишиванок й авторські пивні патерни. Велично виглядає велика пивна колона кольору блакиті, створена друзями закладу, «Крани Підзамче». Її тут лагідно називають «блакитним слоном».

Про пиво та кухню

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

З усього багатоманіття найбільше тут люблять крафтове пиво від провідних українських пивоварень — Varvar Brew, Театру Пива «Правда», «Дідько», Rebrew, Ten Men Brewery, IIIO Brewery. На 20 кранах представлені перлини світового крафту, серед яких продукція Lakefront Brewery (США), BrewDog (Шотландія), Brouwerij Verhaeghe (Бельгія) тощо. Є також ексклюзивні позиції – червоне IPA Rakau Red Panda від молодої нідерландської пивоварні Het Uiltje (обіцяють регулярність ексклюзивних новинок, із нетерпінням чекаємо!). Для тих, хто ще не встиг перейнятися витонченим смаком крафтового пива, пропонується кілька кранів з класичним темним та світлим і крани з сидром.

Дещо з пивного меню:

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Меню пабу «Мокрі вуса» виходить далеко за межі пивних закусок і здатне задовольнити потреби не лише поціновувачів пивного крафту, а й завзятих foodies. Його розробкою займався шеф-кухар Сергій Одинець, який гармонійно поєднав український гастрономічний колорит та можливості локаворства із сучасними авторськими прочитаннями та космополітичними напрямами. Від пательні з морепродуктами до пательні з українською тюлькою у томатному соусі, від крем-борщу з шовдарем та салом до холодного супу з авокадо, від десерту із чорного хліба до японського чізкейку.

Дещо з меню:

  • Борщ-пюре — 79 грн;
  • Сет в’яленок — 199 грн;
  • Свиняча грудинка з баношем із бринзою — 169 грн;
  • Яблучні грінки — 59 грн.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Український паб «Мокрі вуса» приємно дивує відкритою та дружелюбною атмосферою та універсальністю. Тут можна відпочити за кухолем смачного пива або з комфортом пообідати (скоро запустять обідню пропозицію), зібратися веселою компанією друзів на кікер або подивитися трансляцію спортивної гри.

Вже 1 серпня відбудеться офіційне відкриття закладу, з нагоди чого на усі позиції меню буде діяти знижка 25%. На вечірці пригощатимуть смаколиками та даруватимуть бонусні картки, а першій почесній сотні ще й наллють ексклюзивне бельгійське пиво De la Senne Jambe-de-Bois.

Про локацію

Де: бульвар Шевченка, 1.

Бюджет: ₴₴. Салати (79 – 129 грн), холодні закуски (79 – 239 грн), основні страви (129 – 299 грн), пиво (45 — 129 грн / 0.4 л)

Графік роботи: понеділок – четвер, неділя з 12:00 до 02:00, п’ятниця – субота з 12:00 до 03:00.

Деталі: український паб; крафтове пиво від українських та світових пивоварень, повноцінне меню, ф’южн з українським колоритом, шеф-кухар Сергій Одинець, акваріум з раками, стіл для кікеру, екрани для перегляду трансляцій.

Фото: PostEat / Дар’я Ярош

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi